OSLO 20170603. Kong Harald deltar i markeringen av Lions Club Internationals 100-årsjubileum . Her på Bygdøy. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
Del saken
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Kong Harald (80) er i bedring etter at han fredag ble innlagt på Rikshospitalet på grunn av en infeksjon.

– Tilstanden er tilfredsstillende, og kongen er i bedring, sier kongehusets fungerende kommunikasjonssjef Ole Edvard Wold-Reitan til NTB.

Kongehuset opplyste på sine nettsider søndag ettermiddag at kongen er innlagt på Rikshospitalet i Oslo.

Kommunikasjonssjefen vil ikke si noe om hva slags infeksjon kongen har pådratt seg, heller ikke hvor lenge han vil være innlagt.

– Men kongens avtaler for mandag er avlyst, sier Wold-Reitan.

Skulle møtt Nobelkomiteens leder

Mandag skulle kongen opprinnelig ha møtt representanter for Nasjonalt åndelig råd for bahaier i Norge og lederen av Nobelkomiteen, Berit Reiss-Andersen. Ifølge VG skulle han også møte sjefen for Sjøforsvaret, kontreadmiral Nils Andreas Stensønes, og sjefen for Hærens våpenskole, brigader Jon Morten Mangersnes.

Neste post på kong Haralds program er et møte med utenriksminister Ine Eriksen Søreide (H) torsdag samt statsråd og møte med statsminister Erna Solberg (H) fredag. Dette er ikke fjernet fra programmet.

Hjerteoperert

Kong Harald gjennomgikk en vellykket blærekreftoperasjon i desember 2003. Urinblæren ble fjernet, og det ble ikke funnet tegn til spredning.

Etter påsken i 2005 ble han hjerteoperert. Inngrepet gikk ut på å bytte ut klaffen mellom hjertet og hovedpulsåren med en hjerteklaff laget av biologisk materiale. En drøy uke etter operasjonen måtte han legges inn og opereres på nytt ettersom det hadde samlet seg væske rundt hjerteposen.

Kongen fylte 80 år 21. februar, mens dronning Sonja rundet 80 år 4. juli. Jubileet ble feiret i mai med storinnrykk fra Europas kongehus til Oslo.

NTB

Vi trenger din hjelp. Gi en julegave til Resett i år!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]