Britisk universitet innfører obligatoriske forelesninger i rasebevissthet

Magdalen College i Oxford, England. REUTERS/Dylan Martinez

Studenter ved Magdalen College i Oxford kommer fra nå av til å måtte delta på forelesninger i rasebevissthet, dette rapporterer The Telegraph. Forelesningene vil dekke rasisme, «institusjonalisert rasisme», «kulturell appropriasjon» og partiskhet.

Farheen Ahmed, som er visepresident i Oxfords studentorganisasjon for velferd og like muligheter, ønsker initiativet velkommen som en «viktig del av å ta samtalen om rase og etnisitet inn i den videre bevisstheten.»

– Universitetet blir stadig mer bevisst på behovet på å prioritere studenters meninger om atemaer som rase, som vi ser i etableringen av ulike grupper satt til ta hånd om slike saker, sier Ahmed.

Såkalt «kulturell appropriasjon» beskriver hvite mennesker som tar til seg tradisjoner, vaner eller ideer fra andre folkegrupper, som noen ganger kan oppfattes som uautentisk eller ikke sensitivt nok for minoritetsgruppen det gjelder.

Eksempler på «kulturell appropriasjon» kan være bruk av en sombrero, eller som vi så i høst, Siv Jensen i indianerkostyme.


Publisert: nov 19, 2017 @ 11:43 pm


Takk for at du leser Resett. For å kunne fortsette å produsere kvalitetsmateriale avhenger vi av din støtte. Klikk her for å finne ut hvordan du kan støtte oss.

 • Finn

  Tror rett og slett at jeg er blitt for gammel.
  Henger ikke med lenger.

 • Triturus cristatus

  Huff. Når kommer dette vanviddet til våre universiteter?

  La det komme! Reaksjonen vil være verdt det.

  Mens vi venter skal jeg kjøpe meg en sombrero, en fjærpryd, en kimono, en turban og en afroparykk.

 • Henning Rutledal

  Skal man tro mainstream media, så er muslimer en rase.

  • John Magne Trane

   Grunnen til misforståelsen er at islam er rasistisk. Siden de kaller jøder, som jo både er religiøs og «rase»-betegnelse, for både apekatter og svin.

   Journalistene i løgnmediene har bare byttet om på ordene, og tror de som kaller andre mennesker for dyr, er en eller annen rase.

 • StemmerBlankt

  Dette kan ikke ende godt…

 • Jens – alt er på Twitter

  Ingenting som nytelsen ved å anvende tvang og tankekontroll.

 • Breidablikk

  Hva med å foreslå forbud mot «rase-appropriasjon» hva angår alt de hvite mennesker har funnet opp og brakt fram gjennom historien… – nei selvfølgelig, det er ikke dét som er meningen!

 • Sir Wilkins

  Da jeg leste overskriften tenkte jeg: håper at dette Britiske universitet ligger det samme i ordet rasebevist som jeg, (jeg sier ofte: jeg er ikke rasist jeg er rasebevist) og håpet helt til de to siste avsnittene før jeg forstod at atter en gang at det var mer av det samme vi har hørt så mange ganger før. Jeg går utifra uten at det sto her at det er kun hvite mennesker som ikke er sensitive nok når en ikle seg sombrero eller indianerkostyme. Rettelse ny feil følger: Amerikansk urbefolkning kostyme.

 • knut e. berger

  Denne såkalte «kulturelle appropriasjonen»…gjelder den alle? Skal alle kulturer «nyde godt av» en slik TOTALT SKRUDD og missforstått forståelse? Skal svarte mennesker tvinges inn i hip hop klær? eller tradisjonelle afrikanske drakter? Samer og jeans? Hva rasisme gjelder….gjelder det hvite, der disse er i mindretall?

  Hvis ikke, fuck it!

 • Tor Anders Engen

  Litt underlig at man snakker om den jødiske rase (dog det er kun en religion), sorte raser fra Afrika. Samene er veldig nøye på sine rase, man ikke velge å bli en same. Det er man født til.

  Den venstreradikale galskapen må fjernes fra jorden. Den har ikke livets rett.

 • kjellM

  Er Hitler forbildet?

 • Svaiende Lind

  Det er psykologisk krigføring for folkemord på hvite.

  • Petter Simonsen

   En selv-utslettende kultur vil aldri overleve, og ende på historiens skraphaug.
   Bare å ignorere, så går det over helt av seg selv.

 • Fjellape

  Det er institusjonalisert antihvitisme som er problemet i vesten i dag. Denne konstante psykologiske mishandlingen av europeere med påfølgende tvangsmangfoldisering av vestlige nasjoner er kalkulert å undergrave homogeniteten og dermed samholdskraften som muliggjør nasjonalstaten.

