Members of the Magdalen College choir take photos and wave to the crowd as the sun rises over Oxford, Britain May 1, 2017. REUTERS/Dylan Martinez
Del saken
 • 43
 •  
 •  
 •  
 •  

Studenter ved Magdalen College i Oxford kommer fra nå av til å måtte delta på forelesninger i rasebevissthet, dette rapporterer The Telegraph. Forelesningene vil dekke rasisme, “institusjonalisert rasisme”, “kulturell appropriasjon” og partiskhet.

Farheen Ahmed, som er visepresident i Oxfords studentorganisasjon for velferd og like muligheter, ønsker initiativet velkommen som en “viktig del av å ta samtalen om rase og etnisitet inn i den videre bevisstheten.”

– Universitetet blir stadig mer bevisst på behovet på å prioritere studenters meninger om atemaer som rase, som vi ser i etableringen av ulike grupper satt til ta hånd om slike saker, sier Ahmed.

Såkalt “kulturell appropriasjon” beskriver hvite mennesker som tar til seg tradisjoner, vaner eller ideer fra andre folkegrupper, som noen ganger kan oppfattes som uautentisk eller ikke sensitivt nok for minoritetsgruppen det gjelder.

Eksempler på “kulturell appropriasjon” kan være bruk av en sombrero, eller som vi så i høst, Siv Jensen i indianerkostyme.

Vi trenger din hjelp. Gi en julegave til Resett i år!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 • 43
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]