Russisk veto mot videre Syria-gransking

Foto: AFP PHOTO / POOL / JORGE SILVA

Russland la nok en gang ned veto mot et resolusjonsforslag i Sikkerhetsrådet om å videreføre granskingen av bruken av kjemiske stridsmidler i Syria.

Forslaget ble fremmet av Japan, og ville ha forlenget etterforskning av gassangrepet i Syria i april med 30 dager.

Japanerne la fram forslaget like etter at Russland la ned veto mot et amerikansk resolusjonsforslag om å forlenge mandatet til Joint Investigative Mechanism (JIM), en gruppe etterforskere fra FN og Organisasjonen for forbud mot kjemiske våpen (OPCW) med ett år.

Forslaget fra japanerne kunne ha gitt rom for forhandlinger og tid til eventuelt å komme fram til et kompromiss, slik at granskingsutvalget hadde kunnet fortsette arbeidet med å finne ut hvem som sto bak gassangrepene i Syria 4. april i år.

Rundt 80 mennesker, blant dem over 30 barn, ble drept i angrepet.

FN-granskere har tidligere konkludert med at det ble brukt saringass i angrepet og at gassen kom fra en av regimets bomber. Både den syriske regjeringen og Russland har hevdet av saringassen må ha vært lagret på bakken og lekket ut da regimet bombet området.

(©NTB)


Publisert: nov 18, 2017 @ 11:37 am


Takk for at du leser Resett. For å kunne fortsette å produsere kvalitetsmateriale avhenger vi av din støtte. Klikk her for å finne ut hvordan du kan støtte oss.

The following two tabs change content below.
  • Trinity

    Eva Bartlett, vanessa beely og vår egen kari jaquesson har gjort en mye bedre jobb med å få frem nyansert informasjon fra syria konflikten. Det har også ført til en enorm svertekampanje mot disse for å fremstille dem som «russiske agenter» og alle som for eksempel meg selv som ikke tror på «us deepstate propaganda» vi blir drukna i vrøvl og agurkspinn fra vg , dagbladet , tv2 og vår egen lisenspliktige Nrk fakenews. Det er så utrolig vanvittig åpebart at hovedstrømsmedia kun er løgn og forbannet svada. Er det rart vi blir oppgitt? https://www.sott.net/article/336384-Eva-Bartlett-completely-dismantles-mainstream-narrative-on-Syria

  • Syringav

    FN-granskerne har allerede konkludert med at syriske fly slapp bomber som inneholdt saringass. Men FN-granskerne har ifølge russiske myndigheter ikke undersøkt området hvor hendelsen skjedde, og har basert sin etterforskning på vitneutsagn som ikke kan verifiseres, fra uidentifiserte vitner. Russland mener at hendelsen kan være et resultat av en eksplosjon i et lager som ble kontrollert av militante opprørere, eller at det er en falsk flagg hendelse iverksatt av opprørere som er motstandere av den syriske presidenten. Det er tydelig at Russland ikke har tillit til at FN-granskerne har vært grundige og nøytrale i etterforskningen av denne hendelsen.

    Jeg vet ikke hva som har skjedd, men jeg tenker at det også er viktig å lytte til Russlands versjon og forklaring på hvorfor de la ned veto.

    https://www.rt.com/news/410228-russia-veto-un-chemical/