Vold avler vold

Brannmenn slokker brann i flere biler i bydelen Rinkeby i Stockholm etter at ungdommer gikk amok i flere forsteder rundt Stockhom for fjerde natt på rad, 23. mai 2013. AFP PHOTO / JONATHAN NACKSTRAND

Så enkelt kan det sies – og så enkelt er det, langt på vei.

For barna som vokser opp under voldelige omstendigheter får lett manglende empati. Fordi, når all statistikk viser at våre nye nordmenn er overrepresenterte mht barnevernssaker samt i norske fengsler, blir konklusjonen dessverre like enkel som sørgelig: Nemlig at problemene og samfunnskostnadene er blitt enorme og raskt økende. Beklager folkens, de nordmenn som fremdeles fornekter dagens virkelighet er naive og/eller totalt sannhetsfjerne blitt. Brutalt sagt, langsomt svinner det egalitære Norge vi elsket fra oss.

Ikke bare det, men på en og samme tid gir ikke-vestlig masseinnvandring oss økende problemer på flere fronter,  parallellsamfunn skapes og et splittet og stadig mer uregjerlig Norge fremstår. Se bare til Sverige for et innblikk i hvordan fremtiden nå faretruende blinker oss i møte. Det utrolige er at riksmedia nekter å innrømme hva alle oppegående mennesker i Oslo godt både kan se og forstå. Det er derfor korrekt å hevde at riksmedia verken er på lag med fornuften eller med resten av vårt gamle fedreland. De er på lag med de arrogante hovedstadsglobalistene og mest av alt med uetterrettelige maktsyke seg selv. Og alt mens deres falske musikk spilles, går gamle Norge med skipet til bunns.

«Det ligger en farlig og skjebnesvanger uforstand i å se ned på alt vi ikke forstår, rent bortsett fra det meningsløse hovmod som er forbundet med en slik holdning,» sa Michel de Montaigne for fire hundre år siden. Men, her og idag, for oss nålevende ikke engang å kunne ta lærdom av det vi individuelt og i flertall så godt kan se og forstå – som ikke fungerer – det synes Norge nå sterkt preget av. Kollektiv galskap og ensretting er hva norsk riksmedia lenge har fremmet; som lemen marsjerende mot havet.

Jeg tror Michel Montaigne med sitt utsagn blant annet tenkte på kristendommen. Som nå, 500 år etter Luthers adopterte skrifter, er mild og moralsk formanende, ikke fordømmende. Og, at av alt er kjærligheten størst; det lyder fremdeles rimelig kjent i gamle Norge. Men hva vi nå hører om æresdrap og diktatorisk underkastelse og flerfoldige jomfrumartyr-belønninger hos Allah for drap av jøder og de kristne – det synes rimelig middelaldersk og lite tidsriktig, enn si fornuftig ut. Det merkeligste er at norske feminister ikke synes å forstå noe som helst, de som har sloss for likestilling.

At biskopene i dagens virkelighet foretrekker å snakke om politikk og fraråder oljeboring utenfor, er en kristen falitterklæring så «forrådende» at Judas bør påminnes samt at Peter kvelden før korsfestelsen ikke ville vedkjenne seg Jesus. Når selv ikke våre øverste sjelesørgere synes å ha «kraft» til å gå i seg selv en gang, er det ikke rart at en «insisterende, formanende, truende og propaganderende islam» vinner nær motstandsløst frem. Selv ikke det første kristne budet, om at du ikke skal ha andre guder enn meg,  synes viktig lenger i Europa.

Om noen forteller oss at vi går uhyggelige tider i møte, må vi tro dem. For det utlovede mangfoldet og flerkulturen truer Norge alvorlig.  Men verst, folkedemokratiet har sluttet å fungere.

Norge humper videre, men fornuften synes tapt til ynkelige pygmeer, i en egoistisk kamp, mest om egen politiske makt og privilegier. Dersom vi ikke får folkeavstemninger etter sveitsisk mønster, kan vi snart like gjerne bo et totalitært sted.

 

 

 

 


Publisert: nov 19, 2017 @ 9:42 am


Takk for at du leser Resett. For å kunne fortsette å produsere kvalitetsmateriale avhenger vi av din støtte. Klikk her for å finne ut hvordan du kan støtte oss.

The following two tabs change content below.

