Oslo 20171119. Statsminister Erna Solberg taler til Høyres sentralstyremøte i Oslo søndag. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix

Å være åpen om problemene i samfunnet og ikke legge skjul på at løsningene er krevende, er nødvendig for å sikre velgernes tillit, mener statsministeren.

– I Norge har vi som politiske partier og folkevalgte høyere tillit enn i mange andre land. Det er et godt grunnlag, men det vil bare bestå hvis vi oppleves å ta tak i de viktigste utfordringene, sa statsminister og partileder Erna Solberg i en tale til Høyres sentralstyre søndag.

Mange steder i verden er det en tillitskrise mellom velgere og etablerte politikere. Det har åpnet opp for strømninger som radikalt har endret det politiske landskapet, ifølge statsministeren. Hun mener dette kan skje i Norge også.

– Vi fikk fornyet tillit. Det var ingen selvfølge, sa Solberg om høstens valgseier.

For å ivareta tilliten mellom politikere og velgere må regjeringen være åpen om samfunnets problemer, mener hun.

– Vi må også være åpne om at løsningene kan være krevende, sa Solberg.

Talen kretset rundt begrepet som regjeringen lanserte i trontalen, om et bærekraftig velferdssamfunn. Solberg tilkjennega blant annet en uro for voksende utgifter til Folketrygden.

– Da den ble innført av en borgerlig regjering i 1967, utgjorde Folketrygden 5,4 prosent av BNP for Fastlands-Norge. 50 år senere utgjør Folketrygden 16 prosent av BNP for Fastlands-Norge. Framover kommer det ikke til å være bærekraftig om Folketrygden fortsetter å vokse like mye, sa hun.

(©NTB)

Annonser

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]