Migranter selges som slaver på auksjoner i Tripoli

Slaverhandelen skjer åpenlyst i Tripoli. (Skjermdump fra Youtube)

Handel med slaver foregår åpenlyst i Libyas hovedstad, ifølge en grundig reportasje laget av CNN nylig.

– Åtte hundre, sier auksjonarius, …900..1000…1100…solgt! For 1200 libyske dinars, omtrent $800.

Det er ikke en bruktbil, eller en landeiendom eller et møbel, eller andre varer, men to mennesker som nettopp har blitt solgt.

En av de to uidentifiserte mennene som ble solgt på mobilfilmen CNN fikk tak i, er fra Nigeria. Han ser ut til å være i 20-årene og har på seg lys skjorte og bukser.
Han har blitt lagt ut for salg som én av flere i en gruppe av «store sterke gutter for gårdsarbeid», ifølge auksjonarius. Sistnevnte ses ikke på filmen, bare hånden hans, som hviler bestemt på mannens skulder.

Etter at CNN fikk se denne filmen jobbet de hardt for å verifisere opplysningene, og reiste til Libya for å undersøke videre. Med skjult kamera fanget de opp salg av et dusin slaver i løpet av bare seks til syv minutter.

Etter auksjonen møtte de to menn som hadde blitt solgt. De var så traumatiserte etter hva de nettopp hadde gjennomgått at de ikke kunne prate, og så redde at de var mistenksomme mot alle de møtte.

Hvert år reiser tusenvis av migranter inn over grensen til Libya, på jakt etter nye og bedre muligheter i Europa. De har betalt mye for reisen, men etter at den libyske kystvakten har gått hardere til verks for å stoppe trafikken er det færre båter som reiser fra havn, slik at smuglerne sitter igjen med en mengde «passasjerer». Smuglerne blir migrantenes herrer og eiere, migrantene blir deres slaver.

Auksjonene foregår i det som ser ut som en vanlig by i Libya, fylt med mennesker som lever normale liv, barn som leker i gatene, folk som går på jobb, snakker med venner og lager middag til sine familier. Men inne i slaveauksjonene er det som å bli satt tilbake i tid. Det eneste som mangler er lenkene rundt bein og armer.

Bevisene på slavehandel som ble filmet av CNN er nå overlatt til Libyske myndigheter, som har lovet å sette i gang en etterforskning.


Publisert: nov 18, 2017 @ 10:06 am


Takk for at du leser Resett. For å kunne fortsette å produsere kvalitetsmateriale avhenger vi av din støtte. Klikk her for å finne ut hvordan du kan støtte oss.

 • Skippyme

  Slavemarkedet i Tripoli er verdens eldste, US Navy ble nærmest grunnlagt som følge av dette. US Marines synger om det i hymnen sin. From the halls of Montezuma to the shores of Tripoli.

  • Spaceman_Spiff

   Europeere/amerikanere kjøpte vel slaver. Jeg skal ikke fremstille det som noe nobelt, men poenget er at de kjøpte det av noen, og det var gjerne arabere/muslimer i Afrika som gjennom kriger tok til fange et stort antall afrikanere som ble sendt ut som slaver til Amerika, men OGSÅ østover mot den arabiske halvøya. Så vidt meg bekjent var slavehandelen den veien like stor uten at det får særlig oppmerksomhet i skolebøkene i dag. Som en kuriositet er det jo enkelte nordmenn som også ble fanget til slaveri og brakt til Afrika. Det var gjerne innsamlinger hjemme i Norge for å kjøpe dem fri.

   • Vonbråten

    Stemmer det, kanskje vi kvalifiserer for 40 acres and a mule ett eller annet sted i MENA.

   • mom

    Slavehandelen østover til Midtøsten fikk ikke etterkommere,fordi afrikanske menn ble kastrert.
    De som ble kjøpt av europeere ble ikke kastrert og har mange etterkommere i USA.

 • DrD .

  I vesten kjøper og selges dyr. I islam så er slaver ansett som dyr, og kan derfor kjøpes og selges.
  Da muhammed var den perfekte mann som alle muslimer prøver å leve opp til, og da han hadde neger- og andre slaver, så er dette noe alle muslimer kan ha.

  Se videoer av Dr. David Wood på Youtube om emnet: The Islamic View of Black Slaves og Muhammad: The White Prophet with Black Slaves.
  https://uploads.disquscdn.com/images/92b76a394c0a389b7bb829ef0722e0166ceff9aa7fb027f9c81790cf5a95c7e4.jpg

 • Syringav

  Forferdelig tragisk. Svarte afrikanere i Libya har vel hatt det svært vanskelig helt siden opprøret og krigen mot Gaddafi startet i 2011?
  https://www.vg.no/nyheter/utenriks/libya/afrikanske-flyktninger-fra-libya-opproererne-kuttet-strupene/a/10091367/

  • Spaceman_Spiff

   Sikkert, men tanken er nok igjen at det er vårt ansvar…. det er isåfall feil. De må ta litt ansvar for egne liv og når de reiser til urolige områder er det en risiko. Ja, vi kan nok ha noen ledere som har gitt dem falske forhåpninger, men nå får de heller lære og komme seg hjem til Nigeria der de hører hjemme. Europa er ingen plass for dem.

