(FILES) This file photo taken on May 14, 2015 shows Rohingya migrants jumping to collect food supplies dropped by a Thai army helicopter from a boat drifting in Thai waters off the southern island of Koh Lipe in the Andaman Sea. A general is among more than 100 defendants awaiting a verdict on July 19, 2017 at Thailand's largest ever human trafficking trial, accused of running a brutal trade that left desperate Rohingya and Bangladehsi migrants stranded on boats and in jungle death camps. Tens of thousands of migrants were crammed over the years onto often barely sea worthy vessels to be ferried across the Andaman Sea to southern Thailand. / AFP PHOTO / Christophe ARCHAMBAULT

Sikkerhetsstyrker i Myanmar har skåret halsen over på muslimske rohingyaer, brent ofre levende og gjengvoldtatt kvinner og jenter, ifølge separate rapporter.

annonse

Den ene rapporten kommer fra Human Rights Watch (HRW) og den andre fra Holocaustmuseet i USA i samarbeid og Fortify Rights. Rapportene beskriver økende bevis for at rohingyaene utsettes for folkemord.

Menneskerettsorganisasjonen HRW fokuserte på bruken av seksuell vold i sin rapport om militærets kampanje mot folkegruppen. I rapporten har organisasjonen intervjuet 29 voldtektsofre. HRW konkluderte med at handlingene som er begått, er forbrytelser mot menneskeheten.

– Det burmesiske militærets barbariske voldshandlinger har medført brutal skade og traumer for utallige kvinner og jenter, sier forsker og rapportforfatter Skye Wheeler i HRW.

Etnisk rensing

Rapporten til Fortify Rights og Holocaustmuseet dokumenterer at statlige sikkerhetsstyrker i Myanmar og sivile gjerningsmenn har begått forbrytelser mot menneskeheten og drevet etnisk rensing. Rapporten er basert på mer enn 200 intervjuer med overlevende, vitner og internasjonale hjelpearbeidere.

Siden 25. august har nesten 700.000 rohingyaer flyktet fra Myanmar til Bangladesh etter en offensiv fra regjeringsstyrker i delstaten Rakhine, og folk fortsetter stadig å flykte over grensen. Fra før bodde det om lag 400.000 rohingyaer i flyktningleirer i Bangladesh.

Avviser anklager

FN har tidligere beskrevet offensiven som «et skoleeksempel på etnisk rensing» og FNs spesialutsending for seksuell vold i konflikter, Pramila Patten, anklaget i helgen regjeringsstyrkene for massevoldtekt av rohingya-kvinner.

Myanmars militære ledelse hevder å ha gransket anklagene og nekter for at landets styrker har brutt folkeretten.

(©NTB)

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-abonnement og gir ikke tilgang til abonnementsinnhold. Resett-abonnement finner du ved å trykke her.