Maldivene, Kiribati, Marshalløyene og Fiji synker ikke

Tarawa atoll, Kiribati. AP Photo/Richard Vogel)

Jeg har ved flere anledninger prøvd å sette søkelyset på politisk styrt «klimaforskning» og inflasjonen av overdrevne påstander fra tilhengerne av CO2-dogmet (de som tror, uten bevis, på at CO2-utslippene våre vil varme opp kloden på en livsfarlig måte).

 

En av de sentrale aktivistene er James Hansen (tidligere leder ved en avdeling av NASA), som i 1988, i et intervju med Washington Post, kom med denne påstanden om hva som ville skje med havnivået i løpet av 20 års tid (altså innen år 2008):

 

«– West Side Highway (som går langs Hudson River) vil stå under vann. På grunn av sterk vind vil det være tape over vinduene på den andre siden av gaten. De samme fugleartene kommer ikke til å være her.«

29 år etterpå er gatene i New York like tørre, det er ikke tape over vinduene og fuglene er fortsatt der.

Media liker å eksellere i «Fake news» når det gjelder klima. Ikke minst Aftenposten, Dagbladet og NRK har stadig levert skrekkmeldinger om at Marshalløyene, Kiribati, Maldivene og (nå nylig) Fiji synker i havet. I praksis gjelder påstandene de fleste sandøyer som befinner seg på toppen av et korallrev. Lokale politikere på disse øyene støtter som regel opp om denne aktivistpropagandaen. Dette har ikke minst sitt utspring i at de vil ha sin del av klimafondet som skal være av størrelsesorden 100 milliarder US-dollar årlig fra 2020.

Verdensbanken fikk i 1999 satt i gang en undersøkelse for å finne ut hva havstigningen gjorde med koralløyene. Det endte med at geomorfologene Paul Kench og Peter Cowell gjennomførte en studie av dynamikken til atollene. Resultatet var at havnivåstigning fører til økt korallvekst og bølgene løfter sanden (som blir dannet når koraller knuses) innover land og øker høyden på landet. Studien ble senere verifisert og publisert i Geophysical Research Letters i februar 2014.

Selvsagt bør folk ikke sette opp konstruksjoner på en hvilken som helst strand på Kiribati eller Maldivene på grunn av erosjon fra vann og vind. Ny sand kommer til hele tiden, men kanskje ikke på samme sted bestandig. Øyene er lavtliggende, så faren for oversvømmelse grunnet tsunami vil fortsatt være der – som den alltid har vært.

 

Dokumentasjon:

Geophysical Research Letters.

National Geographic skriver også om dette.

Link til artikkelarkivet i Australia.

Sannheten om Tuvalu.

The Maldives sea level project (1) 

The Maldives sea level project (2)


Publisert: nov 17, 2017 @ 10:50 pm


Takk for at du leser Resett. For å kunne fortsette å produsere kvalitetsmateriale avhenger vi av din støtte. Klikk her for å finne ut hvordan du kan støtte oss.

The following two tabs change content below.

Steinar Jakobsen

Realist

Latest posts by Steinar Jakobsen (see all)

 • Tor Anders Engen

  Man vet at det er en svindel. Når målet har vært å loppe penger ut av folket.

 • Henning Nielsen

  Synkende øystater er et av de skremslene som med jevne mellomrom blir kjørt frem i media, på samme måte som klimaflyktninger, isfritt hav i Arktis om sommeren, etc. Den mest profilere øystaten som skulle forsvinne j havet, har vært Maldivene. Men det er blitt stille om denne døende nasjonen. Mange husker kanskje det berømte stuntet (var det før COP 15 i København?) med regjeringskonferanse under vann.

  Men…det er ikke bare, bare å proklamere sitt lands undergang. Maldivene kom i fare for å miste internasjonale inversteringer, for hvem vil satse penger i et land som snart er borte? Så den nye presidenten måtte gripe inn:

  «“First of all, I want give you a bit of good news. The good news is that the Maldives is not about to disappear,” President Waheed said countering the claims by his predecessor that the Maldives would be be completely submerged in the near future. He added that foreign investors were concerned with the talks of a submerged Maldives.»

  https://wattsupwiththat.com/2012/08/24/the-maldives-emily-littella-moment-never-mind/

 • Morrison

  Her er en samling uttalelser fra seriøse forskere som alle har blitt heiet frem av norsk media:

  År 1970: Innen år 2000 har vi en ny istid.
  År 1976: Global nedkjøling vil føre til en ny verdenskrig innen år 2000.
  År 1989: Global oppvarming og hevede havnivåer vil utslette hele nasjoner innen år 2000.
  År 1990: Vi har fem til ti år på å redde regnskogen.
  År 1999: Isbreene i Himalaya vil være borte innen ti år.
  År 2000: Snart vil snø være noe vi bare snakker om i fortid.
  År 2007: Global oppvarming vil føre til færre orkaner.
  År 2008: Arktis vil være isfri innen år 2013.
  År 2012: Global oppvarming vil føre til flere orkaner.
  … etc.

  Ingen nasjoner har vært i nærheten av å synke i havet, isbreene vokser og minker (som vanlig), antall isbjørner øker, isen er fremdeles på Nordpolen, ingen verdenskrig er i sikte og tidligere i dag skrapet jeg sannelig snø av frontruten. Hvem skulle trodd det?

  Pressen er ellers flink til å se på historikk og sammenhenger, men det gjelder naturligvis ikke for den nye klimareligionen. Der ser vi bare fremover. Feil fra fortiden viskes bort fortløpende.

  Det hele minner litt om Jehovas Vitner. Der har verdens undergang blitt annonsert utallige ganger. Hver gang går de på en smell, men like fullt kommer det nye spådommer på løpende bånd og med jevne mellomrom.

 • parentesene etter lenkenes htm må strykes bort, slik at lenkene funker. Får ikke redigert de bort.

 • John Atle Vestvik

  Leste jeg deg feil, eller har du en realistisk forventning om å bli opplyst av selverklærte kunnskapsfornektere?