Listhaug skal ansette sjefer i innvandringssektoren

Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Innvandrings- og integreringsminister Sylvi Listhaug (Frp) skal i høst ansette nye toppsjefer for både Utlendingsdirektoratet og Utlendingsnemnda.

Åremålene for begge de sentrale lederjobbene går ut neste år. Både Frode Forfang i UDI og Torunn-Sofie Aursnes i UNE ble ansatt i 2012.

Nå har imidlertid Justisdepartementet lyst ut stillingene, skriver Vårt Land.

«Vi søker en resultat-, utviklings- og strategisk orientert direktør til å lede et arbeid med stor politisk interesse», skriver Justisdepartementet i to nesten likelydende annonser.

Begge stillingene går i åremål på seks år, med mulighet for den som sitter til å ha stillingen i totalt tolv år. Vårt Land får bekreftet at både Forfang og Aursnes ønsker å gå for nok et åremål.

Begge ble opprinnelig satt inn i stillingene mens Arbeiderpartiet satt ved makten i den rødgrønne regjeringen. Frode Forfang er tidligere statssekretær for Arbeiderpartiet, mens Torunn-Sofie Aursnes ble bedt av daværende justisminister Grete Faremo (Ap) om å søke stillingen som leder av UNE da ingen ville søke stillingen i 2012.

Mens det har vært mye strid rundt lederstillingen i UDI, har det vært roligere rundt den tilsvarende posisjonen i klageorganet UNE. Statusen for den tidligere uavhengige nemnda ble i fjor endret da regjeringen fikk flertallet med seg i Stortinget for at Justisdepartementet skulle få lov til å instruere UNE. Denne muligheten har Listhaug siden brukt aktivt.

(©NTB)


Publisert: nov 16, 2017 @ 7:15 pm


Takk for at du leser Resett. For å kunne fortsette å produsere kvalitetsmateriale avhenger vi av din støtte. Klikk her for å finne ut hvordan du kan støtte oss.

  • Socrates

    La oss nå krysse fingrene for at de ansetter kompetente personer som baserer sine beslutninger på fakta, og som har en interesse av at Norge skal være et godt land å bo i, også i fremtiden.