A homeless person sleeps under his blanket in downtown Frankfurt, Germany, on a cold and rainy Wednesday, Jan. 4, 2017. (AP Photo/Michael Probst)
annonse
annonse

Antall hjemløse i Tyskland øker nå drastisk. Ifølge Zeit Online økte hjemløsheten med hele 150 prosent mellom 2014 og 2016. Økningen er stort sett drevet av det i denne perioden er tilkommet om lag 440,000 migranter i folkeregisteret.

– Innvandring har dramatisk forverret situasjonen, men det er ikke i det hele tatt den eneste årsaken til den nye boligmangelen, insisterer Thomas Specht, som er direkør i BAG W, Tysklands føderale arbeidsgruppe for hjemløshet.

I tillegg til de registrerte hjemløse og de som bor i midlertidige boliger, har Tyskland dessuten minst 52,000 hjemløse som sover på gaten. Denne andelen har økt med en tredel siden 2014. Her er migranter fra andre EU-land overrepresentert. Mange er romfolk fra Bulgaria og Romania.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon