Maurizio Gasparri gestures at the Expogoal international fair in Milan, Italy, Monday, Dec. 6, 2004. (AP Photo/Luca Bruno)
Del saken
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Nylig ønsket myndigheter i Torino nord i Italia fem tunisiske migranter arrestert, med ble nektet dette. Myndighetene overklaget beslutningen og fikk medhold og tillatelse til å arrestere. Migrantene kan imidlertid anke saken sin og vil dermed kunne gå fri inntil en dom kommer i Høyesterett. Dette rapporterer La Repubblica.

Etterforskere av islamsk ekstremisme i Piedmont sier at mennene har etablert en terroristcelle og at de har forbindelser til den Islamske Staten (IS). De skal ha kommet til Italia på studentvisum.

Den høyreorienterte senatoren Maurizio Gasparri utrykte sinne og frustrasjon over situasjonen.

– Det er veldig opprørende at det skjer. Jeg oppfordrer regjeringen å gripe inn umiddelbart. Vi kan ikke tillate at mistenkte fundamentalister er frie til å bevege seg rundt i Italia og drepe oss alle, sier Gasparri.

Senator Roberto Calderoli, som er et ledende medlem i Lega Nord, fordømmer situasjonen og beklager seg over det ineffektive systemet.

– Det er utrolig, uforståelig og uakseptabelt at en gruppe tunisiske, mistenkte terrorister, som er blitt forespurt arrestert av aktoratets kontor i Torino i en beslutning som er suspendert i seks måneder, ikke kan arresteres på grunn av den vanlige trege prosedyren med anker og mange dommere med ulike meninger, sier Calderoli.

Denne uken kom IS med nytt propagandamateriale som viste en mann bak rattet på en bil på vei mot Peterskirken. I øvre venstre hjørne av bildet er det skrevet “Juleblod”.

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]