Israel truer med å deportere asylsøkere til Rwanda og Uganda

Fra asylsenteret i Negev-ørkenen. Foto: REUTERS/Amir Cohen

FNs høykommissær for flyktninger (UNHCR) advarer Israel mot å deportere asylsøkere fra Eritrea og Sudan til andre afrikanske land. 

Ifølge israelske myndigheter befant det seg i august 27.000 eritreiske og 8.000 sudanske asylsøkere i Israel og landets høyesterett slo i august fast at de kan deporteres.

Israels innenriksminister Arye Dery og sikkerhetsminister Gilad Erdan varslet denne uka at de ønsker å stenge det omstridte Holot-mottaket i Negev-ørkenen og gi asylsøkerne der valget mellom deportasjon eller fengsling på ubestemt tid, skriver Haaretz.

Rundt 4.000 eritreiske og sudanske asylsøkere er de siste tre-fire årene sendt fra Israel til Rwanda og Uganda.

Norsk kritikk

Den norske ambassaden i Tel Aviv kritiserer i sin siste halvårsrapport Israel for ikke å vurdere asylsøkerne individuelt.

– I stedet blir de internert i Negev-ørkenen i inntil tolv måneder og forsøkt presset til å godta gjenbosetting i tredjeland, påpeker de norske diplomatene, som antar at det er snakk om Rwanda og Uganda.

– I 2016 skal det kun ha blitt innvilget én asylsøknad i Israel, konkluderer ambassaden i rapporten som NTB har fått tilgang til.

Dypt bekymret

UNHCR er dypt bekymret over Derys og Erdans trussel om å deportere asylsøkere til Rwanda eller Uganda, eller sperre dem inne på ubestemt tid.

– Som følge av hemmeligheten som omgir denne politikken, og mangelen på åpenhet når det gjelder iverksettelsen, har det vært svært vanskelig å systematisk overvåke situasjonen for mennesker som blir forflyttet til disse afrikanske landene, konstaterer UNHCR.

– UNHCR er bekymret over at disse personene ikke har funnet nødvendig trygghet eller en varig løsning på sin tilstand, og at mange derfor har forsøkt å legge ut på en farlig ferd i Afrika eller til Europa, heter det videre.

UNHCR minner om at Israel har sluttet seg til Flyktningkonvensjonen og dermed har plikt til å gi beskyttelse til mennesker på flukt.

(©NTB)


Publisert: nov 20, 2017 @ 6:06 pm


Takk for at du leser Resett. For å kunne fortsette å produsere kvalitetsmateriale avhenger vi av din støtte. Klikk her for å finne ut hvordan du kan støtte oss.

The following two tabs change content below.
 • Spaceman_Spiff

  Deportasjon eller fengsling til de samarbeider høres ut som en veldig god idé. Ikke en ny tanke for folk flest, men er nok en fremmed tanke for utopister i ledelsene våre politiske partier.

 • bitten

  Støtter Israel fullstendig her , med deportering av eritreere og Sudan til afrikanske land ,
  en slik massedeportering med imigranter til afrikanske land burde gjelde i hele Europa .

  At FN advarer Israel mot deportering av økonomiske immigranter til afrikanske land ,
  er ingen som helst overraskelse for meg .
  Siden FN som en organisasjon , er en stor forkjemper for at hele Europa ,
  skal ta inn den islamske , muslimske, afrikanske verden for harde livet .

  • W.Kirkehøyden

   Israel viser vei, og de må være realistisk. Og anti Israelske FN skal de ikke ta hensyn til, de skulle nektes adgang til landet, sammen med en serie norsk instistusjoner, som Kirkens Nødhjelp, Norsk Folkehjelp med flere. og klart alle medlemmer av SV. De systematisk forsøker å undergrave Israel til fordel for sine terrotist venner i PLO og HAMAS.

   • John Magne Trane

    FN samarbeider med HAMAS når de lar morderne bruke deres skoler til både raketter og tunneler. Så når det gjelder tunneler, er det virkelig undergravende virksomhet de bedriver 😉

    Du må ikke glemme AP og AUF og deres støtte til morderne. Husk at AUF nektet fordømme terroristene i PLO, selv om bl.a Krf kjeftet på dem for dette. Og det like etter de selv hadde blitt ofre for terroristen på Utøya (Breivik, ikke Hussam Shaheen).

