Folketallet i Norge nærmer seg 5,3 millioner

Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix

 I tredje kvartal ble det 12.526 flere innbyggere i Norge. Veksten i befolkningen er avtagende som følge av lavere nettoinnvandring og lave fødselstall.

Så langt i år er det blitt 32.000 flere innbyggere i Norge.

Folketallet ved utgangen av kvartalet var på 5.290.288, ifølge Statistisk sentralbyrå (SSB). Det er 12.526 flere innbyggere enn ved inngangen av kvartalet, noe som skyldes et fødselsoverskudd på rundt 5.700 og en nettoinnvandring på 6.900.

– Det innvandret 16.800 personer til Norge i tredje kvartal, som er 3.800 færre enn i tredje kvartal i fjor, og en må tilbake til samme periode i 2006 for å finne så lav innvandring, skriver SSB i sin omtale av tallene. Hovedårsaken er lavere arbeidsinnvandring fra EU- og EØS-land.

Oslo har nå 672.062 innbyggere, som er 5.305 flere enn ved årsskiftet. Befolkningsveksten i Oslo har vært avtagende de siste årene. Samlet økte befolkningen i hovedstaden med snaut 8.400 personer i 2016, som var den laveste veksten siden 2005. Prognosen sier at folketallsveksten blir enda lavere i år.

Folketallet vokser i alle fylkene utenom Nordland og Finnmark. I forhold til folketallet var tilveksten størst i Vest-Agder, Sør-Trøndelag og Oslo. SSB skriver at de mange innflyttingene som er registrert til Kristiansand, kan henge sammen med at kommunen tilbyr gratis busskort til de studentene som melder flytting til kommunen.

Nedgangen i folketallet i Nordland og Finnmark skyldes innenlandsk flyttetap til de andre fylkene. Fylkene Finnmark, Rogaland, Sogn og Fjordane og Nordland hadde størst innenlandsk flyttetap i siste kvartal sett i forhold til folketallet.

(©NTB)


Publisert: nov 17, 2017 @ 10:47 pm


Takk for at du leser Resett. For å kunne fortsette å produsere kvalitetsmateriale avhenger vi av din støtte. Klikk her for å finne ut hvordan du kan støtte oss.

The following two tabs change content below.
 • bitten

  JA men da må man si at toppen er nådd når vi nærmer oss 5 , 3 millioner mennesker her , siden det er vel ikke om å gjøre at den befolkningsveksten kommer ut av kontroll i landet .
  Det er ikke på noen måte positivt for landet , at det kommer flere i fra den tredje verden hit ,
  som blir en økonomiske byrde for statskassen vår for resten av livet sitt her i Norge .

 • K_MD

  De politiske partiene masseimporterer afrikanere og asiater… det fører til at nordmenns vil bli i mindretall i eget land.

  For hver utlending som importeres blir det en mer å dele naturressursene og nordmenns oppbyggende samfunnskapital på. Det er som om man har en kake på deling, jo flere kaken skal deles på – dess mindre må kakestykket til hver enkelt bli.

  Norge er selvsagt ikke et kakestykke og faktum er dessverre at de fleste som importeres ikke bidrar nevneverdig til samfunnet (de er en utgift/et tap) og derfor vil nordmenns oppsparte og tjente penger bli tappet av de importerte (pensjonsfondet samt tvangsinndrivelse via skatter, avgifter og gebyrer for å bli gitt nyimporterte).

  Les FNs definisjon 1948, det de politiske partiene gjør er folkemord på nordmenn: https://no.m.wikipedia.org/wiki/Folkemord

 • Peter Johan Olavsen

  Det er jo ganske så tydelig når en går i byen og ser alle de fremmede ansiktene. De er jo overalt.