MALMÖ , SVERIGE 20101020. Svensk politi søkte natt til onsdag etter spor i Lindängen i Malmö etter at to menn ble skutt i området. I løpet av et par timer ble tre personer skutt i Malmö og alle skal være alvorlig skadet. Foto: Stig-Åke Jönsson / Scanpix
annonse
annonse

For første gang har politiet i Sverige latt Brottsförebyggande rådet (Brå) kartlegge befolkningens uro for kriminalitet og nedbrutt tillit til politi og rettsvesen på lokalt nivå, skriver Expressen.

Resultatet viser at det finnes store forskjeller, ikke bare for den opplevde personlige sikkerheten, men også for hvor urolige folk er for kriminaliteten i hele samfunnet.

Verst ut kommer innbyggerne i politiområdet sør i Malmø, der bydeler som Nydala, Lindängen og Rosengård inngår. Der oppgir hele 48 prosent at de føler seg utrygge når de går i nærområdet på kveldstid, og mange oppgir at de derfor velger å bli inne. Nord i Malmø sier 36 prosent det samme, og noen få mil unna, i Lund, sier «bare» 22 prosent at de føler seg utrygge ute om kvelden.

annonse

– Det er jo naturligvis ikke bra, ettersom det innebærer en illevarslende innskrenkning, sier Mats Löfving, sjef for den nasjonale operative avdelingen i politiet.

Tanken bak undersøkelsen er at svarene skal gå til de respektive politiområdene, slik at det skal være med å bidra til et grunnlag for politiets prioriteringer, hvordan politiet skal jobbe i de enkelte områdene.

– Det er selve poenget med undersøkelsen, at det skjer på et lokalt nivå. Sammen med dialog med for eksempel religiøse samfunn og idrettsklubber kan vi se hva som bør gjøres, og hvem som bør gjøre det. Til sammen kan det blir en ganske stor kraft, sier Løvfing.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon