Oslo 20170814. Børsen i Oslo. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
annonse

Hovedindeksen på Oslo Børs falt igjen på ukens siste handledag etter en opptur dagen før. Indeksen sank med 0,76 prosent til 796,14 poeng.

Dermed havnet indeksen nok en gang under den symbolske 800-poengsgrensen.

Marine Harvest var mest omsatt fredag, et godt stykke foran Statoil, men var også en av hovedindeksens tapere med en nedgang på 3,7 prosent. Grieg Seafood falt med 5,2 prosent, og sjømatbransjen fikk i det hele tatt en tøff avslutning på børsuken.

annonse

Blant de større selskapene på hovedindeksen var det bare røde tall å se ved børsslutt, bortsett fra Statoil, som endte på stedet hvil. Yara International falt med 1,1 prosent, DNB med 1 prosent, Telenor med 0,9 prosent og Norsk Hydro med 0,5 prosent.

Blant selskapene som havnet på plussiden, var Thin Film Electronics som fikk en framgang på 2,9 prosent.

På de toneangivende europeiske børsene har det også vært en tøff uke. FTSE 100 i London hentet seg litt inn igjen ved å gå i pluss med marginale 0,02 prosent fredag, mens CAC 40 i Paris falt med 0,08 prosent og DAX 30 i Frankfurt med 0,11 prosent.

Oljeprisen har holdt seg stabil gjennom hele uken og stort sett gått svakt opp. Et fat nordsjøolje ble fredag ettermiddag omsatt for 63,60 dollar, mens et fat amerikansk lettolje gikk for 56,85 dollar.

(©NTB)

Annonser
  •  
  •  
  •  
   

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]