Hundrevis av mikrofoner skal overvåke utsatte områder i Stockholm

Foto: Johan Nilsson/TT / NTB scanpix

Det har i fem år vært kameraovervåking av enkelte områder i Sverige med høy kriminalitet. Nå har fylkesstyret i Stockholm sagt ja til fortsatt kameraovervåking av områder som Rinkeby, Tensta, Husby og Järva i minst fem år til, med et tillegg: For første gang i Sverige får politiet ta i bruk lyddetektorer som et middel mot avdekking av kriminalitet, melder Svenska Dagbladet. Det er meningen at de skal være på plass i løpet av neste år.

Mikrofonene skal opp i Järvaområdet og skal fokusere på å detektere lyder fra for eksempel skyteepisoder, eksplosjoner, skrik og ruteknusing.

Lyddetektorene skal kobles direkte opp mot vaktsentralene.

– Når det smeller hører man det med en gang og kan sende en bil til stedet. Det vil korte ned ventetiden sammenlignet med at noen ringer alarmsentralen og må vente i kø i flere minutter før de når frem, sier Joakim Söderström, nasjonalansvarlig for politiets kameraovervåking.

– Vi kan også raskt avgjøre om smellet kommer fra et automatvåpen eller fra en pistol, sier Söderström.

Lydopptakene skal ikke lagres, og samtaler mellom mennesker skal ikke kunne oppfattes av detektorene. Mikrofonene vil ikke være synlige for allmenheten.


Publisert: nov 18, 2017 @ 4:19 pm


Takk for at du leser Resett. For å kunne fortsette å produsere kvalitetsmateriale avhenger vi av din støtte. Klikk her for å finne ut hvordan du kan støtte oss.

 • Tor Anders Engen

  Dette beviser at rettsystemet ikke fungerer. Skylden ligger på multikulturen. Fjerner man multikulturen, kan man få et fungerende rettsystem.

 • DrD .

  Mikrofonene vil ikke være synlige [Man vet ikke hvor man blir overvåket].
  Samtaler mellom mennesker skal ikke kunne oppfattes [Men de kan om man vil].
  Lydopptakene skal ikke lagres [Før man programmerer de til å lagre lyden].

  Svenske myndigheter bruker masseimmigrasjonen som begrunnelse for å øke overvåkningen av innbyggerne. Politiet i Sverige har nå fått lov til å hacke seg inn på datamaskiner til folk for å avdekke kriminalitet.

  • StemmerBlankt

   DDR på nytt.

 • Spaceman_Spiff

  Sende EN bil til stedet…..? Tror heller man skal sende inn kavaleriet…

 • StemmerBlankt

  Hva med å heller begynne i riktig ende??

 • Avatar

  Mikrofoner er vel ikke nok. De trenger kamera skal de se hva som skjer. En pakke med kinaputter kan fort missforstås som skyting.
  Svenskene trenger en mur! noe lignende det de har på Gaza.

 • invernes

  Mer jobb til byråkrater, nå kan tusenvis på tusenvis sitte å lytte på hver sin mikrofon.

  • Kim Olsen

   I tillegg må de kunne arabisk og diverse afrikanske språk og da spørs det om de vil angi sine egne…

 • Harald

  Det er ett skikkelig «sjakktrekk» å informere om at man gjør dette. Hvor lenge tror dere mikrofonene får stå nå når berikelsen vet om dem? Stupido.

  • Jau

   Det er MEDIA igjen dette som ikke tenker annet enn oppmerksomhet. Media er problemet!

 • SkremtGammelGubbe

  Stakkars Sverige, dette er nok ikke slutten på begynnelsen men nær slutten på slutten, sagt på en annen måte; stakkars Sverige – godfjottede og et intenst ønske om å være verdens frelsere – rett inn i undergangen.