   • selma

    Det er fint at du opplyser om norske NGO`ers aktive og bevisste motarbeidelse av Israel. Dette har pågått lenge. Alle NGO`er en forlenget arm av staten, de lever og lønnes på våre skattepenger bl.a. De du nevner her, pluss Flyktningehjelpen, overfører av sine midler til israelske NGO`er for at disse skal starte rettssaker en masse mot Israel og slik undergrave israelsk rettsvesen og økonomi.
    Flyktningehjelpens store prosjekt i Israel er også å konstant kreve at palestina-arabere som flyktet under angrepskrigen i 1948, skal ha rett til å flytte tilbake til Israel. De utgjør i dag ca. 600 000 personer. Men ikke bare disse, uten også deres etterkommere, flere mill. i alt.
    Flyktn. hjelpen tenker ensidig i sitt arbeid, de mener de ikke har ansvar for konsekvenser av det de gjør. (tlf.samtale m. markedsdirektør)
    Det er en aktiv politisk kampanje MOT Israel, og For palestina-araberne i det arbeidet disse org. gjør, alle betalt av den norske stat /og av oss.
    I tillegg er det kun statlige org. som nyter godt av NRKs årlige TV-aksjoner, ikke f.eks. org. som Blindeforbundet, eller nødhjelpsorg. som Misjon uten Grenser, det er mange flere. Og her kommer hver krone til nytte i praktisk hjelp, hvilket jeg sterkt betviler med hensyn til våre NGO`er.
    Israel gjør det eneste rette, for å kunne beskytte landet og eget folk.

 • Nils Petter Mikkelsen

  Hvorfor blander Norge seg inn i hva som er Israels anliggende ?

  • tomnico

   Høres ut som det er plassert en R/G ambassadør i Israel.

   • Harald

    Han har bakgrunn for «forskningsinstitusjonen» Fafo og har jobbet i MØ under Stoltenbergregjeringens tid, så ikke vet jeg.

    • tomnico

     Forkortelsen FAFO står for FAgbevegelsens FOrskningsinstitutt (AP/LO).

  • John Magne Trane

   «Den norske ambassaden i Tel Aviv kritiserer i sin siste halvårsrapport Israel for ikke å vurdere asylsøkerne individuelt.»

   Rart ja. Man skulle tro en regjering med Frp i, ikke hadde levninger fra terroristpartiene i viktige posisjoner.

 • DrD .

  Ekte flyktninger er fornøyd med å komme seg bort fra landet de er i fare; økonomiske migranter ønsker å komme til land hvor de får velferd.
  Dagpenger og rettigheter øker folkevandringen; internering i sikre leire holder falske flyktninger i hjemlandet.

  • John Magne Trane

   Det er en god del land man må gjennom, fra midt i Afrika, før man kommer til Israel ja. Og enda flere før man kommer seg helt til Norge.

   Asylshoppere ødelegger for ekte flyktninger. Flyktninger av typen vi selv var under krigen. Og som alle RETURNERTE til hjemlandet.

   Mens disse asylshopperne vil være kolonister…

 • Per Sigvald Johansen

  Israel gjør jo det eneste rette ved å sende disse hjem til Afrika igjen!

 • StemmerBlankt

  Det henvises til flyktningekonvensjonen, men hva er definisjonen på «mennesker på flukt»?
  Den virker veldig ullen, da enkelte mener at bare man sier man søker asyl skal ha all verdens rettigheter uansett hvor man kommer fra, ikke er politisk aktiv og forfulgt av den grunn?
  Skal nordmenn som ikke får nødvendig helsehjelp, eldreomsorg osv i Norge kunne «flykte» til et annet land og påberope seg asylstatus og forsørgelse av det nye landets skattebetalere der?
  Hvorfor jobber ikke FN med en oppdatert klargjørende versjon av flytningekonvensjonen når man ser det utstrakte misbruket og hvilke sikkerhetsproblemer dagens folkevandring medfører?
  FN skal jo sørge for fred, da kan jo ikke FN stå bak ordninger som vil føre til borgerkriger på sikt?

