UDI-direktør Frode Forfang presenterer halvårstallene for asyl og mottak, og gir et bilde av hva som har skjedd etter de store asylankomstene i 2015. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
Del saken
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Innvandrings- og integreringsminister Sylvi Listhaug (Frp) skal i høst ansette nye toppsjefer for både Utlendingsdirektoratet og Utlendingsnemnda.

Åremålene for begge de sentrale lederjobbene går ut neste år. Både Frode Forfang i UDI og Torunn-Sofie Aursnes i UNE ble ansatt i 2012.

Nå har imidlertid Justisdepartementet lyst ut stillingene, skriver Vårt Land.

«Vi søker en resultat-, utviklings- og strategisk orientert direktør til å lede et arbeid med stor politisk interesse», skriver Justisdepartementet i to nesten likelydende annonser.

Begge stillingene går i åremål på seks år, med mulighet for den som sitter til å ha stillingen i totalt tolv år. Vårt Land får bekreftet at både Forfang og Aursnes ønsker å gå for nok et åremål.

Begge ble opprinnelig satt inn i stillingene mens Arbeiderpartiet satt ved makten i den rødgrønne regjeringen. Frode Forfang er tidligere statssekretær for Arbeiderpartiet, mens Torunn-Sofie Aursnes ble bedt av daværende justisminister Grete Faremo (Ap) om å søke stillingen som leder av UNE da ingen ville søke stillingen i 2012.

Mens det har vært mye strid rundt lederstillingen i UDI, har det vært roligere rundt den tilsvarende posisjonen i klageorganet UNE. Statusen for den tidligere uavhengige nemnda ble i fjor endret da regjeringen fikk flertallet med seg i Stortinget for at Justisdepartementet skulle få lov til å instruere UNE. Denne muligheten har Listhaug siden brukt aktivt.

(©NTB)

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]