Tidligere TV 2-topp: – Delvis løgnaktig fra Hagen

Tidligere kommunikasjonsdirektør i TV 2 Rune Indrøy mener sportsredaktør Vegard Jansen Hagen visste mer om trakasseringen i TV 2 enn han har informert om.

Tirsdag bekreftet Hagen at han i over et år satt på informasjon om seksuell trakassering av en kvinnelig medarbeider uten å gripe inn. Han understreket at han ikke kjente alle detaljer i historien som kvinnen har fortalt om. Da han ble kjent med de alvorlige anklagene, ble mannen som sto bak episodene, umiddelbart avskjediget.

Rune Indrøy forlot TV etter 23 år i kanalen. Den tidligere kommunikasjonsdirektøren mener Hagen fremstiller saken feil.

– Jeg reagerer meget sterkt på den fremstillingen Hagen nå gir. Den er delvis løgnaktig. Fra kvinnens side ble all informasjon gitt i det første møtet med Hagen, også om episoden inne i TV 2-lokalene, sier Indrøy til VG.

– Feil

Episoden i TV 2-lokalene handler om en mannlig sportsprofil som skal ha kneppet opp buksen og deretter forsøkt å presse kvinnens hode ned mot underlivet sitt. Indrøy sier informasjonen ble gjentatt i to andre møter.

VG har snakket med kvinnen som varslet om trakasseringen.

– Hagen fremstiller dette feil. Episoden i TV 2-huset og flere andre episoder knyttet til samme mann ble fortalt om allerede i det første møtet med Hagen, sier hun.

– Jeg står ved min uforbeholdne unnskyldning til medarbeiderne som led overlast i denne perioden. Det er helt korrekt at jeg hadde nok informasjon til å handle tidligere enn jeg gjorde i én av sakene vi dessverre har hatt i TV 2. Det har gitt konsekvenser for andre mennesker som kunne vært unngått, svarer Hagen.

Ny avsløring

NRK har avslørt at en mann som hadde trakassert en kvinnelig kollega og havnet i basketak med en mannlig kollega i mediehuset han kom fra, fikk jobb i VG noen måneder senere.

– Jeg visste at arbeidsforholdet fra det andre mediehuset var avsluttet på grunn av opptreden som bryter med hvordan man skal opptre i arbeidslivet, sier VGs tidligere sjefredaktør Torry Pedersen.

Kanalen har vært i kontakt med mannen. Han sier at han angrer på det som skjedde, men ikke ønsker å kommentere saken. Han er ikke lenger ansatt i VG.

– Da han fikk jobb tenkte jeg at da vet vi i hvert fall hva man mener det er greit å se gjennom fingrene med i VG. Det er et sterkt signal i min verden, sier en VG-kilde som ønsker å være anonym til NRK.

Pedersen sier det ble gjort en grundig vurdering av om mannen skulle få jobb i avisen.

VG: unnskyld

I en leder i VG tar sjefredaktør Gard Steiro til orde for at flere medier har grunn til å ta et oppgjør med seg selv når det gjelder ukultur, forsømmelser og seksuell trakassering.

«I VG har det siden år 2000 vært flere tilfeller av seksuell trakassering. Mange av sakene ble riktig håndtert av ledelsen. Det er blitt gitt skriftlige advarsler, noen ganske få har mistet jobben», skriver Steiro.

Han skriver videre at det fins eksempler fra VG-ledelsen, og at det tok for lang tid før noe skjedde.

«Vi sviktet rett og slett da det gjaldt som mest. Og det var kvinnene som betalte prisen. En høy pris.», står det i lederen.

«Ofrene fortjener en beklagelse. Den gir jeg her og nå på vegne av VG: unnskyld.»

(©NTB)


Publisert: nov 16, 2017 @ 12:35 pm


Takk for at du leser Resett. For å kunne fortsette å produsere kvalitetsmateriale avhenger vi av din støtte. Klikk her for å finne ut hvordan du kan støtte oss.

 • invernes

  Nå bør jo NRK og

  TV 2 legges ned da i utgangspunktet.

 • Profet1

  Det var disse mediene som hamret løs på Trumps garderobesnakk? Eller husker jeg feil nå? Det var noen norske medier som mente at Trump var usivilisert, barbarisk, primitiv, tilbakestående og uegnet til det meste på vår jord, siden han hadde sagt et eller annet grovt om en dame til en annen mann.
  Om jeg husker riktig, og disse ytringene ble publisert av norske medier som hjelper venstrevridde overgripere med å dekke over sine ugjerninger, må jeg bare få si at jeg forventer dekning av dette. Jeg forventer at navn og bilde av gjerningsmenn publiseres, sånn at vi lesere kan finne ut hvilken politisk og religiøs trosretning som aksepterer denne type oppførsel.
  Noe annet bare bekrefter feigheten i norske medier.

  • Ivar Systad

   Vedr. Trump sin uttalelse, husker vi at det ble sagt idet han kom ut av en buss. Da virker det som en planlagt filming, for å få noe som de kunne bruke mot han ved senere anledning.
   Og vi husker vel alle hele det venstrevridde MSM i vestlige verden, gikk fra forstanden så en skulle tro det var snakk om mord.

 • Reidar S

  Merkelig overskrift.
  Trodde det kun er Carl I. som figurerte som Hagen i media…..

 • deivy

  disse folka vil et vi sluker rått det de skriver, her er det mye grums å ta tak i, men de greier vel å fremstille seg som en seriøs presse radio å tv igjen selv om vi vet at de ikke er det.

 • Yakero Spail

  Hva hendte med at man er uskyldig til det motsatte er bevist? Kan Aleksander Schau komme med en rekke vage påstander, som han umulig kan ha observert selv, men likevel «vet om», for så føre til en «opprulling» i TV2, helt uten domstol og jury.
  Kan hvem som helst komme med hvilke som helst påstander om alle, så har ingen av oss rettssikkerhet, og da er det absolutt ingen grunn for menn å ansette kvinner, eller å være alene sammen med kvinner mer, om de kan komme med de merkeligste påstander.

 • Per Sigvald Johansen

  Er dette en sak for å lede oppmerksomheten bort fra de andre løgnene laget og spredd av VG og TV2?

  En personalsak i TV2 har liten nyhetsverdi når vi ikke få vite mer enn dette.