Dan Odfjell

Samfunnsdebattant

Latest posts by Dan Odfjell (see all)

 • Arnhild Gjendem

  Viktig skrevet Odfjell!
  Biskopene og prestene er desverre pinlig tause og feige, men Jesus Kristus var IKKE feig eller taus!
  (jeg sender med innlegget jeg fikk i retur fra Resett)

  Vi HAR
  redskapene- BRUK DEM!

  Norge- et av
  verdens beste land å bo i! Vi har FRIHETEN,
  ÅPENHETEN, MENNESKEVERDET,
  RETTSSTATEN, FREDEN og FREMTIDSHÅPET!

  Men folket
  vet ikke hvilke verdier de har! Fremstående politikere har prøvd seg for å
  beskrive de norske verdiene som spekepølse, pinnekjøtt, likestilling….

  Nordmenn er
  blitt rotløse, historieløse og kulturløse….De kjenner ikke elle VIL IKKE
  kjennes ved sin egen kultur og historie! Kristendommen er blitt TOTALT tabu!
  Bibelen er det verste du kan komme med! Da blir folk sint, støtt, forlegen og
  flau!

  Men
  Grunnloven står fast: «Verdigrunnlaget FORBLIVER vår kristne og humanistiske
  arv….» §2.

  Vi HAR de flotteste verdier! Og hvis vi kunne våge å vedkjenne oss dem så HAR vi
  redskapene vi trenger for å møte utfordringene vi har i samfunnet!

  Vi har de geniale Guds Ti bud:

  «Du skal
  ikke ha andre guder enn meg»

  «Du skal
  holde hviledagen hellig.»

  «Du skal
  hedre din far og din mor.»

  «Du skal
  ikke slå i hjel!»

  «Du skal
  ikke drive hor.»

  «Du skal
  ikke stjele»

  «Du skal
  ikke si falskt vitnesbyrd mot din neste.»

  «Du skal
  ikke begjære din nestes hus.»

  «Du skal
  ikke begjære din nestes ektefelle, arbeidsfolk…..»

  Vi har læra om TILGIVELSEN!

  Om det
  skulle gå galt er ikke alt håpløst! Vi kan tilgi hverandre og forsones! Jesus
  tilgir dem som vil ha tilgivelse, og vi skal tilgi hverandre!

  Men du får
  faktisk ikke tilgivelse hos Jesus om du ikke er villig å tilgi andre !

  UTROLIG
  viktig og OPPMUNTRENDE!

  Vi har nestekjærligheten!

  Vi skal ikke
  bare bry oss om oss selv og våre egne! Vi skal også bry oss om vår neste!

  Først må
  statsministeren, regjeringen og stortinget våge å vedstår seg Grunnloven og
  våre kristne verdier og så må de og vi alle HANDLE ut fra den!

  Da vil vi få
  et HERLIG samfunn der de fremmede inkluderes med varme og kjærlighet samtidig
  med at alle læres opp ut fra Guds bud, nestekjærligheten og tilgivelsen hvordan
  vi skal leve sammen! Kristendommen må igjen bli hovedfag i skolen slik det var
  fra start i 1739!

  Regjeringa
  er nå imidlertid i ferd med å kaste ut våre kristne verdier gjennom sin nye
  tro- og livssynspolitikk! Gjennom «LIKEBEHANDLINGSPRINSIPPET» er de nå i ferd
  med å løfte Islam og liketsille alle religioner! ALLE religioner skal likestilles og
  kristendommen blir bare en av mange som skal veilede oss. Vet regjeringen
  hva de gir seg ut på? Nei, det kan de umulig gjøre. Men det de gjør er å
  ødelegge våre flotte kristne grunnverdier og bryte GRUNNLOVEN!

  Kjære landsmenn: Erna, ministre og stortingsrepresentanter, barn, unge, voksne og
  eldre!

  SE de flotte kristne verdiene vi har! BRUK dem og Norge vil fortsatt bli verdens aller beste
  land å bo i!

  • John Magne Trane

   Dagens presteskap er frafalne. Og det var advarsler mot nettopp slike. Men disse har helt sikkert ikke kommet så langt i sin Bibellesning…

 • Jens – alt er på Twitter

  Jeg må lure på om noen av disse barna som blir ofre for innvandrere tenker litt på hvem som har organisert at de ble sparket, voldtatt, slått e.l.

