Stefan Rousseau/Pool Photo via AP
annonse
annonse

Storbritannia vil overføre over 400 millioner pund til Iran i forbindelse med forsøket på å få løslatt en fengslet britisk hjelpearbeider, melder avis.

Den britiske avisen The Telegraph skriver at pengene tilsynelatende skal sikre Irans velvilje når det gjelder saken til Nazanin Zaghari-Ratcliffe. Avisen siterer ikke navngitte kilder, og det britiske utenriksdepartementet har foreløpig ikke kommentert opplysningene. 400 millioner pund tilsvarer over 4,3 millioner kroner.

Nazanin Zaghari-Ratcliffe ble pågrepet i Iran i fjor og ble deretter dømt til fem års fengsel for å ha planlagt å styrte det iranske prestestyret.

annonse

Hun avviser anklagene og sier at hun kun var i Iran for at hennes lille datter skulle få møte sine besteforeldre. Zaghari-Ratcliffe er prosjektleder i den ideelle organisasjonen Thomson Reuters Foundation og er bosatt og gift i Storbritannia.

Den britiske utenriksministeren Boris Johnson fikk nylig kraftig kritikk etter at han i en tale i Parlamentet, der meningen var å fordømme menneskerettighetsbrudd i Iran, sa at Zaghari-Ratcliffe var i Iran for å lære opp journalister.

Ektemannen hennes, Richard Ratcliffe, mener at Johnsons uttalelse kan bidra til at kona får en enda strengere dom, og han har bedt utenriksministeren rydde opp i fadesen.

annonse

Siden har Johnson ringt sin iranske motpart Javad Zarif og opplyst at han har fått forsikringer om at uttalelsen hans ikke vil føre til at Zaghari-Ratcliffe får strengere straff. Det er også varslet at Johnson vil besøke Iran innen året er omme.

(©NTB)

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon