Charles Manson (AP Photo/George Brich, File)
Del saken
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Den en gang så beryktede amerikanske sektlederen Charles Manson er død, 83 år gammel, bekrefter fengselsvesenet i California.

Manson ble opprinnelig dømt til døden for å ha stått bak en rekke drap, men straffen ble omgjort til ni livstidsdommer da California avskaffet dødsstraff i en kort periode på 1970-tallet.

Ifølge en talskvinne for Californias fengselsmyndigheter døde Manson av naturlige årsaker litt over klokka 20 søndag kveld.

Manson ble nylig lagt inn på sykehuset i Bakersfield dit han ble eskortert av fem uniformerte politimenn.

Han har sittet fengslet siden han ble pågrepet i desember 1969 for de mye omtalte Tate-LaBianca-drapene.

Charles Manson var ikke selv til stede da drapene skjedde, men han ble dømt for sju drap begått av medlemmer av den såkalte Manson-familien, en sektlignende gruppe, sommeren 1969. Blant ofrene var den høygravide skuespilleren Sharon Tate, som ble drept i sitt hjem i Beverly Hills der hun bodde med ektemannen regissøren Roman Polanski.

Mansons mål var å starte en rasekrig han kalte «Helter Skelter», en betegnelse han tok fra Beatles-sangen med samme navn. Den karismatiske figuren var kjent for å gjøre middelklasseungdom til massemordere. Han ble av sine tilhengere sammenlignet med Jesus. Sekten holdt til på en gård utenfor Los Angeles der de levde i et fellesskap, brukte narkotika og deltok i orgier.

Flere andre av Manson-familiens medlemmer sitter fortsatt fengslet, blant dem Leslie Van Houten. Hun soner en livstidsdom for medvirkning til drapene på ekteparet Leno og Rosemary LaBianca.

(©NTB)

Vi trenger din hjelp. Gi en julegave til Resett i år!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]