USA vil se en ny æra i Zimbabwe

Zimbabwes president Robert Mugabe sammen med sin kone Grace under et folkemøte i Harare tidligere i år. Foto: AP / NTB scanpix

USA ønsker å se Zimbabwe gå inn i en ny æra, sier en talsperson for det amerikanske utenriksdepartementet. 

Uttalelsen kan tolkes som en oppfordring til president Robert Mugabe om å gå av, skriver nyhetsbyrået Reuters.

Regjeringshæren i Zimbabwe grep makten tirsdag kveld og satte den 93 år gamle presidenten i husarrest, men nekter for at det er snakk om et militærkupp.

Donald Yamamoto, som er regionansvarlig for Afrika i USAs utenriksdepartement, omtalte situasjonen i landet som «veldig flytende». Kommentaren kom i forbindelse med et møte med representanter fra Den afrikanske union (AU) i Washington torsdag.

Yamamoto sa også at USA vil vurderer å heve noen av sanksjonene mot Zimbabwe dersom landet begynner å vedta politiske og økonomiske reformer.

– Vår posisjon har alltid vært at dersom de jobber for konstitusjonelle, økonomiske og politiske reformer, og ivareta det politiske området og menneskerettighetene, kan vi starte en dialog om å heve sanksjoner, sa han.

(©NTB)


Publisert: nov 17, 2017 @ 10:56 pm


Takk for at du leser Resett. For å kunne fortsette å produsere kvalitetsmateriale avhenger vi av din støtte. Klikk her for å finne ut hvordan du kan støtte oss.

The following two tabs change content below.
  • StemmerBlankt

    Tror det kan være lurt av Usa å ikke blande seg i andre lands anliggender bestandig.