Nær 2.000 kvinner i opprop mot trakassering og overgrep i svensk musikkbransje

First Aid Kit med søstrene Johanna (t.v.) og Klara Söderberg Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix

Dagens Nyheter har publisert et opprop fra 1.993 kvinner som forteller om seksuell trakassering og overgrep i svensk musikkbransje.

Oppropet har fått navnet #närmusikentystnar. Blant de 1.993 kvinnene er det både produsenter, artister og musikere, ifølge Dagens Nyheter.

First Aid Kit, Carola, Robyn, Sabina Ddumba, Eva Dahlgren og Lill-Babs er blant de mange som stiller seg bak oppropet. Historiene som fortelles, er anonyme.

Oppropet har sin bakgrunn i en lukket Facebook-gruppe, der over 3.000 kvinner har vært invitert inn for å dele historier om seksuelle overgrep og trakassering i bransjen.

(©NTB)


Publisert: nov 17, 2017 @ 10:26 pm


Takk for at du leser Resett. For å kunne fortsette å produsere kvalitetsmateriale avhenger vi av din støtte. Klikk her for å finne ut hvordan du kan støtte oss.

The following two tabs change content below.
 • Dogen

  https://uploads.disquscdn.com/images/ac9f8eae49a11a9800d3eabaa003dd2e29dfad7d3498d408b020d145a91349be.jpg

  Noen må stille de ubehagelige spørsmålene…

  Om man godtar seksuelle overgrep og trakassering for å kunne stå på scenen eller få et oppdrag, hva forteller det om den personen?

  Såfremt det er voksne mennesker det er snakk om, så kan det virke som at alt må vike for berømmelse, penger, prestisje ol. Dvs. at intergriteten flyr ut av vinduet, samtidig som at man blir med på å normalisere upassende oppførsel fra maktpersoner.

  Det interessante er at mange i underholdningsbransjen og MSM, de som samler seg bak diverse MeToo-#, taler varmt for innvandring av virkelig voldelige overgripere.

  Når det er sagt, ingen former for overgrep er greit, enten det er seksuelle, voldelige, politiske mm., men denne offerkulturen tar snart helt overhånd.

  • En hånd på et kne, skal man definere dette som et overgrep så er jeg multiovergrepet gjennom mitt liv.

 • Leif

  Hvorfor får vi ikke vite navnene på ofrene og gjerningsmennene? Hvorfor er Norge/Skandinavia så puritanske når det gjelder dette, når det skjer i full offentlighet i andre land?
  Er det Vær Varsom-Plakaten som forbyr namedropping?

 • Frankie

  Dette begynner bare å bli patetisk..

 • invernes

  Samtlige kvinner er oppildnet av American Horror Story.

  • bergenser

   Kan du utdype dette Invernes?

 • Tor Anders Engen

  Litt underlig at ingen av dem gjør opprop mot voldtekt utført av de multikulturelle? Da er det mer sympati for de som utfører voldtekten, der alle som er mot slik bevisst ondskap er kun rasister og alt det maset fra den fronten.

 • Astraios

  Det er kanskje det som er målet med kampanjen – å destabilisere vårt sårbare demokratiske system og avskaffe domstoler og uskyldspresumpsjonen?

  Ingen er tjent med å gå 200 år tilbake i tid – en tid før rettsstaten tok over fra eneveldet og tilfeldige dommer.

  Hvorfor tør ingen ta opp dette temaet?

 • Infowarrior

  Hvorfor er det bare hvite skrepper fra venstresiden som er med i denne sinnsyke meetoo kampanjen?

 • Knut Rasmussen

  Dette er jo velkjent fra pop- miljøet: groupies
  a young woman who regularly follows a pop group or other celebrity, especially in the hope of having a sexual relationship with them.
  Nå må vel mennene komme på banen og fortelle hvordan de har blitt sekstrakassert.

 • Rudolf

  #Metoo

  For et par helger siden stod en skitten gammel mann ved siden av meg og vippet penisen sin ut.

  Jeg kommer aldri til å bruke pub urinalet igjen.

 • Trinity

  Dobbeltmoralen er: voldtekt og misbruk av barn er ok hvis det begås av immigranter, men etnisk norske «voldtar» med blikk og berøring av ytterkledninger? Og hvorfor kommer det aldri frem navn og mer enn påstander? Hele metoo virker å drukne virkelige overgrepshistorier i en flom av selvoptatt sepåmeg buhu snufs noen klappa meg på rumpa for hundre år siden. Det må være en grense hvor man setter skille mellom reelle overgrep og hva som er ubehagelig og frekk adferd.

 • Emperor

  Min kone er ganske flink til å sette seg på fremmede menns fang, i stedet for mitt, så jeg har sluttet å oppvarte henne etter at enhver berøring er voldtekt, sjikane eller ond mening. Hun er nok på jakt efter en «bedre» mann.