AFP PHOTO / Jekesai NJIKIZANA
annonse

En katolsk prest forsøker å megle fram en løsning i Zimbabwe som innebærer at president Robert Mugabe går av, ifølge flere kilder.

Samtidig er det kommet meldinger om at opposisjonsleder Morgan Tsvangirai har vendt tilbake til landet. Han skal ha kommet til hovedstaden Harare onsdag kveld etter å ha blitt behandlet for kreft i utlandet.

Den tidligere zimbabwiske finansministeren Tendai Biti har uttalt at han ønsker å delta i en eventuell samlingsregjering, så lenge den inkluderer nettopp Tsvangirai.

annonse

– Om Morgan sier han er med, så er jeg også med, sier Biti til Reuters.

Kilder i det politiske miljøet og i Zimbabwes etterretning sier at presten Fidelis Mukonori er engasjert for å megle i konflikten mellom militæret og Mugabe.

De sier også at Mugabe nekter å gå av før lederne i regjeringspartiet ZANU-PF har holdt en avstemming om hans framtid.

Torsdag ankom også to ministre fra Sør-Afrika landet. De er ventet å ha samtaler både med Mugabe og forsvarsledelsen.

Mugabe er satt i husarrest etter at militæret grep inn og sikret seg kontroll over hovedstaden Harare tirsdag kveld og natt til onsdag.

Konflikten handler etter alt å dømme om hvem som skal overta makten etter den 93 år gamle presidenten, som har styrt Zimbabwe i snart fire tiår.

(©NTB)

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]