 • Hans Hansen

  Hva er galt i det, flyktningene kommer jo hjem!

 • John Magne Trane

  Og i Norge har vi over 20.000 «flyktninger» fra Eritrea. https://www.document.dk/wp-content/uploads/2016/04/diaspora-eritrea.jpg Dobling om få år.

  Som sitter på kafe her i Norge, før de feirer diktatoren sin, og så drar hjem på månedslange ferier i hjemlandet via Etiopia. Og sitter der på kafe.

  Når skal alle løgnerne sendes hjem? Aldri? Skal de alltid være her, som først sosialistisk stemmekveg, så brukes i masseinnvandrernes partier?

  • Torgunn

   Er det norsk misjon og NGO som henter eritreere og evt. somaliere/afrikanere til Norge?

 • John Magne Trane

  Jøje. Hvor ble det av den «ikke aktive» meldingen.

  Skriver svaret mitt her da. Om da ikke det også forsvinner. Eller kanskje jeg skal bruke ordet «deportert»?

  «Diktaturene og deres samarbeidsland er i flertall i FN…»

 • en

  Ganske fornuftig tankegang å ikke bosette mennesker i landet ditt, som har som ultimat mål å utrydde deg.

  Støre, Lysbakken og Hareide har aldri tenkt fornuftig, så vi kan vel nå forvente oss en hjerteskjærende felles aksjon for å bevege Israel til å sende afrikanerne til oss, det gode landet, isteden for å bosette de i afrika, hvor de hører hjemme.

  Vi må hjelpe de fattige og forfulkte fra hele kloden til en plass i varmen oss NAV. Det er i følge tysk etterrettning bare en milliard mennesker på vei hit, det greier vi sikkert å forkrafte, det er bare å åpne grensene på vidd gap.

 • wiwaro

  Det må jo åpenbart bli slutt med at folk fra et kontinent flykter til land på et annet, som tilbyr gunstige sosialordninger og lar dem pendle til et hjemland de flyktet fra, samt sende store beløp hjem til familier. Dette har ingenting med flyktningkonvensjon eller -forpliktelser å gjøre men er grov utnyttelse av forfeilet vestlig praktisering av konvensjonsregler, som via et korrupt FN og globalistisk målrettet projektpolitikk er siktet på å undergrave våre nasjoner i Europa.
  Sannheten er at konvensjonen gir vertsland all rett til å bestemme over flyktningers rett til opphold og avskjerme seg fra å bli dominert av mange migranter fra andre mye større land; det er på tide denne reservasjonen blir tatt til følge hva gjelder den eksplosive folkevekst i land i Afrika og Midt Østen som må inngis en absolutt forståelse at Europa ikke kan ta imot flere. Land i disse deler av verden må løse sine flyktningproblemer innen eget kontinent.

  • selma

   Fornuftsmessig er den siste halvdelen av komm. din helt riktig.
   Men det er ikke slik verden henger sammen nå lenger.
   Er også enig med 1.del av det du skriver.
   «Det korrupte FN, og en globalistisk målrettet politikk» tar sikte på å undergrave våra nasjoner i Europa. – helt riktig.

 • Gothminister

  Israel har først og fremst en plikt til å beskytte eget folk og land. Heldigvis tror jeg nok Israel har baller nok til å ignorere tomme advarsler fra hylende FN kommissærer og andre land som Norge. Om nå Israel velger og kaste ut disse lykkejegerne, eller fengsle dem på ubestemt tid. Burde det roses for mot av et land som alltid vet å beskytte sine egne først. Det vil gi noen signaler til folk som søker lykke om at de faktisk ikke er velkomne.

 • Max Karl

  Når folk kommer til et nytt land, for så å bli deportert, er det vel ingenting å klage på.

 • Frankie

  De er hissige på at Europa og USA skal ta i mot flest mulig «flyktninger», men ikke fult så interessert i å ta i mot dem selv.

 • Peter Johan Olavsen

  Veldig bra, bare kjør på.