OSLO 20090206: Statsminister Jens Stoltenberg holdt sin innledning for landsstyret om den politiske situasjonen. Plakat: alle skal med. Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX
Del saken
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Stortingsrepresentant Jette Christensen (Ap) omtaler Bergen Næringsråds årskonferanse som kjip for en dame og «et problem for hele byen».

«Det er lite jeg har mer respekt for enn Bergens næringsliv. Det er klokt, langsiktig og modig. Samtidig er det lite jeg synes er mer ubehagelig enn festene til Bergen Næringsråd. Det er mer enn kjipe opplevelser på fest for en dame. Det er et problem for hele byen». Slik åpner Christensen i sitt innlegg i Bergens Tidende.

Fredag holdt Bergen Næringsråd sin årskonferanse med påfølgende middag i Grieghallen. Christensen reagerer på oppførselen til flere av deltakerne.

«Hvis du sitter og finpusser på «eg må få en klem, hvis det fortsatt er lov no då, høhøhø»-vitsen til julebordet, så kan du gi opp. Den er brukt opp.», skriver hun. Christensen sier hun fikk høre vitsen fire ganger i første pause under konferansen.

Etter middagen, da Christensen skulle hente jakken sin, skal en ha sagt til hennes kollega: «Skal hun gå? Har du ikke kontroll på disse unge, pene damene som er her for å glede oss?”. Christensen beskriver at kommentaren kom fra en mann – «en pingvin med medaljer».

Sjefen for Bergens Næringsråd er ikke helt enig med stortingsrepresentanten.

– Hadde den unge kvinnelige stortingsrepresentanten skrevet dette for ti år siden, kunne jeg forstått det, sier Warncke til BT , og legger til at det aldri har vært flere kvinnelige gjester enn i år.

Warncke sier videre at hun kjenner en del eldre menn som gir komplimenter på idiotiske måter, og at det er noe gammelt og bergensk over det, som er utdatert.

(©NTB)

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]