Emma Dent Coad, Labour MP for Kensington speaks to the media after the first hearing in the public inquiry into the Grenfell Tower disaster, in central London, Britain, September 14, 2017. REUTERS/Mary Turner
Del saken
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Shaun Bailey er en britisk, konservativ representant i bystyret i London. Bailey av afro-karibisk herkomst og har tidligere skrevet om behovet for å regulere innvandringen til et nivå som gjør integrering lettere, og at det er nødvendig å stramme inn på offentlige stønader for migranter.

Et parlamentsmedlem fra den velstående London-bydelen Kensington, Emma Dent Coad fra Labour, har gjentatte ganger referert til Bailey som en “token ghetto boy” og  har hevdet at Baileys interesse for tradisjonell engelsk revejakt “helt sikkert er en spøk”. Dette fremkommer i en artikkel i The Times.

Uttalelsene fra Coad fremkommer i et blogginnlegg hun skrev i 2010. Der står det blant annet:

– Hvem kan si at denne mannen noensinne vil passe inn, uansett hvor hardt han prøver? En dag er han en “token ghetto boy” som står bak David Cameron, den neste “ser han interessert ut” ved siden av George Osborne. Noensinne følt deg brukt?

Videre i blogginnlegget refererer hun til Bailey som en “snyltende drittsekk”.

– Jeg er sjokkert og trist over den hatefulle, rasistiske artikkelen skrevet av Emma Dent Coad. I løpet av min tid i politikken har jeg måttet bivåne fordommer og angrep fra ekstremistiske grupper, men ikke én gang har jeg blitt kalt en “token ghetto boy”, sier Bailey til The Times.

Emma Dent Coad på sin side, skal ha nektet for at hennes kommentarer om Bailey var rasistiske.

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]