Oslo 20160915. Aftenposten har lokaler i Akersgaten 55, under samme tak som VG. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
annonse

Guro Hoftun Gjestad, som har jobbet 19 år i VG, skriver at hun tror «absolutt alle» visste om eksempler på overgrep i mediehuset.

Journalisten og forfatteren sluttet i VG i fjor. På Facebook skriver hun at hun tror «absolutt alle» visste om konkrete eksempler på grove overgrep, men at lite ble gjort med dem. I innlegget, som er delvis gjengitt av Kampanje , skriver hun at hun er glad for at sjefredaktør i VG, Gard Steiro, har sagt unnskyld, men at beklagelsen kommer for sent.

«Det er blitt ventet i 10–15 år, minst, på en unnskyldning som dette», skriver hun.

annonse

Steiro tok til orde for at flere medier har grunn til å ta et oppgjør med seg selv når det gjelder ukultur, forsømmelser og seksuell trakassering.

«Ofrene fortjener en beklagelse. Den gir jeg her og nå på vegne av VG: unnskyld.», skrev han i en kommentar. Han skriver videre at det fins eksempler fra VG-ledelsen, og at det tok for lang tid før noe skjedde.

«Vi sviktet rett og slett da det gjaldt som mest. Og det var kvinnene som betalte prisen. En høy pris.», heter det videre.

– Det er ledere lenge før Gard Steiro som burde ha tatt tak i dette. Det er kjempebra at han beklager for tidligere ledelse, men det er mange som burde ha vist at de tok dette på alvor og tatt grep. Derfor er det bra at Gard Steiro ser det og gir den anerkjennelsen til alle de kvinnene som har vært utsatt for alle de mennene, sier Gjestad til Kampanje.

(©NTB)

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]