A homeless person sleeps under his blanket in downtown Frankfurt, Germany, on a cold and rainy Wednesday, Jan. 4, 2017. (AP Photo/Michael Probst)

Antall hjemløse i Tyskland øker nå drastisk. Ifølge Zeit Online økte hjemløsheten med hele 150 prosent mellom 2014 og 2016. Økningen er stort sett drevet av det i denne perioden er tilkommet om lag 440,000 migranter i folkeregisteret.

annonse

– Innvandring har dramatisk forverret situasjonen, men det er ikke i det hele tatt den eneste årsaken til den nye boligmangelen, insisterer Thomas Specht, som er direkør i BAG W, Tysklands føderale arbeidsgruppe for hjemløshet.

I tillegg til de registrerte hjemløse og de som bor i midlertidige boliger, har Tyskland dessuten minst 52,000 hjemløse som sover på gaten. Denne andelen har økt med en tredel siden 2014. Her er migranter fra andre EU-land overrepresentert. Mange er romfolk fra Bulgaria og Romania.

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-abonnement og gir ikke tilgang til abonnementsinnhold. Resett-abonnement finner du ved å trykke her.