Oslo 20171018. Muntlig spørretime i Stortinget onsdag. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
annonse

Ap-leder Jonas Gahr Støre mener det er feigt av Høyre å ikke protestere mot Frps nominasjon av Carl I. Hagen til Nobelkomiteen.

Støre reagerer på at statsministeren og Frps regjeringspartner Høyre ikke deltar i debatten om Hagens kandidatur, skriver Dagens Næringsliv.

– Det viser igjen hvordan Høyre og Erna Solberg sitter helt stille når Frp står for ting som går langt utover grensene for hva som er allment akseptabelt. Høyre sitter helt stille og mener de må det av hensyn til regjeringssamarbeidet med Frp. Det er feigt og uheldig for Norge, sier Støre.

annonse

Høyres parlamentariske leder, Trond Helleland, har holdt seg unna diskusjonen om Hagens nominasjon, men avviser kritikken fra Støre.

– Dette er det vanlige politiske spillet fra Ap. Under Jonas Gahr Støre er Ap blitt et parti som er manisk opptatt av å kritisere andre, men som ikke lenger er opptatt av politikkens innhold, sier Helleland. Han sier han ser fram til å diskutere saken med Støre mandag. Da har stortingspresident Olemic Thommessen (H) innkalt Stortingets valgutvalg, som består av de parlamentariske lederne, til et møte saken.

– Vi må diskutere hvordan vil skal håndtere denne saken. Dette er knyttet til Nobelkomiteens uavhengighet, og ikke minst forståelsen av Nobelkomiteens uavhengighet internasjonalt, sier Thommessen.

(©NTB)

Annonser
  •  
  •  
  •  
   

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]