FILE - In this Wednesday, Nov. 8, 2017 photo, Zimbabwe's President Robert Mugabe, left, and his wife Grace chant the party's slogan during a solidarity rally in Harare. Zimbabwe's army has taken President Robert Mugabe and his wife into custody, triggering speculation of a military coup. Many foreign leaders have been ousted from power and detained as the result of interventions by foreign armies. The Mugabes, however, have joined the ranks of world leaders who were detained as a result of developments in their own countries. (AP Photo, File)
Del saken
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

USA ønsker å se Zimbabwe gå inn i en ny æra, sier en talsperson for det amerikanske utenriksdepartementet. 

Uttalelsen kan tolkes som en oppfordring til president Robert Mugabe om å gå av, skriver nyhetsbyrået Reuters.

Regjeringshæren i Zimbabwe grep makten tirsdag kveld og satte den 93 år gamle presidenten i husarrest, men nekter for at det er snakk om et militærkupp.

Donald Yamamoto, som er regionansvarlig for Afrika i USAs utenriksdepartement, omtalte situasjonen i landet som «veldig flytende». Kommentaren kom i forbindelse med et møte med representanter fra Den afrikanske union (AU) i Washington torsdag.

Yamamoto sa også at USA vil vurderer å heve noen av sanksjonene mot Zimbabwe dersom landet begynner å vedta politiske og økonomiske reformer.

– Vår posisjon har alltid vært at dersom de jobber for konstitusjonelle, økonomiske og politiske reformer, og ivareta det politiske området og menneskerettighetene, kan vi starte en dialog om å heve sanksjoner, sa han.

(©NTB)

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]