  Jeg må videre lure på om noen av disse barna som blir ofre for innvandrere tenker på å ta hevn mot de ansvarlige som organiserte dette.

  Jeg må videre lure på om den fysiske og psykiske behandlingen de er blitt utsatt for i den varme flerkulturen har skadet dem på en slik måte at de mister sperrene mot å utføre vold.

  Vi har allerede hatt ett slikt barn som tok hevn. Vil vi få flere? Godt mulig.

  Målet for venstresiden blir å late som om dette ikke var deres skyld, det var liksom ikke noe aktivt valg av noen, det bare ble slik, kunne ikke vært unngått, ingenting kunne blitt gjort annerledes, inngrep fra oven osv. De må gjenta dette mantraet for å unngå at folk tillegger dem ansvar og skyld.

  • John Magne Trane

   Du tenker på barnet Breivik?

   Jeg lurer mest på at han ville hevne seg på den fraværende AP-faren. Ellers er det jo vanskelig å få noe fornuftig ut av det galningen skrev selv, og ikke bare klippet og limte fra de han ville skulle få motbør.

   • Jens – alt er på Twitter

    Jepp.

    Faren prøvde å gå rettens vei for å få foreldreretten, en dyr affære, men moren fikk feministstatens velsignelse og foreldreretten attåt på tross av hennes overgrep. Tviler dermed på at Breivik klandrer faren som virkelig prøvde, heller staten enda litt mer.

 • oliver

  Så sant som det er sagt. Det mest foruroligende er at vårt land er blitt så tafatt og forblindet at vi ikke klarer å innse hva som er i ferd med å skje, peke på hvem som står bak og langt mindre ha evne til å stille dem til ansvar.

 • DrD .

  Å omtale innvandrere som nordmenn er en fornærmelse.
  Hvis en person flytter til Kina vil han aldri kunne bli en kineser.

  Empati har ingen ting med hvordan andre er, men det har alt med kultur å gjøre.
  I vesten har man gjennom generasjoner utviklet empati for både mennesker og dyr, og gitt disse grunnleggende rettigheter.
  Ser man på f.eks Kina så kan man ikke si at de fleste kinesere vokser opp under voldelige omstendigheter; men de har allikevel ikke utviklet samme empati, noe som er tydelig når man ser hvordan de behandler dyr. Rotter blir skoldet levende for å få av pelsen, fisk blir flådd og spist levende, hunder blir slått ihjel med stokker for å mørne kjøttet.
  Ser man på hvordan de behandler dyr i midt-østen så har de ikke mye empati. Videoer av esler som blir voldtatt og dyttet ut fra klipper finnes på Liveleak.
  Selv når de kommer til Europa klarer de ikke å dy seg, slik som syreren som ble arrestert i Berlin for voldtekt av en ponni. https://ektenyheter.no/index.php/2017/11/syrer-pagrepet-for-voldtekt-av-ponni-i-berlin/

  • John Magne Trane

   Å bruke ordet nordmann om folk som ikke bare har null norske gener, men også sier at døtrene sine ikke skal gifte seg med nordmenn, er mye verre enn bare en fornærmelse.

   Vi er et folk, vi finnes. Man kan ikke ta fra navnet på folkeslaget nordmenn, og gi det til somaliere eller afghanere som tusler inn over grensen, og påstår de er flyktninger.

   Forøvrig, dyresex er ikke ulovlig i islam. Som Ayatollah Khomeini sa det, eneste regelen er at man må slakte dyret etterpå. Og selge kjøttet.

   Men kjøttet skal selges i nabobyen.

   En pervers religion funnet på av perverse menn.

 • Finn

  Befriende, om enn så sørgelig lesning, Dan Odfjell!
  Det er så inderlig ufattelig hvordan dette får ture frem. Hvordan de røde ignorerer barn og jenter som ødelegges, hvordan skole etter skole må beskyttes mot importert vold og samtidig sørger politi og presse for at «ingen skal vite hvem som står bak, for å unngå stigmatisering».
  Paradokset er at alle vet, også at Lysbakken gleder seg mer over å «ta» Sylvi enn å ta innover seg hva som skjer!
  Liv Tørris sa i en debatt med Helge Lurås at alt ville gå seg til bare man tok fatt i problemene i skolen! Er det de nye sikkerhetsvaktene som skal fikse dette?
  Som vi sa i gamle dager, nå går det lukt åt h……..!

