Telegraph: Storbritannia vil betale Iran for løslatelse av kvinne

Stefan Rousseau/Pool Photo via AP

Storbritannia vil overføre over 400 millioner pund til Iran i forbindelse med forsøket på å få løslatt en fengslet britisk hjelpearbeider, melder avis.

Den britiske avisen The Telegraph skriver at pengene tilsynelatende skal sikre Irans velvilje når det gjelder saken til Nazanin Zaghari-Ratcliffe. Avisen siterer ikke navngitte kilder, og det britiske utenriksdepartementet har foreløpig ikke kommentert opplysningene. 400 millioner pund tilsvarer over 4,3 millioner kroner.

Nazanin Zaghari-Ratcliffe ble pågrepet i Iran i fjor og ble deretter dømt til fem års fengsel for å ha planlagt å styrte det iranske prestestyret.

Hun avviser anklagene og sier at hun kun var i Iran for at hennes lille datter skulle få møte sine besteforeldre. Zaghari-Ratcliffe er prosjektleder i den ideelle organisasjonen Thomson Reuters Foundation og er bosatt og gift i Storbritannia.

Den britiske utenriksministeren Boris Johnson fikk nylig kraftig kritikk etter at han i en tale i Parlamentet, der meningen var å fordømme menneskerettighetsbrudd i Iran, sa at Zaghari-Ratcliffe var i Iran for å lære opp journalister.

Ektemannen hennes, Richard Ratcliffe, mener at Johnsons uttalelse kan bidra til at kona får en enda strengere dom, og han har bedt utenriksministeren rydde opp i fadesen.

Siden har Johnson ringt sin iranske motpart Javad Zarif og opplyst at han har fått forsikringer om at uttalelsen hans ikke vil føre til at Zaghari-Ratcliffe får strengere straff. Det er også varslet at Johnson vil besøke Iran innen året er omme.

(©NTB)


Publisert: nov 16, 2017 @ 7:12 pm


Takk for at du leser Resett. For å kunne fortsette å produsere kvalitetsmateriale avhenger vi av din støtte. Klikk her for å finne ut hvordan du kan støtte oss.

The following two tabs change content below.
  • Runar Løvlie

    Hvis hun har både iransk og britisk pass, og reiser til Iran for å lage bråk (som hun tydeligvis har gjort) så visste hun godt at det er ris bak speilet. Akkurat som hun som ble pisket, og som fortjente det, hun visste godt at det var straffbart. Disse kvinnene må ta den straffen det er og så lære av det. Å betale for å få dem ut? Aldri. Men hun kan jo rømme til Norge, hun også, og få opphold. Her er vi greie, NAV er alltid åpen for utlendinger.

  • spirild2

    Som vanlig skal Vestens «elite» blande seg inn i andre lands forhold.

    Hun bør ta straffen sin. Nå er det britiske slitere som må ta regningen for nok en interference i andre lands anliggender.

    Hvorfor kan ikke Iran blande seg inn i den norske «elitens» pseudo-demokrati?