An armed Spanish policeman stands guard at the site where Moroccan suspect Younes Abouyaaqoub was shot on August 21, 2017 near Sant Sadurni d'Anoia, south of Barcelona, four days after the Barcelona and Cambrils attacks that killed 15 people. Spanish police said on August 21, 2017 that they have identified the driver of the van that mowed down pedestrians on the busy Las Ramblas boulevard in Barcelona, killing 13. The 22-year-old Moroccan Younes Abouyaaqoub is believed to be the last remaining member of a 12-man cell still at large in Spain or abroad, with the others killed by police or detained over last week's twin attacks in Barcelona and the seaside resort of Cambrils that claimed 14 lives, including a seven-year-old boy. / AFP PHOTO / Josep LAGO

Politibetjentene trodde mannen var bevæpnet, heter det i en uttalelse fra politiet, som videre opplyser at hendelse vil bli etterforsket.

Mannen, som er fransk statsborger av marokkansk opprinnelse, kom kjørende i en franskregistrert bil mot en bomstasjon like ved grensebyen La Jonquera nord i Spania lørdag morgen.

Politiet opplyser at politibetjentene fattet mistanke til mannen fordi han angivelig oppførte seg mistenkelig.

– Politibetjentene ba mannen gå ut av bilen. Da han kom ut, holdt han en gjenstand i hendene og ropte «Allahu akbar» (Gud er stor) mens han gikk mot politibetjentene. De ba ham gjentatte ganger stoppe, noe han ikke gjorde. Betjentene skjøt først varselskudd og deretter skjøt de ham i hoften, heter det i en uttalelse fra politiet.

Mannen er ikke livstruende skadd og han er innlagt på sykehus.

NTB-AFP

(©NTB)

Annonser

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]