FILE - In this April 7, 2016 file photo Zimbabwean President Robert Mugabe attends a meeting with the country's war veterans in Harare. Mugabe seemed almost untouchable for much of his nearly four-decade rule. Shrewd and ruthless, he managed to stay in power despite advancing age, growing opposition, international sanctions and the dissolving economy of a once-prosperous African nation. Now, the apparent abrupt end of the Mugabe era is launching Zimbabwe into the unknown. It's a humbling close to the career of a man who crushed dissent or sidelined opponents after leading Zimbabwe since 1980. (AP Photo/Tsvangirayi Mukwazhi, File)

Zimbabwes militære ledere sier at de snakker med president Robert Mugabe om veien framover for landet, og bekrefter at flere av Mugabes allierte er pågrepet.

Det er første gang militæret kommer med en offisiell uttalelse siden hæren grep makten og plasserte Mugabe i husarrest for to dager siden.

Mugabe nekter fortsatt å gå av, ifølge BBC.

Uttalelsen fra militæret ble fredag både publisert i avisen Herald, som er et talerør for regjeringen, og på statlig fjernsyn.

– Det er gjort betydelige framskritt i vår operasjon. Vi har funnet fram til noen av de kriminelle, mens andre fortsatt er på frifot, heter det i uttalelsen fra generalene som tok makten tirsdag kveld og natt til onsdag.

Militæret lover å gi landet informasjon om resultatet av samtalene med Mugabe så raskt som mulig.

Militæret nekter å kalle maktovertakelsen for et kupp.

(©NTB)

Annonser

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]