Emma Dent Coad, Labour MP for Kensington speaks to the media after the first hearing in the public inquiry into the Grenfell Tower disaster, in central London, Britain, September 14, 2017. REUTERS/Mary Turner
annonse
annonse

Shaun Bailey er en britisk, konservativ representant i bystyret i London. Bailey av afro-karibisk herkomst og har tidligere skrevet om behovet for å regulere innvandringen til et nivå som gjør integrering lettere, og at det er nødvendig å stramme inn på offentlige stønader for migranter.

Et parlamentsmedlem fra den velstående London-bydelen Kensington, Emma Dent Coad fra Labour, har gjentatte ganger referert til Bailey som en “token ghetto boy” og  har hevdet at Baileys interesse for tradisjonell engelsk revejakt “helt sikkert er en spøk”. Dette fremkommer i en artikkel i The Times.

Uttalelsene fra Coad fremkommer i et blogginnlegg hun skrev i 2010. Der står det blant annet:

annonse

– Hvem kan si at denne mannen noensinne vil passe inn, uansett hvor hardt han prøver? En dag er han en “token ghetto boy” som står bak David Cameron, den neste “ser han interessert ut” ved siden av George Osborne. Noensinne følt deg brukt?

Videre i blogginnlegget refererer hun til Bailey som en “snyltende drittsekk”.

– Jeg er sjokkert og trist over den hatefulle, rasistiske artikkelen skrevet av Emma Dent Coad. I løpet av min tid i politikken har jeg måttet bivåne fordommer og angrep fra ekstremistiske grupper, men ikke én gang har jeg blitt kalt en “token ghetto boy”, sier Bailey til The Times.

annonse

Emma Dent Coad på sin side, skal ha nektet for at hennes kommentarer om Bailey var rasistiske.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon