SSB-ansatte ut mot Meyer

Avgått SSB-sjef Christine Meyer møter motbør fra LO-organiserte, som mener hun gir en fortegnet framstilling av arbeidet med omstillingen i byrået. Foto: Mariam Butt / NTB scanpix

Flere ansatte i Statistisk sentralbyrå reagerer på beskrivelsene som den avgåtte direktøren Christine Meyer har gitt pressen om omorganiseringen i SSB.

– Det er snakk om to ulike virkelighetsforståelser, sier forbundsleder John Leirvaag i LO-forbundet Norsk Tjenestemannslag.

På vegne av de NTL-organiserte i SSB går han ut mot Meyer og den versjon av omorganiseringsprosessen som hun har presentert i mediene.

Advarte

Leirvaag framholder at det ikke manglet på advarsler fra NTLs tillitsvalgte underveis i prosessen.

– Altfor mange prosesser var satt i gang på samme tid, og det var en stor bekymring for om fagmiljøene ville bli ivaretatt. Det hjelper ikke med mange ambisiøse planer når disse ikke er tilstrekkelig forankret, heter det i en pressemelding fra LO-forbundet.

– De tillitsvalgte mener Meyer har levert mangelfulle undersøkelser av konsekvensene ved omorganiseringen og alternative løsninger, poengterer Leirvaag.

– I stikken

I et intervju med NRKs Ole Torp tidligere denne uka uttalte Meyer at hun ved å gå av følte at hun lot de ansatte i stikken.

– Dette framstår som paradoksalt når hun med sin egen opptreden i mediene har skapt større uro og usikkerhet i SSB enn nødvendig. Dette har utvilsomt bidratt til å svekke SSBs anseelse, står det i pressemeldingen fra NTL.

LO-forbundet mener Finansdepartementet handlet rett ved «å ta grep» i saken og ber om at SSBs nye ledelse går igjennom omorganiseringsplanene på nytt.

– Meyer framstiller de tillitsvalgte som lite endringsvillige. Det er de ikke, understreker Leirvaag.

(©NTB)


Publisert: nov 17, 2017 @ 11:20 pm


Takk for at du leser Resett. For å kunne fortsette å produsere kvalitetsmateriale avhenger vi av din støtte. Klikk her for å finne ut hvordan du kan støtte oss.

The following two tabs change content below.
 • LasseRon

  Håper denne Ole Torp tar seg en bolle.
  Når kommer det seriøse alternativet til NRK, hvor kritiske spørsmål faktisk blir stilt?

  • smalltalk

   Når sistemann slukker lyset.

 • Ole

  En ting jeg lurer på er hvordan hun kan ha hatt permisjon fra Norges Handelshøyskole i Bergen i årevis. Hun har jobbet i konkurransetilsynet og SSB etter dette og kan frttt gå tilbake til den gamle jobben etter mange år. Hvordan er det mulig?

  • Tor Anders Engen

   Alle folk er like, men noen er mer likere enn andre.

  • Harald

   Det har nok noe med «offentlig tjeneste å gjøre». Jeg har selv vært i flere utenlandsoppdrag på vegne av Norge, og det har gjort at jeg har fått permisjon fra
   min sivile jobb (privat – ikke offentlig) og hatt statlig garanti for at jeg får jobben tilbake når jeg returnerer fra mitt offentlige oppdrag, så det med Meyer er nok helt i orden. Og det sier en som er totalt uenig med alt Meyer står for.

 • Frankie

  Meyer burde ikke engang fått lov til å drive en pølsebod.

  • Ole K Johannessen

   Tror du virkelig hun hadde klart det?

   • Nordboer

    Ja, en tre ukers tid. Da ville konkursen vært et faktum.

   • Frankie

    Neppe.

 • Nordboer

  Når du er professor og gift med Victor Normann er alt mulig på NHH.

 • Geir Pettersen

  Hun er professor i strategi og ledelse. Det er tydelig at veien mellom liv og lære kan være lang, stakkars studenter.