Michael Kappeler/dpa via AP
annonse

De tyske partiene som prøver å bli enige en felles regjeringsplattform, greide ikke å overholde sin egen frist. Nå fortsetter forhandlingene trolig i helgen.

Forhandlingene har pågått i fire uker. Håpet var at de skulle komme i havn torsdag kveld, men fredag var det ennå ingen løsning i sikte. Da hadde diskusjonene mellom Fridemokratene, De grønne og de kristendemokratiske søsterpartiene CDU og CSU vart i 15 timer sammenhengende.

Samtalene fortsetter fredag, men det ser ikke ut til å være noen løsning i sikte.

annonse

Klima og innvandring er de vanskeligste spørsmålene.

– Vi er fortsatt så langt fra hverandre i nøkkelspørsmål som innvandring, kampen mot klimaendringer, finanspolitikken og sikkerheten innenriks, og jeg forstår ikke hvordan vi skal komme fram til et felles syn på den lille tiden vi har, sier Wolfgang Kubicki fra Fridemokratene til den tyske TV-kanalen ARD.

Håper fortsatt

Men kristendemokratene til statsminister Angela Merkel i CDU/CSU har ennå ikke gitt opp.

– Vi tror fortsatt det er verdt å bruke all vår energi på å få det til, sa Peter Tauber, CDUs partisekretær, fredag morgen. Han varsler at forhandlingene vil fortsette i helgen hvis nødvendig.

Samtidig understreket han at det er en veldig vanskelig prosess, skriver Reuters.

De svært ulike partiene, som er uenige om nærmest alt fra flyktninger til klima og EU, ble tvunget inn i forhandlinger etter at valget i september.

Nei fra sosialdemokratene

Sosialdemokratene sitter i Merkels avtroppende samlingsregjering, men varslet under valgkampen at det ikke er aktuelt å delta i en ny regjering med kristendemokratene.

Hvis de fire partiene ikke blir enige om en felles regjeringsplattform, blir det nyvalg. Men det ønsker ingen av de etablerte partiene, som frykter å miste enda mer terreng til det høyrenasjonalistiske partiet Alternativ for Tyskland.

(©NTB)

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]