Mahmoud Farahmand: Etniske nordmenn ses på som myndige etter fylte 18 år, mens gutter/menn fra andre deler av verden anses som barn ved samme alder

Fotro Kyrre Lien / SCANPIX


Publisert: nov 17, 2017 @ 9:45 am


Takk for at du leser Resett. For å kunne fortsette å produsere kvalitetsmateriale avhenger vi av din støtte. Klikk her for å finne ut hvordan du kan støtte oss.

 • Torgunn

  Tull og tøys. Jenter giftes bor fra 12 års alder. Formell myndighetsalder er trolig ikke tema i land hvor de har poblemer med fødslesdato generelt.
  Dessuten er de fleste som oppgir å være under 18 år som migranter, godt over 20 år, ofte i 30 års alderen. Dette var en dårlig unnskyldning for å gi voksne menn uten krav på beskyttelse opphold i Norge. Vi vet godt, at så fort de har opphold, starter de pendligen til hjemlandet.
  Det er behov for kartleging av dette problemet/jukset med krav om tlbaketrekning av oppholdstillatelse i Norge. Forutsetningen er ikke lenger til stede for opphold.

 • bitten

  Politikere mener jo også at de disse unge immigrantene som kommer i fra den 3 verden ,
  er barn langt under 18 år , som trenger vår barmhjertighet , omsorg , ømhet .
  Selv om de aller fleste er unge menn av noen lykkejegere som er langt over 18 år ,
  og er langt over myndighetsalder som norske unge menn er her i landet også .

 • Henning Rutledal

  Motbydelige godhetstyranniserende politikere!

 • Bjørn Svendsen

  muslimene og deres ledere gjør alt de kan for at disse uønskede muslimene skal sendes ut og nå vil kalle dem «barn» helt til de er oppe i førtiårene ,

 • Truls

  Morsmelk for afghanske 18-åringer, militærtjeneste for norske 18-åringer!

 • Olaus Trøgheim

  Det virker nesten som om dette er en måte venstresiden benytter for å rettferdiggjøre omtale av overgrep fra innvandrere på som nærmest guttestreker. Og som heller ikke bør omtales i media eller lages statistikk om.

 • Fred

  Det som gjelder for når voksen i dar al-islam er muhammeds metode.
  Har du hår en viss plass er denne voksen, fra da av er det også obligatorisk å starte sin streven. Beklager at jeg ikke er mer spesifik men har blitt sensurert for snakke om dette før. Tipper Fahramand vet dette ut fra hans utspill på face.

  • selma

   Jeg betviler ikke det du sier. Opp gjennom årene har jeg lest så mange bøker om islam. Jeg har også gjort meg kjent med muslimske forfattere, av begge kjønn og fra ulike land. Jeg har undervist voksne muslimer og slik fått et godt innblikk i deres kultur, hva som godtas og ikke. Mange vonde skjebner, sett med muslimske kvinners øyne.
   Og denne kulturen har våre politikere kritikkløst latt bosette seg i det lille Norge. Har sagt det før, og jeg gjentar gjerne: dette tilgir jeg dem aldri.

 • Olaus Trøgheim

  Når en 12-årig gutt i sin fars fravær er familiens overhode og kan nekte sine søstre eller mor å gå ut må han vel være voksen?