Russian President Vladimir Putin smiles as he listens to Vatican Secretary of State Pietro Parolin during their talks at the Bocharov Ruchei residence in the Black Sea resort of Sochi, Russia, Wednesday, Aug. 23, 2017. Putin welcomed a dialogue between the Vatican and the Russian Orthodox Church. (Alexei Nikolsky, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP)
Del saken
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Russlands president Vladimir Putin har snakket med østukrainske opprørsledere om å forhandle fram en fangeutveksling. 

Kreml opplyste onsdag kveld at Putin har snakket med Aleksandr Zakhartsjenko og Igor Plotnitskij, ledere av de selverklærte Folkerepublikkene Donetsk (DPR) og Lugansk (LPR).

Det er første gang russiske myndigheter offentlig opplyser at Putin er i direkte kontakt med de russiskvennlige separatistene i Øst-Ukraina.

Samme dag møtte Putin den ukrainske politikeren Viktor Medvedtsjuk, som representerer regjeringen i Kiev i forhandlingene med opprørerne. I samtalene spurte Medvedtsjuk om hjelp til å utveksle 306 opprørere mot 74 personer som sitter fanget hos separatistene, innen jul.

Zakhartsjenko og Plotnitskij bekrefter torsdag at de støtter initiativet.

Folkerepublikkene, som ligger i regionene Donetsk og Lugansk, erklærte selvstendighet fra Kiev etter Moskvas annektering av Krim i 2014. Krigen mellom ukrainske regjeringsstyrker og russisk-støttede separatister har til nå kostet rundt 10.000 mennesker livet.

Ukraina anklager Russland for å hausse opp konflikten i Øst-Ukraina og for å støtte separatistene med våpen og soldater. Russland avviser anklagene, og sier soldatene som kjemper for separatistene, er frivillige.

(©NTB)

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]