Del saken
 • 7
 •  
 •  
 •  
 •  

Det er politikere som skaper kriger og konflikter. Enkeltmennesker ønsker oftest fred og vennskap. Det kan et bilde som er lagt ut på nettet være et symbol på. Det viser de to modellene, Adar Gandelsman og Sarah Idan i vennskapelig omfavnelse. Adar er Israels deltaker under årets Miss Universe-konkurransen som går av stabelen senere denne måneden. Sahra representerer Irak i den samme konkurransen.

Gandelsman la tirsdag ut bildet med Idan på Instagram, og skrev: “Ble kjent, dette er Miss Irak, og hun er fantastisk,” etterfulgt av et hjerte-emoji, skriver Breaking Israel News. Også Idan la ut bildet på sin instagram-side, med teksten “fred og kjærlighet fra frøken Irak og frøken Israel.” Idan, 27, fra Bagdad og Gandelsman, 19, fra Ashkelon, vil konkurrere på Miss Universe-arrangementet i slutten av november i Las Vegas.

Bildet kan være kontroversielt i Idans hjemland. Irak, i likhet med mange arabiske land, anerkjenner ikke Israel og er åpenbart fiendtlig mot den jødiske staten. Til tross for de varme sosiale mediepostene har fraternisering med Israel fra andre arabiske skjønnhetsdronninger ført dem opp i problemer de siste årene, skriver Israel Breaking News.

I 2015 mistet Miss Lebanon, Saly Greige, nesten sin tittel etter at hun hadde lagt ut et bilde på sosiale medier som viste henne sammen med Miss Israel, Doron Matalon.

I august ble den svensk-libanesisk statsborger Amanda Hanna, som vant en konkurranse mellom libanesiske emigranter, fratatt tittelen etter at det ble avslørt at hun hadde besøkt Israel ved å bruke sitt svenske pass på en akademisk tur i 2016.

 

 

Vi trenger din hjelp. Gi en julegave til Resett i år!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 • 7
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]