/ AFP PHOTO / POOL / Ariel Schalit
annonse

Israels statsminister, Benjamin Netanyahu, fortalte i en videotale til generalforsamlingen til the Jewish Federation of North America at regjeringen hans ikke kommer til å tillate at Iran får et permanent militært fotfeste i Syria. Netanyahu presiserte at Israels militære vil stå opp mot Iran alene hvis det blir nødvendig.

“Iran har til hensikt å forankre seg militært i Syria. De ønsker å opprette en permanent militær tilstedeværelse i luften, på land og til sjøs, med den erklærte hensikten om å bruke Syria som en base for å ødelegge Israel. Vi kommer ikke til å godta det. Jeg har sagt veldig tydelig ifra at Israel vil arbeide for å stoppe dette,” sa Netanyahu og fortsatte: “Vi må alle jobbe sammen for å stoppe Irans aggresjon og landets jakt på atomvåpen. Hvis vi står sammen, vil vi oppnå det. Men hvis vi må, står vi alene. Iran vil ikke få atomvåpen. Det vil ikke gjøre Syria til en militærbase mot Israel.”

Den siste talen til Netanyahu stadfester også at Israels og Saudi-Arabias strategiske interesser konvergerer ytterlige når det kommer til å motarbeide Irans økende innflytelse i Midtøsten: “Iran har allerede spredt konflikt rundt i Midtøsten, i Jemen, i Irak og Syria og i Libanon. Vi er langt fra alene i å anerkjenne den iranske trusselen mot Midtøsten. De ledende arabiske landene, Saudi-Arabia, ser ting akkurat som vi gjør. De har rett,” konkluderte Netanyahu.

annonse

 

Les mer:

The Jerusalem Post. WATCH: NETANYAHU VOWS ISRAEL WILL ACT ALONE AGAINST IRAN IF GIVEN NO CHOICE, 15. november 2017.

 

 

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]