Radikale islamister tillates å gå fritt på tross av mulige forbindelser til IS

Maurizio Gasparri utrykte sinne og frustrasjon over situasjonen. AP Photo/Luca Bruno

Nylig ønsket myndigheter i Torino nord i Italia fem tunisiske migranter arrestert, med ble nektet dette. Myndighetene overklaget beslutningen og fikk medhold og tillatelse til å arrestere. Migrantene kan imidlertid anke saken sin og vil dermed kunne gå fri inntil en dom kommer i Høyesterett. Dette rapporterer La Repubblica.

Etterforskere av islamsk ekstremisme i Piedmont sier at mennene har etablert en terroristcelle og at de har forbindelser til den Islamske Staten (IS). De skal ha kommet til Italia på studentvisum.

Den høyreorienterte senatoren Maurizio Gasparri utrykte sinne og frustrasjon over situasjonen.

– Det er veldig opprørende at det skjer. Jeg oppfordrer regjeringen å gripe inn umiddelbart. Vi kan ikke tillate at mistenkte fundamentalister er frie til å bevege seg rundt i Italia og drepe oss alle, sier Gasparri.

Senator Roberto Calderoli, som er et ledende medlem i Lega Nord, fordømmer situasjonen og beklager seg over det ineffektive systemet.

– Det er utrolig, uforståelig og uakseptabelt at en gruppe tunisiske, mistenkte terrorister, som er blitt forespurt arrestert av aktoratets kontor i Torino i en beslutning som er suspendert i seks måneder, ikke kan arresteres på grunn av den vanlige trege prosedyren med anker og mange dommere med ulike meninger, sier Calderoli.

Denne uken kom IS med nytt propagandamateriale som viste en mann bak rattet på en bil på vei mot Peterskirken. I øvre venstre hjørne av bildet er det skrevet «Juleblod».


Publisert: nov 17, 2017 @ 10:27 pm


Takk for at du leser Resett. For å kunne fortsette å produsere kvalitetsmateriale avhenger vi av din støtte. Klikk her for å finne ut hvordan du kan støtte oss.

 • Tor Anders Engen

  Dette viser at de korrupte politikere og byråkrater er onde og gale. Slike mennesker, hvis vi kan kalle dem mennesker, må fjernes fra sine stillinger. Dem er en fare for seg selv og andre. Man skal være proaktiv og fornuftig, ikke gal og liberal.

 • bitten

  JA og i Storbritannia der tilbakevendte radikaliserte IS – krigere kommer tilbake igjen ,
  etter å ha kjempet i Syria på helt den samme side som IS – krigere der .

  Så får disse tilbakevendte IS – terroristene skattefinansierte boliger , arbeidskurs , terapi ,
  for å avradikaliseres til lovlige redelige borgere som skal integreres tilbake til samfunnet .
  Så tviler jeg samtidig på , at britiske skattebetalere syns dette er greit med å bruke ,
  hundrevis av millioner til boligkjøp til hjemvente IS – krigere der .
  Tviler på at det går ann å forandres deres radikale levemåte å leve på i et Europisk
  samfunn ,samme hvor mye terapi og psykologhjelp den gruppen der får i Storbritannia
  samme hva .

 • Olga Helgersen

  Uansvarlige politikere i hele Europa! Daesh er skapt stort sett med penger fra de landene som gir, har gitt penger til Clinton-stiftelsen og norske politikere har vært en stor bidragsyter. Når skal de stilles til ansvar!? De samme politikere som ønsker disse bestialske fordervede «velkommen hjem» burde ta inn 10-20 av de i sitt eget hjem og noen burde bolte igjen dører og vinduer på utsiden.

 • Max Karl

  Og det er faktisk noen som mener at disse burde få reise fritt rundt i et Europa, uten grensekontroll.

 • Buster Best

  Jeg tror at det italienske rettsystemet behøver en oppgradering.

 • StemmerBlankt

  Vi må gi asylsøkere opphold pga deres behov for sikkerhet, men politikerne tar overhodet ikke hensyn til eget folks sikkerhet ved å holde id-løse og andre faremomenter adskilt fra resten av samfunnet.
  Blir ikke det galt?