Fired Catalan vice president Oriol Junqueras arrives at the national court in Madrid, Spain, Thursday, Nov. 2, 2017. Some of the 14-member ousted Catalan cabinet were expected to appear before a judge in Madrid on Thursday for questioning as part of a rebellion probe for pushing ahead with a declaration of independence from Spain. (AP Photo/Paul White)
annonse

Både fengslede medlemmer av Catalonias separatistbevegelse og prominente medlemmer i eksil står på valglistene til nyvalget i regionen i desember.

De to største separatistpartiene la lørdag fram sine lister over kandidater til regionvalget 21. desember. Til sammen tolv av de 14 medlemmene av regionalregjeringen som ble avsatt av sentralregjeringen i Madrid, stiller til valg.

Det var partiet til Catalonias avsatte president Carles Puigdemont, Sammen for Catalonia, og partiet til hans visepresident Oriol Junqueras, Catalonias republikanske venstre, som la fram sine valglister lørdag.

annonse

Sju av toppene i Puigdemonts eksregjering sitter varetektsfengslet i Madrid, siktet for blant annet oppvigleri og misbruk av offentlige midler. Om de blir løslatt fra varetekt innen nyvalget, er ikke kjent.

Puigdemont og fire andre avsatte ministre befinner seg i Brussel, der en domstol skal ta stilling til om de skal utleveres til Spania, slik spanske myndigheter har begjært. Det kan imidlertid ta flere måneder før han eventuelt blir utlevert. Uansett hva den belgiske dommeren kommer fram til, ventes det at begge parter kommer til å anke kjennelsen.

NTB-AFP

(©NTB)

Annonser
  •  
  •  
  •  
   

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]