AP Photo/Virginia Mayo. Pool
annonse

EUs ledere presser statsminister Theresa May hardt for å prøve å få henne til å komme med nye innrømmelser før desember.

Den britiske statsministeren hadde et eget møte med Sveriges statsminister Stefan Löfven i forkant av EUs toppmøte om sosialpolitikk i Göteborg fredag. Ved lunsjtid fredag skulle hun også ha et møte med EUs president Donald Tusk.

I forkant opplyste EU-kilder ifølge internasjonale nyhetsbyråer at Tusk ville komme med en advarsel til May om at det ikke er gitt at EU på neste toppmøte i desember vil åpne for å gå videre til fase to, slik planen har vært.

annonse

– Klokka tikker, sa EU-kommisjonens president Jean-Claude Juncker på vei inn til toppmøtet fredag morgen.

– Jeg håper vi vil være i stand til å komme til enighet på toppmøtet i desember når det gjelder vilkårene for skilsmissen, men det er fortsatt en jobb å gjøre, sa han.

Löfven presiserte at han ikke ville blande seg inn i forhandlingenes gang. Det er Michel Barnier som leder forhandlingene på vegne av EU.

– Vi stiller oss bak Barnier. Men vi ønsker å bevare det gode forholdet til Storbritannia, sa Löfven.

May holdt seg til velkjente talepunkter da hun ankom til møtet. Ifølge henne fortsetter arbeidet.

– Vi ønsker å gå videre og snakke om handelsforbindelsene vi skal ha i framtida. Jeg har lagt fram min visjon for dette partnerskapet, og jeg ser nå fram til et positivt svar fra EUs side, sa hun.

(©NTB)

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]