MALMÖ , SVERIGE 20101020. Svensk politi søkte natt til onsdag etter spor i Lindängen i Malmö etter at to menn ble skutt i området. I løpet av et par timer ble tre personer skutt i Malmö og alle skal være alvorlig skadet. Foto: Stig-Åke Jönsson / Scanpix
annonse

For første gang har politiet i Sverige latt Brottsförebyggande rådet (Brå) kartlegge befolkningens uro for kriminalitet og nedbrutt tillit til politi og rettsvesen på lokalt nivå, skriver Expressen.

Resultatet viser at det finnes store forskjeller, ikke bare for den opplevde personlige sikkerheten, men også for hvor urolige folk er for kriminaliteten i hele samfunnet.

Verst ut kommer innbyggerne i politiområdet sør i Malmø, der bydeler som Nydala, Lindängen og Rosengård inngår. Der oppgir hele 48 prosent at de føler seg utrygge når de går i nærområdet på kveldstid, og mange oppgir at de derfor velger å bli inne. Nord i Malmø sier 36 prosent det samme, og noen få mil unna, i Lund, sier «bare» 22 prosent at de føler seg utrygge ute om kvelden.

annonse

– Det er jo naturligvis ikke bra, ettersom det innebærer en illevarslende innskrenkning, sier Mats Löfving, sjef for den nasjonale operative avdelingen i politiet.

Tanken bak undersøkelsen er at svarene skal gå til de respektive politiområdene, slik at det skal være med å bidra til et grunnlag for politiets prioriteringer, hvordan politiet skal jobbe i de enkelte områdene.

– Det er selve poenget med undersøkelsen, at det skjer på et lokalt nivå. Sammen med dialog med for eksempel religiøse samfunn og idrettsklubber kan vi se hva som bør gjøres, og hvem som bør gjøre det. Til sammen kan det blir en ganske stor kraft, sier Løvfing.

Annonser
  • 296
  •  
  •  
   

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]