OSLO 20090206: Statsminister Jens Stoltenberg holdt sin innledning for landsstyret om den politiske situasjonen. Plakat: alle skal med. Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX
annonse
annonse

Stortingsrepresentant Jette Christensen (Ap) omtaler Bergen Næringsråds årskonferanse som kjip for en dame og «et problem for hele byen».

«Det er lite jeg har mer respekt for enn Bergens næringsliv. Det er klokt, langsiktig og modig. Samtidig er det lite jeg synes er mer ubehagelig enn festene til Bergen Næringsråd. Det er mer enn kjipe opplevelser på fest for en dame. Det er et problem for hele byen». Slik åpner Christensen i sitt innlegg i Bergens Tidende.

Fredag holdt Bergen Næringsråd sin årskonferanse med påfølgende middag i Grieghallen. Christensen reagerer på oppførselen til flere av deltakerne.

annonse

«Hvis du sitter og finpusser på «eg må få en klem, hvis det fortsatt er lov no då, høhøhø»-vitsen til julebordet, så kan du gi opp. Den er brukt opp.», skriver hun. Christensen sier hun fikk høre vitsen fire ganger i første pause under konferansen.

Etter middagen, da Christensen skulle hente jakken sin, skal en ha sagt til hennes kollega: «Skal hun gå? Har du ikke kontroll på disse unge, pene damene som er her for å glede oss?”. Christensen beskriver at kommentaren kom fra en mann – «en pingvin med medaljer».

Sjefen for Bergens Næringsråd er ikke helt enig med stortingsrepresentanten.

– Hadde den unge kvinnelige stortingsrepresentanten skrevet dette for ti år siden, kunne jeg forstått det, sier Warncke til BT , og legger til at det aldri har vært flere kvinnelige gjester enn i år.

annonse

Warncke sier videre at hun kjenner en del eldre menn som gir komplimenter på idiotiske måter, og at det er noe gammelt og bergensk over det, som er utdatert.

(©NTB)

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon