Skjalg Fjellheim: Saken om «oktober-barna» feires som en seier i Ap, men kan påføre partiet enda flere problemer

Jonas Gahr Støre. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix


Publisert: nov 16, 2017 @ 11:53 am


Takk for at du leser Resett. For å kunne fortsette å produsere kvalitetsmateriale avhenger vi av din støtte. Klikk her for å finne ut hvordan du kan støtte oss.

 • Roald Bentzen

  Dersom noen er påført et nederlag så er det det norske folk – Pengene våre renner ut og Støre (som har plenty selv) bare gliser. Hvor sleip kan man bli?

 • StemmerBlankt

  Pressen styrer Ap i dag.
  Ap har ingen politikk, og ingen prinsipper.
  Ingen i Ap vet hva Ap mener om noe før en avstemming har vært foretatt.
  Og da er ofte Ap i konflikt med egen avgjørelse i etterkant.
  Når ingen vet hva Ap står for fordi de ikke står for noe, så er det jo temmelig uforståelig at selv ihuga partimedlemmer kan fortsette å stemme Ap.
  Politikk har store konsekvenser, og man må jo vite hva slags konsekvenser man vil få av politikken til partiet man vil stemme på.
  Ellers er jo stemmegivingen totalt uansvarlig.

  • tomnico

   Det er da AP-politikk at deres hovedmål er å prøve skade FrP fordi de er årsaken til at statsministeren heter Erna og ikke Støre. At denne strategien skader AP mest, synes ikke å nå frem i AP.

 • Peter Johan Olavsen

  Alle problemer som kan påføre AP skade mottas med takk.

 • Birgitte Brattebø

  Arbeiderpartiet er uansett dømt til å falle i oppslutning.
  Slik det er nå prøver de å ri to hester. Én fra de innvandringsliberale i AUF, og de gamle ku…, unnskyld, kallene, hvis hjerte blør for skjeggbarna fra Afghanistan.
  Og den andre hvor de ønsker å videreføre en streng men rettferdig politikk, hvilket er ønsket av store deler av selve grunnfjellet til AP. Og med grunnfjellet mener jeg de som «alltid har stemt AP». Bl.a. de som vokste opp etter krigen, og opplevde hvordan Norge sto samlet, og hvordan landet og velferdsgoder ble bygget opp etter krigen.
  Disse, som i en fortsatt lojalitet overfor AP ofte nekter å innse at AP nå er en av de største truslene mot det samfunnet de selv har vært med å bygge.
  Men, selv en del av disse som fortsatt stemmer AP på autopilot er i ferd med å endre syn på Partiet. Og en liberal innvandringspolitikk er det som etterhvert kommer til å skyve flere og flere av disse gamle vekk.
  Dette er AP´s dilemma. Uansett hva de gjør så mister de oppslutning.
  Er de milde, så lekker det velgere til Senterpartiet, og sågar til høyresiden.
  Er de for strenge flykter flere av velgerne deres til SV og Miljøpartiet de Gale.
  Og AP sitter, som så mange andre sosialdemokratiske parti i Europa, igjen som en skygge av det de en gang var. Heldigvis.