  • Ingvar Nilsen

   Det kan du si, kalkulert er det nok til en viss grad, men ikke undervurder kunnskapsløshet og ren skjær dumskap.

 • Иван Грозный

  Farheed Ahmed er en kvinne. Dette er vel twitter-kontoen til Farheed Ahmed som er kledd om lag slik man kunne vente ut fra artikkelen.

  https://twitter.com/OxfordSU_WEO

  • Svaiende Lind

   Takk for korreksjonen :). Ja, gjorde en feil. Leste «Ahmed» og gikk ut fra at det var en mann. Kan ikke redigere innlegget, sannsynligvis fordi et ord ble moderert av moderator før det ble lagt ut, prøvde å redigere et par andre ting der og ,men det gikk ikke, så får la det stå slik.

  • John Magne Trane

   Rasistisk islamist altså.

   Jaja, Saudi Arabia og Iran sitter jo i menneskerettskommisjoner, og leder de som styrer med kvinnefrigjøring.

   Nazistene sitter sikkert og sparker seg selv på leggen over at de ikke gjorde nazismen til en religion, og Hitler til en profet. Da hadde det vært de som styrte i dag.

 • Ingvar Nilsen

  Universiteter skal vel egentlig undervise, gi studenter kunnskap om faktiske forhold? Så da er jo rasebevissthet å gi kunnskaper om forskjellene mellom de ulike rasene. Homo Sapiens, neandertalere, denovisianere og slikt. Omfattende studier er foretatt, inklusive intelligenstester. I dette tilfellet antar jeg, men kan ikke vite, at universitetet vil undervise ifølge et kart som tegnet opp ut i fra hvordan ting burde være, rent politisk korrekt altså. Og ikke slik emnet raseforskjeller forholder seg i virkeligheten, når det gleder de ulike raser, og blandinger av homo sapiens og neandertalere. For å nevne noe.

 • Infowarrior

  Er det menneskeraser likevel?

 • invernes

  England ender som Syria bare enda verre , men de som taper til slutt blir ørkenapene.

 • pandor99

  Taco, poncho – ja, tomater og potet kommer vel snart under betegnelsen kulturell appropiasjon med sin opprinnelse over Atlanteren..

 • Svaiende Lind

  «Rasist», og «rasisme» er bare anti-hvit hat-terminologi til forfølgelse av hvite.
  Det er trigger-ord i hjernevask og psyops mot hvite, bruk av slike ord validerer dem, ingen vits å validere fiendens våpen.
  Antirasisme er bare et kodeord for anti-hvitt.

  • Spageten

   >»Rasist», og «rasisme» er bare anti-hvit hat-terminologi til forfølgelse av hvite.

   Jeg er forsåvidt enig, men det vil ikke gå bort med det første, dermed bør det brukes for alle etnisiteter så det mister sin opprinnelige mening.

   Hvithet er en betegnelse funnet opp for å påføre kollektiv skyld for de som ikke ville blitt innbefattet med nasjonale etnisiteter som «engelske» eller «spanske» kolonialister. På samme måte er svarthet oppfunnet for det samme formålet, nemlig å sammenfatte ulike mindre grupper til en større med formål om å kunne anklage gruppen som helhet, selv om visse underdeler ikke har en historie med anklagen.

   Når det er sagt mener jeg at arvelig skyld er et minst like stort onde, og jeg mener ikke at engelskmenn i dag bør betale for hva deres forfedre gjorde for 300 år siden. Likevel kan vi umiddelbart desarmere venstreekstreme ved å ikke bruke uttrykket hvithet, så kan vi ta arvelig-skyld problematikken ved siden av.

   Med andre ord, når du bruker betegnelsen «hvit» om deg selv gjør du alle med hvit hud sårbare for anklagelser om kollektiv skyld. Du er ikke først og fremst hudfargen din, men etnisiteten din som består av langt mer enn bare hudfarge. Altså nordmann (eller en annen, mer spesifikk etnisitet). Vi er langt sterkere som nordmenn enn som generiske hvite.

 • Yakero Spail
 • Per Sigvald Johansen

  Vi får jo håpe at de tar for seg virkeligheten når det gjelder høytstående og lavtstående raser.

 • John Magne Trane

  Farheen Ahmed?

  Er hun også opptatt av islams syn på alle oss andre «dyr»? Vi «aper og griser», «hunder» og «kameler»?

  Nei, her går nok «anti»rasismen kun en vei.

  Ellers, alle som ikke er hvite må ikke «appropriere» alt som de hvite har funnet opp.

  Slik som bilen.