Zimbabwean President, Robert Mugabe, meets with Defence Forces Generals in Harare at State House , Sunday, Nov, 19, 2017. Members of the ZANU PF Central committee fired Mugabe as chief and replaced him with dismissed deputy President, Emmerson Mnangagwa on Sunday. (AP Photo)
annonse

Zimbabwes president skal om kort tid holde en tale via den statlige TV-kanalen. Ifølge Reuters skal han ha sagt seg villig til å gå av som president.

– President Robert Mugabe skal tale for nasjonen live fra presidentens residens i kveld. Vennligst følg med videre, heter det i en kunngjøring på den statlige TV-kanalen i Zimbabwe søndag kveld.

Tidligere søndag var presidenten i et møte med militærsjefene som grep makta i Zimbabwe og satte Mugabe i husarrest natt til onsdag. En kilde med kjennskap til disse samtalene, sier til Reuters at Mugabe har gått med på å gå av etter 37 år som Zimbabwes leder.

annonse

NTB

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]