   • Tor Anders Engen

    Det var mange advarsler på at det ville bli kaos i land som Libya.

    Men media, byråkrater, politikere, NGOer og andre globalist medløpere ønsket heller kaos en stabilitet i Libya. Fordi kaos skaper økonomiske interesser for disse. Se på media sin sympati propaganda for «flyktninger». Politikere sine taler etter importert terrorangrep, der vi må være tolerante og la terror fortsette, selv om disse terrorister ble og blir fortsatt finansiert og støttet av globalister. Penger strømmer til NGOer som er med på å smugle inn «flyktninger». Osv osv.

    Jeg husker at jeg rett etter «frigjøringen» av Libya, informerte journalister om den muslimske ondskap mot sorte som ble utført. Der halshugging var vanlig. Var det noen reaksjon blant journalister? Nei, dem var i ekstase for å ha vært med på å drept en statsleder.

    • Spaceman_Spiff

     Det er greit… og vesten (og i dette tilfellet Franskmennene) burde ha visst at dette ikke kom til å gå av seg selv. Det er bare å ta en titt til Afghanistan og Irak der de faller tilbake i gamle religiøse dogmer så fort de får sjansen.

     Det er likevel ikke noen grunn til at vi skal ha skylda for at nigerianere ser en mulighet til å snike seg til Europa. Om de velger å reise gjennom et farlig strøk, så er det deres problem. At araberne i Libya benyttet anledningen til barbari mot afrikanerne (omtrent som araberne i Europa) er heller ikke vårt primære ansvar. Ja, vi åpnet for det, men det er fremdeles de som ikke klarer å opptre LITT sivilisert.

 • Jens Hansen

  Slave og Afrikaner beskrives med samme ord på arabisk.

 • William Bakke

  «Lenge før europeerne seilte til Afrika, levde afrikanerne i konstant frykt for å bli tatt til fange og solgt som slaver.»»Afrikanerne handlet nemlig allerede ivrig med fanger som de hadde tatt under kriger mot nabostammene.» http://historienet.no/sivilisasjoner/stammefolk/slavehandel-forte-til-vapenkapplop-i-afrika Det er av sine egne man skal ha det…tydeligvis.

 • William Bakke

  «Lenge før europeerne seilte til Afrika, levde afrikanerne i konstant frykt for å bli tatt til fange og solgt som slaver.»»Afrikanerne handlet nemlig allerede ivrig med fanger som de hadde tatt under kriger mot nabostammene.» http://historienet.no/sivilisasjoner/stammefolk/slavehandel-forte-til-vapenkapplop-i-afrika Det er av sine egne man skal ha det…tydeligvis.

 • mom

  Dette kommer vel ikke som noen overaskelse om en ser slaveri i lys av historien.
  Rent historisk har muslimer drevet med slavehandel i 1400 år.
  De fanget og solgte slaver til europeere(trekant handelen) og muslimer i Midtøsten,muslimer kidnappet unge jenter og kvinner fra Middelhavslandene og solgte de som sex-slaver og til arabiske harem. De afrikanske mennene som ble solgt til Midtøsten,ble kastrert og var ettertraktet som vakter i harem.
  I Syria og Irak,fulgte IS opp med å ta ikke muslimske kvinner og barn som sex-slaver med mer.
  Nå følger totalitær islam opp i Libya,ved å gjøre det de alltid har gjort, ta afrikanere som gisler, forlange løsepenger for de av famillien, har de ikke penger,blir de slaver.
  Dette er et kjempeproblem,derfor er det bra at de aller fleste nå blir stoppet sør for Sahara, før de kommer i klørne på den Libyske mafiaen.

 • Emperor

  Vet ikke helt jeg, så programmet og fikk inntrykk av at de hadde gjeld til smuglerne og ble solgt til å slave for en viss periode for å nedbetale gjeld. Det er ikke helt et livslangt slaveri. Når det kommer frem hvordan de blir behandlet, så kommer det mange færre?

 • Gothminister

  Vel det viser at det er farlig for unge menn å reise verden rundt etter lykke. Håper slike saker setter en stopper for en del som har tenkt seg ut på tur. Det er nok best å holde seg der man hører til.

 • Thor Olsen

  Det er vårt ansvar, norge bidro til krigen i Libya istedet for å støtte det stabile systemet de hadde. Norge og nato har ansvaret for den situasjonen.