Yasin Bulbul/Presidency Press Service via AP, Pool

Tyrkia har kalt hjem 40 soldater fra en NATO-øvelse i Norge, fordi landets grunnlegger og dagens president ble fremstilt som fiender, ifølge presidenten selv.

President Recep Tayyip Erdogan kom med sine oppsiktsvekkende uttalelser under et møte med lokale ledere i det tyrkiske regjeringspartiet fredag.

Ifølge Erdogan sto både hans eget navn og Mustafa Kemal Atatürk, det moderne Tyrkias grunnlegger, på en «tavle» som «fiender» under NATO-øvelsen.

Erdogan sier han personlig ga beskjed om at de tyrkiske soldatene umiddelbart skulle trekkes tilbake, «selv om navnene skulle bli fjernet fra tavla».

Også den tyrkiske avisen Hurriyet omtaler fredag hendelsen.

Verken NATO eller Forsvaret i Norge har foreløpig kommentert saken.

(©NTB)

Annonser

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]