A homeless person sleeps under his blanket in downtown Frankfurt, Germany, on a cold and rainy Wednesday, Jan. 4, 2017. (AP Photo/Michael Probst)
Del saken
 • 146
 •  
 •  
 •  
 •  

Antall hjemløse i Tyskland øker nå drastisk. Ifølge Zeit Online økte hjemløsheten med hele 150 prosent mellom 2014 og 2016. Økningen er stort sett drevet av det i denne perioden er tilkommet om lag 440,000 migranter i folkeregisteret.

– Innvandring har dramatisk forverret situasjonen, men det er ikke i det hele tatt den eneste årsaken til den nye boligmangelen, insisterer Thomas Specht, som er direkør i BAG W, Tysklands føderale arbeidsgruppe for hjemløshet.

I tillegg til de registrerte hjemløse og de som bor i midlertidige boliger, har Tyskland dessuten minst 52,000 hjemløse som sover på gaten. Denne andelen har økt med en tredel siden 2014. Her er migranter fra andre EU-land overrepresentert. Mange er romfolk fra Bulgaria og Romania.

Vi trenger din hjelp. Gi en julegave til Resett i år!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 • 146
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]