Members of the Magdalen College choir take photos and wave to the crowd as the sun rises over Oxford, Britain May 1, 2017. REUTERS/Dylan Martinez
annonse
annonse

Studenter ved Magdalen College i Oxford kommer fra nå av til å måtte delta på forelesninger i rasebevissthet, dette rapporterer The Telegraph. Forelesningene vil dekke rasisme, “institusjonalisert rasisme”, “kulturell appropriasjon” og partiskhet.

Farheen Ahmed, som er visepresident i Oxfords studentorganisasjon for velferd og like muligheter, ønsker initiativet velkommen som en “viktig del av å ta samtalen om rase og etnisitet inn i den videre bevisstheten.”

– Universitetet blir stadig mer bevisst på behovet på å prioritere studenters meninger om atemaer som rase, som vi ser i etableringen av ulike grupper satt til ta hånd om slike saker, sier Ahmed.

annonse

Såkalt “kulturell appropriasjon” beskriver hvite mennesker som tar til seg tradisjoner, vaner eller ideer fra andre folkegrupper, som noen ganger kan oppfattes som uautentisk eller ikke sensitivt nok for minoritetsgruppen det gjelder.

Eksempler på “kulturell appropriasjon” kan være bruk av en sombrero, eller som vi så i høst, Siv Jensen i indianerkostyme.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon