MALMÖ, SVERIGE 20170611. Politi på stedet i Lantmannagatan i Malmö, der en mann ble skutt og drept natt til søndag. Foto: Johan Nilsson/TT / NTB scanpix

Det har i fem år vært kameraovervåking av enkelte områder i Sverige med høy kriminalitet. Nå har fylkesstyret i Stockholm sagt ja til fortsatt kameraovervåking av områder som Rinkeby, Tensta, Husby og Järva i minst fem år til, med et tillegg: For første gang i Sverige får politiet ta i bruk lyddetektorer som et middel mot avdekking av kriminalitet, melder Svenska Dagbladet. Det er meningen at de skal være på plass i løpet av neste år.

Mikrofonene skal opp i Järvaområdet og skal fokusere på å detektere lyder fra for eksempel skyteepisoder, eksplosjoner, skrik og ruteknusing.

Lyddetektorene skal kobles direkte opp mot vaktsentralene.

– Når det smeller hører man det med en gang og kan sende en bil til stedet. Det vil korte ned ventetiden sammenlignet med at noen ringer alarmsentralen og må vente i kø i flere minutter før de når frem, sier Joakim Söderström, nasjonalansvarlig for politiets kameraovervåking.

– Vi kan også raskt avgjøre om smellet kommer fra et automatvåpen eller fra en pistol, sier Söderström.

Lydopptakene skal ikke lagres, og samtaler mellom mennesker skal ikke kunne oppfattes av detektorene. Mikrofonene vil ikke være synlige for allmenheten.

Annonser

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]