 • Tor Anders Engen

  Folk på den venstresiden ønsker kaos. Dem står på sin agenda selv om dem går over lik. Disse må fjernes fra sine stillinger.

  Les de uttrekk jeg har tatt fra boken ”The naked communist” – 45 kommunistiske mål

  Boken ble skrevet i 1958 av W. Cleon Skousen fra FBI.

  11. Fremme FN som det eneste håpet for menneskeheten. Hvis dets charter blir omskrevet, krever det at det opprettes som en verdensregering med egne uavhengige væpnede styrker.

  20. Infiltrer pressen. Få kontroll over bokanmeldelsesoppgaver, redaksjonell skriving, politiske skapende stillinger.

  21. Få kontroll over nøkkelposisjoner i radio-, TV- og film.

  24. Eliminere alle lover som regulerer uanstendighet ved å kalle dem ”sensur” og et brudd på fritale og fripresse.

  25. Bryt ned kulturelle moralstandarder ved å fremme pornografi og uanstendighet i bøker, magasiner, film, radio og TV.

  26. Presentere homoseksualitet, degenerasjon og promiskuitet som ”normal, naturlig og sunn”.

  27. Infiltrere kirkene og erstatte fornyet religion med ”sosial” religion. Diskreditere Bibelen og understreke behovet for intellektuell modenhet, som ikke trenger en ”religiøs krykke”.

  28. Eliminere bønn eller en hvilken som helst fase av religiøst uttrykk i skolene med den begrunnelse at den bryter med prinsippet om ”adskillelse av kirke og stat”

  32. Støtte enhver sosialistisk bevegelse for å gi sentralisert kontroll over enhver del av kulturen – utdanning, sosiale organer, velferdsprogrammer, psykiatriske klinikker etc.

  40. Diskreditere familien som en institusjon. Oppfordre promiskuitet og lettligjøre skilsmisse.

  41. Understreke behovet for å oppdra barn uten foreldrenes negative innflytelse. Påvirke fordommer, psykiske blokkeringer og fordumming av barn til å undertrykke påvirkning av foreldre.

  https://raagaasite.wordpress.com/2017/10/06/bok-the-naked-communist-45-kommunistiske-mal/

 • leifd

  Mycket missförstånd i artikeln. Det som författaren ser som problem, ser mångkulturalisterna som möjligheter. Parallellsamhällen och segrgagtion är precis just det som dom vill uppnå. Mångkultur, helt enkelt. Och våldet är förtsåss ett medel att nå det målet. Lysbakken (f.eks.) är mycket väl medveten om vad som pågår, och han gillar det, till skillnad från artikelförfattaren.
  Många som vill ha ett välfungerande samhälle, och beklagar sig över hur det har förfallit verkar tro att dom ansvariga också vill ha ett välfungernade samhälle men att dessa inte förstår konsekvenserna eller inte vill ta in hur verkligeheten ser ut. Så är det alltså inte.

  «Det merkeligste er at norske feminister ikke synes å forstå noe som helst, de som har sloss for likestilling.»

  Nej, vad har du fått ifrån? Feminsimen är inte inte en rörelse för jämlikhet, utan en rörelse mot män, i princip då män av norsk/skandinvisk härkomst i första hand, nordeuropeisk i 2a och så vidare. Vad män från mellanöstern och afrika håller på med eller har för för väderingar är för feminister inte en fråga över huvudtaget. Detta av flera skäl, men framför allt för att dom varken har pengar eller makt.

 • Steinar Høyvik

  Siterer en uttalese Dan Odfjell kom med for noen år siden…Ap sin vinglepolitikk gjør uttalesen dagsaktuell og relevant for den politiske utvikling vi nå ser. «Det er forresten typisk, også, for venstresiden å skape ofre, noen vi skal synes synd på. Slik at de selv kan tilskrives, ja fremstå «forståelsesfulle» og med «godhet». Så stem på oss, de humanitære.. Dette er et gammelt triks som kynisk anvendes til «selvforsvar». Ikke minst mht deres misbruk av fellesskapets midler, og til pressestøtte og annen ensidig propaganda for deres vei og tro: Påståelig den eneste farbare…»

 • Max Karl

  Vold avler vold. Og den reglen gjelder ikke bare Norge. Men alle plasser der et utføres vold.