Trump-administrasjonen vil stenge PLO-kontoret i Washington

Foto: AP Photo/Evan Vucci, File

Palestinske myndigheter reagerer kraftig på at amerikanske myndigheter ikke vil fornye driftstillatelsen til PLOs kontor i Washington.

Nå truer palestinske myndigheter med å bryte all kommunikasjon med president Donald Trump og hans administrasjon. PLO, som det internasjonale samfunnet anser som representant for alle palestinere, har måttet fornye driftstillatelsen for Washington-kontoret hvert halvår.

Palestinernes utenriksminister Riyad al-Malik opplyser lørdag at den palestinske selvstyremyndigheten har mottatt et brev fra det amerikanske utenriksdepartementet der det står at det ikke har funnet grunn til å la PLO-kontoret i Washington fortsette driften.

– Uakseptabelt

– Dette har aldri skjedd før, og vi krever en forklaring fra det amerikanske utenriksdepartementet og Det hvite hus, sier Malik.

– Dette er svært uheldig og uakseptabelt, sier palestinernes sjefforhandler, Saeb Erekat, om USAs avgjørelse. Han beskylder USA for å gi etter for press fra Israels statsminister Benjamin Netanyahu, samtidig som palestinerne «forsøker å komme forsøker å samarbeide for å oppnå en avtale».

USAs utenriksdepartement sier palestinerne har opptrådt i strid med amerikansk lov når de har tatt til orde for å stille israelere for Den internasjonale straffedomstolen.

Ikke avklart

Dagen før sa imidlertid amerikanske tjenestemenn at kontoret kunne fortsette driften dersom president Donald Trump kunne fastslå at palestinerne mener alvor med fredssamtaler med Israel. Nå sier de samme tjenestemennene, som ikke ønsker å stå fram med navn, at kontoret uansett må stenge for en periode, men kan åpne igjen senere dersom palestinerne forhandler med israelerne.

Det er ikke klart når PLO-kontoret eventuelt må stenge. Det er heller ikke klart om de må flytte ut av lokalene eller bare stenge adgangen for publikum.

(©NTB)


Publisert: nov 19, 2017 @ 12:59 pm


Takk for at du leser Resett. For å kunne fortsette å produsere kvalitetsmateriale avhenger vi av din støtte. Klikk her for å finne ut hvordan du kan støtte oss.

 • Per Sigvald Johansen

  Helt utrolig at terrorister har «kontorer» i USA!

  • Torgunn

   PLO har lenge hatt «ambassade» i Oslo.

 • John Magne Trane

  Hvor ble det av kommentaren min fra i går… Beklager helgejobbingen 🙂

  • DeepGlacier

   Kom det ikke gjennom modereringen? Vær så snill å aldri forandre deg, John Magne Trane 😀

 • John Magne Trane

  Nei, innlegget mitt var fjernet. Av en eller annen grunn. Prøver dele det opp, slik at jeg lærer og blir et bedre menneske, og ikke gjør slike gale ting i fremtiden. Men tenker kun de Rette Tanker.

 • John Magne Trane

  «Det er så bra!»

 • John Magne Trane

  «I tillegg saksøker familiene til de amerikanerne som har blitt drept av PLO, for å få slutt på «Pay for Slay».»

 • John Magne Trane

  «Pay for Slay, Det at man betaler breivikene som slakter ned mennesker.»

 • John Magne Trane

  «Hadde bare AP / AUF og alle de andre på venstresiden som støtter drapene [Ved å kreve at PLO fortsetter å få penger], også måttet bli ansvarliggjort.»

 • Hans Henriksen

  Endelig!!
  Må Norge følge etter og også flytte ambassaden til Jerusalem.

 • Avatar

  PLO eksisterer det enda? Var det ikke nok at enka til Yassir stakk av med milliardformuen han hadde tusket til seg?

 • Max Karl

  Og der var det over og ut, for Trump sin visjon, om fred i det området.

 • Arbeidsrud

  Bra. Antar PLO fremdeles har sitt kontor i Oslo. Er det noen grunn til å la dem fortsette med det da?

  • selma

   Nei, det burde ikke være det. PLO representerer jo ikke en suveren stat.
   PA-myndighetene har lenge strevd for å bli ansett som selvstendig stat, men så lenge de ikke vil forhandle seg frem til klare grenser, får de finne seg i å bli holdt i ørene av USA. Godt og riktig gjort av Trump.