Kilder: En katolsk prest megler for å få Mugabe til å gå av

AFP PHOTO / Jekesai NJIKIZANA

En katolsk prest forsøker å megle fram en løsning i Zimbabwe som innebærer at president Robert Mugabe går av, ifølge flere kilder.

Samtidig er det kommet meldinger om at opposisjonsleder Morgan Tsvangirai har vendt tilbake til landet. Han skal ha kommet til hovedstaden Harare onsdag kveld etter å ha blitt behandlet for kreft i utlandet.

Den tidligere zimbabwiske finansministeren Tendai Biti har uttalt at han ønsker å delta i en eventuell samlingsregjering, så lenge den inkluderer nettopp Tsvangirai.

– Om Morgan sier han er med, så er jeg også med, sier Biti til Reuters.

Kilder i det politiske miljøet og i Zimbabwes etterretning sier at presten Fidelis Mukonori er engasjert for å megle i konflikten mellom militæret og Mugabe.

De sier også at Mugabe nekter å gå av før lederne i regjeringspartiet ZANU-PF har holdt en avstemming om hans framtid.

Torsdag ankom også to ministre fra Sør-Afrika landet. De er ventet å ha samtaler både med Mugabe og forsvarsledelsen.

Mugabe er satt i husarrest etter at militæret grep inn og sikret seg kontroll over hovedstaden Harare tirsdag kveld og natt til onsdag.

Konflikten handler etter alt å dømme om hvem som skal overta makten etter den 93 år gamle presidenten, som har styrt Zimbabwe i snart fire tiår.

(©NTB)


Publisert: nov 16, 2017 @ 7:05 pm


Takk for at du leser Resett. For å kunne fortsette å produsere kvalitetsmateriale avhenger vi av din støtte. Klikk her for å finne ut hvordan du kan støtte oss.

The following two tabs change content below.
  • Peter Johan Olavsen

    Idi hadde en særdeles effektiv måte å kvitte seg med motstandere på, hvorfor ikke bruke samme metoden her?