Støre beskylder Høyre før feighet i Nobel-sak

Jonas Gahr Støre beskylde Høyre og Erna Solberg for å være feige i debatten om Carl I. Hagens Nobel-kandidatur. Arkivfoto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Ap-leder Jonas Gahr Støre mener det er feigt av Høyre å ikke protestere mot Frps nominasjon av Carl I. Hagen til Nobelkomiteen.

Støre reagerer på at statsministeren og Frps regjeringspartner Høyre ikke deltar i debatten om Hagens kandidatur, skriver Dagens Næringsliv.

– Det viser igjen hvordan Høyre og Erna Solberg sitter helt stille når Frp står for ting som går langt utover grensene for hva som er allment akseptabelt. Høyre sitter helt stille og mener de må det av hensyn til regjeringssamarbeidet med Frp. Det er feigt og uheldig for Norge, sier Støre.

Høyres parlamentariske leder, Trond Helleland, har holdt seg unna diskusjonen om Hagens nominasjon, men avviser kritikken fra Støre.

– Dette er det vanlige politiske spillet fra Ap. Under Jonas Gahr Støre er Ap blitt et parti som er manisk opptatt av å kritisere andre, men som ikke lenger er opptatt av politikkens innhold, sier Helleland. Han sier han ser fram til å diskutere saken med Støre mandag. Da har stortingspresident Olemic Thommessen (H) innkalt Stortingets valgutvalg, som består av de parlamentariske lederne, til et møte saken.

– Vi må diskutere hvordan vil skal håndtere denne saken. Dette er knyttet til Nobelkomiteens uavhengighet, og ikke minst forståelsen av Nobelkomiteens uavhengighet internasjonalt, sier Thommessen.

(©NTB)


Publisert: nov 20, 2017 @ 10:15 am


Takk for at du leser Resett. For å kunne fortsette å produsere kvalitetsmateriale avhenger vi av din støtte. Klikk her for å finne ut hvordan du kan støtte oss.

The following two tabs change content below.
 • Harriet

  Stakkars Støre og AP, de gar virkelig et FRP- problem !!! Og han fremstår som en furten guttunge som ikke får viljen sin. Patetisk! Godt jobba av Erna Solberg, som først og fremst er en korrekt politiker, og ikke lar seg styre av en furten guttunge !!

  • kjellM

   Den fyren har det ikke godt for tiden. Burde få trøst hos sine partifeller. Med slike utspill forstår han ikke hvorfor oppslutningen stuper. Hmm hva mener han om en uke?

  • GHjo

   Det er en stor skam og tarvelighet både av Støre og andre å behandle Carl i Hagen på denne måten. han har gjort mer for vårt land enn Støre og de ander nikkedukkene noen gang kommer til å gjøre.
   De rekker ham ikke opp til knærne ,hverken Støre eller noen andre av hans nikkedukker.

   • Ivar Systad

    Disse typene er blottet for moral, og burde aldri vært i politikken. De er en skam for Norge som nasjon.

  • tomnico

   På tide at Støre kommer seg ut av «Helgas svertekampanje» som fungerte dårlig i valgkampen. Noe som kan lose hsm inn på rett spor som kan gavne partiet?

   • John Bilberg

    Nei, å lose personer med sterke vrangforestillinger inn på rett spor er en jobb for psykiatrien, og Akademikerpartiet går den veien de fleste sosialdemokratiske partier i Europa har gått før den, nedenom.

 • oliver

  Det er tydelig at Støre ser seg selv som den rettmessige statsleder i Norge siden han tar vår valgte statsminister i skole. Det har neppe helt sunket inn at AP gjorde det så dårlig i valget, men det stopper nok neppe på 25% hvis man legger til grunn den politikken han og partiet hans fører for tiden. Nå forsøker de å berge stumpene med en mer populistisk (auda!) politikk ved å nedtone valgkampens 15 milliarder mer i skatt, men det er «for lite og for sent». Skal det monne må de minst annonsere folkeavstemning om EØS og innvandrerrelaterte saker, og kanskje være litt mer opptatt av politikk som gavner nasjonen Norge. Selv det kan bli i minste laget, i hvert fall for AP…

 • Infowarrior

  Nå får Støre ta seg en bolle, mannen er splitter pine gal.
  Det var aldri noe problem når det var AP`s representanter som ble nominert til Nobelkomiteen, mens når det er en fra FRP så er det krise.

 • Torgunn

  Hagen har hatt og har en mer positiv betydning for Norge enn Støre selv noen sinne vil få.
  Hagen har vist vei, og resten av politikere har mer og mindre motstrebende fulgt etter.
  Støre arbeider kun for Støre, og det er bare å håpe at Ap er i stand til å kvitte seg med denne udugelige tidligere funksjonæren som kan litt fransk.

 • Harald

  Har sagt det før og gjentar: Støre gjør ikke annet enn å produsere støy. Carl I Hagen kommer til å gi Nobelkomiteen ett løft, og han er ikke mer tilknyttet politikken enn det Jagland var i sin tid som komitemedlem.

 • invernes

  Støre svimer rundt i tåkeheimen på leting etter seg selv.

 • Astraios

  AP og Støre har frekkhetens nådegave. De regler som gjelder for AP-politikere og Jagland skal ikke gjelde for hedersmannen Hagen – som en samlet presse har lagt for hat i årevis.

  Det er på tide å rydde opp i Nobelkomiteen – og Carl I Hagen er rette mann til å rydde opp. Men makteliten føler seg truet og går til angrep.

 • Rioreal

  For en patetisk fyr denne mannen Støre fra Risbekkveien er blitt.

  Fra å være en mann man hadde respekt for til tross for AP er han blitt en mann en nå kaller for «ynkrygg»

 • erikb43

  Hvorfor skal ikke en så klok mann som Hagen kunne sitte i Nobelkomiteen? Fordi han er vara til Stortinget?
  Sjekk historien til f.eks Aase Lionæs. Hvor lenge hadde hun en «dobbeltrolle»? Men hun tilhørte jo Arbeiderpartiet. Så da så!