Putin i dialog med ukrainske separatistledere om fangeutveksling

Foto: Alexei Nikolsky, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP

Russlands president Vladimir Putin har snakket med østukrainske opprørsledere om å forhandle fram en fangeutveksling. 

Kreml opplyste onsdag kveld at Putin har snakket med Aleksandr Zakhartsjenko og Igor Plotnitskij, ledere av de selverklærte Folkerepublikkene Donetsk (DPR) og Lugansk (LPR).

Det er første gang russiske myndigheter offentlig opplyser at Putin er i direkte kontakt med de russiskvennlige separatistene i Øst-Ukraina.

Samme dag møtte Putin den ukrainske politikeren Viktor Medvedtsjuk, som representerer regjeringen i Kiev i forhandlingene med opprørerne. I samtalene spurte Medvedtsjuk om hjelp til å utveksle 306 opprørere mot 74 personer som sitter fanget hos separatistene, innen jul.

Zakhartsjenko og Plotnitskij bekrefter torsdag at de støtter initiativet.

Folkerepublikkene, som ligger i regionene Donetsk og Lugansk, erklærte selvstendighet fra Kiev etter Moskvas annektering av Krim i 2014. Krigen mellom ukrainske regjeringsstyrker og russisk-støttede separatister har til nå kostet rundt 10.000 mennesker livet.

Ukraina anklager Russland for å hausse opp konflikten i Øst-Ukraina og for å støtte separatistene med våpen og soldater. Russland avviser anklagene, og sier soldatene som kjemper for separatistene, er frivillige.

(©NTB)


Publisert: nov 16, 2017 @ 7:06 pm


Takk for at du leser Resett. For å kunne fortsette å produsere kvalitetsmateriale avhenger vi av din støtte. Klikk her for å finne ut hvordan du kan støtte oss.

The following two tabs change content below.