Kjetil Rolness: Takk, NRK, for dette fabelaktige stykke bergensk kose-TV, forkledt som politisk debattprogram

Programleder i NRK, Ole Torp, lager kose-TV. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix


Publisert: nov 16, 2017 @ 11:28 am


Takk for at du leser Resett. For å kunne fortsette å produsere kvalitetsmateriale avhenger vi av din støtte. Klikk her for å finne ut hvordan du kan støtte oss.

 • Jane D

  Har igjen Debatten,Lindmo og Nytt på Nytt da.!!!

 • bitten

  Hadde det vært mulig , så skulle jeg ha boikottet NRK for godt , men da hadde jeg fått
  masse straffegebyr , inkasso på toppen , så jeg blir nok aldri kvitt NRK noen gang .

  • Antistatisk

   Plombering av NRK er mulig på Tven. Reparatøren/teknikeren må da skriftlig bekrefte at dette er gjort overfor NRK. Da slipper du NRK-avgift på ca. 3000 i året. Istedet går det jo an å strømme.

  • Balalaika

   Det er enkelt – bare å sende inn avbestilling her:
   https://www.nrk.no/lisens/skjema—oppsigelse-1.11508479

   Under «Andre grunner for oppsigelse:» skriver du hva du har gjort, f.eks:
   -levert fjernsynsapparatet til kommunalt mottak som EE-avfall
   -latt TVn plombere på godkjent måte (legge ved kvittering fra verksted, ca 1000,- koster det visstnok)

   That’s it!

   Så hvis du da har ADSL med hastighet bedre enn ca2b/sek eller bedre ser du akkurat hva du vil – når du vil – fra f.eks NRK – via WEB sidene til de forskjellige TV kanaler. ADSL med månedsabbonement er perfekt, der betaler du for hastighet og ikke mengde. Det blir STORE mengder data av å strømme TV daglig – pg abbonementer som f.eks ICE som går på mengde data pr mnd er ikke det du vil ha da. Det minste abb. der er oppbrukt på noen få dager med daglig TV titting.

   Jeg har selv det minste ADSL abb. Broadnet har her jeg bor(hastighet inntil 12Mb/s, altså 5-6 ggr hva jeg trenger for å se TV, har sett på to TV samtidig her i huset + bruk av iPad og PC samtidig uten problemer) og betaler 299,-/mnd + 110,- i avgift til monopolisten Telenor som eier den gamle fasttelefon kopperkabelen i bakken som Broadnet ADSL bruker.

   Ca 3800,-/år altså – utover det koster det kun hva jeg ønsker å kjøpe tilfeldig – f.eks TV2 i en måned under ski VM, film på Netflix/Plejmo osv.

   Dette er da på PC skjerm.

   Ønsker du TV bildet overført til din (nå plomberte) TV skjerm eller nyanskaffede ’60» monitor'(som ikke er lisensbelagt) så kjøper du en Google Chromecast til ca 500,- og vipps er alt som før. Bare at du nå kan ha fjernkontrollen på PC eller smarttelefon og se programmer akkurat når du ønsker – du kan tilogmed sette på pause for å hente mer kaffe….:-)

   Ønsker du ikke se NRK gratis engang så ligger det mange TV kanaler fra hele verden på nett, noen gratis og noen koster. Noen ahr arkiver så du kan se programmer tilbake i tid, NRK har f.eks store deler av sitt arkiv ute. Uansett er strømming av det du ønsker mye billigere enn å ha f.eks RiksTV pakka som du i tillegg må betale kringkastingsavgiften på.

 • John Bilberg

  Solgt TV-n og sagt opp NRK lisensen.
  Skal aldri ha TV i Norge igjen.

  • Antistatisk

   Har det samme til vurdering!

   • Balalaika

    Ikke noe å vurdere engang, les innlegget mitt nedenfor. Har du en ok hastighet på din nettilkopling – ca 2,5Mb/s eller bedre så er det ikke bare mer fleksibelt å strømme TV/film – men mye billigere.

 • Finn

  Håper snart at Jens Pikenes tildeles en markant stilling med innflytelse!
  Hans syrlige, kunnskapsbaserte og lærerike kronikker fortjener en langt større leserskare over hele landet.
  Som regel enig, men uansett har han en form og et uttrykk og ikke minst en unik iaktagelsesevne som er svært få forunt!

 • Lumix

  Landets finansminister skal være nøytral og «ikke politisk» hva angår underlagt enhet SSB, men ikke adm dir for organisasjonen. Hun har lov til å være et gjennom «politisk» menneske og bruke dette i jobben sin så det holder.
  Hvor langt ut på viddene er det lov å være?

 • Torgunn

  Meyer har ikke forstått sin stilling innen offentlig forvaltning.
  Hun har beskrevet seg selv som elefant i et glasshus.
  Påfallende hvordan bergensere beskytter hverandre. Byen kjent for å være noe maffios.

  • tomnico

   Meyer tilhører Rosa-Høyre og i god sosialistisk ånd brukte hun SSB som sitt personlige verktøy til fremme av egen politikk – ikke ulikt NRK. At hun ble vel mottatt til koseprat i SVs NRK kan ikke være overraskende for noen.

 • StemmerBlankt

  Det er et overgrep at man tvinges til å betale Nrk-lisens når man er oppegående nok til å styre unna alle tilbudene som gis fra dette propagandahuset, bare fordi man ønsker å se på andre kanaler.
  Kataloghaiene fengles for slik praksis.

 • Da er det nok!

  NRK er bare ekkelt! Plombering av tv neste og ut med kabel-tv. Streaming neste og uten forurensende propaganda fra NRK

 • Karin Elise Andersen

  La gamle Torp få en pause nå. Kanskje vi kunne få et program som heter «Rolness» i stedet? Nå er jo Jon Hustad fjernet fra TV2, så nå er det bare sorgen der også. Gi Rolness eller Jon Hustad et eget program på NRK. Det må vel vi blå-blå velgere kunne forlange? Vi betaler tross alt ca. 40% av NRK-lisensen, som er ca. 2,3 milliarder kroner.

  • Arvid

   Det som er synd at vi ikke får se noe til Helge Lurås lenger. Men som en tidligere avismann sier. Det er håpløst for våkne folk å stille opp i ARK. Der bli alt tåkelagt enten du vil eller ikke. Støre og Giske henger i lufta der.

 • Furusk

  Ble kvalm av den kosepraten. Skjønte ikke bæra av Nrk som valgte å sende det programmet med heltevinkelen ha ha ha med CM som hadde fått sparken av Finans departementet.
  Skal alle sparkede få kose seg med Torp eller gjelder det bare CM og lignende case.
  Grøss og gru for et program rett i mot deptet. Det er ikke til å tro

 • Harriet

  En ting er en pinlig opptreden av en avsatt Meyer, en annen ting er en patetisk gammel NRK-» journalist» manglende objektivitet og evne til saklig og informativ intervju. Dette var enda en spiker i en allerede diskreditert statlig kanal.

 • Alexande L. Diallo

  Kjetil Rolness ta snart en bolle. Du har ingen løsning. bare babling atter babling ved tøying ord elastisitet. Din medlemskap i FRP er akseptert. Alle ser det at av Siv Jensen misbrukt sin stilling da henne innvandrer forskeren ble berammet av omstilling som den regjering startet selv med å rive i filler kommunene med utpressing. Da gribbene landet på henne med nebb og klør.