Mímir Kristjánsson: Hvorfor er det et problem for venstresiden at Carl I. Hagen sitter i Nobelkomiteen?

Carl I. Hagen er foreslått som medlem av Nobelkomiteen. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix


Publisert: nov 16, 2017 @ 11:35 am


Takk for at du leser Resett. For å kunne fortsette å produsere kvalitetsmateriale avhenger vi av din støtte. Klikk her for å finne ut hvordan du kan støtte oss.

 • bitten

  Venstre siden har vel alltid hatt et hatisk forhold til Frp politikere som Hagen i dette tilfelle ,
  der Venstresiden har jo hånet Carl I Hagen i over 30 år med mobbing , hetsing .

  • Max Karl

   Du skal ikke se bort fra at Hagen har irritert noen, gjennom sin lange politiske karrière.

 • Olaus Trøgheim

  Kommiteen har jo overlevd både Lundestad og Jagland og flere til. Går nok bra med Hagen.

  • tomnico

   APs Jagland og SVs Ågot Valle satt begge i Nobelkomiteen samtidig som de var valgte stortingspolitikere med fast møteplikt i Stortinget. Selvsagt vil de ikke at C I Hagen skal kunne gjøre det samme. Kan det være at sosialistene må bevise for allverden, at de praktiserer en politikk for seg selv og noe annet for alle andre?

   • Max Karl

    Jo da. Men de var på vei ut av stortinget, og Carl I Hagen er på vei inn på stortinget. Og siden Frp sitter i regjering, er det stor sannsynlighet for at noen før han på listen, får en post i regjeringen.

    • tomnico

     Argumentet fra venstresiden har vært at sittende Stortingspolitikere ikke må sitte i Nobelkomiteen fordi det svekker komiteens tillit i utlandet. Dette argumentet gjelder selvfølgelig ikke dem selv, bare alle andre så klart.

 • Furusk

  Nobelkommiteen lever i det stille hele året utenom når de kommer med de store overraskelsene for før utdelingen. Kunne være fint og få litt mer info om hvordan de tenker og jobber resten av året. Kanskje vi til og med kunne forstå hvorfor diverse topp krigere så ofte får fredsprisen. På meg virker prisen mer som en krigspris enn en fredspris.

 • Balalaika

  Mímir Kristjánsson har tydeligvis ikke forstått hva en ‘drone’ er…?

  • Peter Johan Olavsen

   Det og et par ting til.

 • wiwaro

  Mimir er en sjarmerende råtass av en islending, som skjærer gjennom mangt av det som er korrekt tillukket ellers i norske medier. Det er vondt å høre mye av det overflatiske vrøvl norske medier har til vane å kringkaste om Carl I Hagen, som er resirkuerlte fordommer av gammelt merke vi har hørt til det kjedsommelige.
  Men han er tross alt den nyeste partiskaper og med ikke lite framgang. Og etter hva vi har sett de siste 4 år i praktisk politikk er FrP et parti som særmerker seg med en del pragmatiske ledere som får saker utført, ofte på ganske god måte, og det ser også udogmatiske av de mest venstrevridde åpenbart.
  Etter tradisjonen vi nå kjenner burde nærmest alt være bedre enn Jagland og visse andre.

 • Harriet

  Det er nettopp det som er venstresidens problem, at de er mere opptatt av personforfølgelse enn av politikk! Dette har de til felles med KRFs gamle Kjell Magne Bondevik. Og prisen de selv betaler , begge partiene daler på meningsmålingene !

 • Fordi venstresiden bruker nobelprisen som politisk verktøy, og kan styre hva som oppfattes som «de gode kreftene» på jorden. Det toppet seg året da Obama fikk prisen. Han sa det vel rett ut selv: «Jeg skjønner ikke hva jeg har gjort for å få denne prisen». Sannynligvis et forsøk fra Jagland på å assosiere brun hudfarge sammen med hvit politisk venstre side – som «de gode kreftene». Dem fikk med Kaci på dette, men her hadde nok typisk Carl I. Hagen satt foten kraftig ned. Sannheten er vel at mørk hudfarges verste motstander på jorden er nettopp hvit politisk venstreside.

  • Max Karl

   Nå er det slikt at denne prisen henger svært høyt internasjonalt. Og det er dem du nevner som har gjort den så prestisjefull.

 • TitoSchipa

  The Nobel Piece of Crap Price, gitt til massemordere som Obama. De sier at Hagen ikke har greie på utenrikspolitikk. Det de mener er at han ikke respekterer den globalistiske agendaen, og derfor ikke kan stoles på av åtseleterne som søker å endre verden til et sted styrt av internasjonalistene.