Puigdemont håper å sjarmere belgiske dommere

AP Photo/Manu Fernandez, File

En belgisk domstol skal fredag behandle Spanias begjæring om å få utlevert Carles Puigdemont, som ledet forsøket på å løsrive Catalonia fra Spania.

Puigdemont kommer selv til å være til stede i rettssalen under møtet, som innledes klokka 14. Saken omfatter også fire katalanske eksministre.

– Vi kommer til å be den belgiske dommeren om å respektere EU-rettigheter, sier forsvarsadvokaten Michelle Hirsch.

Hun mener at organiseringen av folkeavstemningen i Catalonia, der velgerne ble bedt om å si ja eller nei til løsrivelse, ikke er en sak for strafferetten.

– Det er tydelig at det er en politisk mening som angripes, og at den fredelige og demokratiske gjennomføringen av en rekke hendelser er koblet til den meningen, sier hun.

Dommeren er ventet å komme med en første avgjørelse i saken om ti dager. Men uansett beslutning kommer den etter alt å dømme til å bli anket av den ene eller andre part. Dermed kan det gå tre måneder før den endelige avgjørelsen er klar.

Puigdemont og en rekke tidligere medlemmer av den regionale katalanske regjeringen er anklaget for oppvigleri og opprør. Han og de fire andre politikerne har søkt tilflukt i Brussel for å unngå det de mener vil bli en urettferdig rettssak i Spania.

(©NTB)


Publisert: nov 17, 2017 @ 10:29 pm


Takk for at du leser Resett. For å kunne fortsette å produsere kvalitetsmateriale avhenger vi av din støtte. Klikk her for å finne ut hvordan du kan støtte oss.

The following two tabs change content below.