Charles Manson er død

Charles Manson under rettssaken i 1970 AP Photo/George Brich

Den en gang så beryktede amerikanske sektlederen Charles Manson er død, 83 år gammel, bekrefter fengselsvesenet i California.

Manson ble opprinnelig dømt til døden for å ha stått bak en rekke drap, men straffen ble omgjort til ni livstidsdommer da California avskaffet dødsstraff i en kort periode på 1970-tallet.

Ifølge en talskvinne for Californias fengselsmyndigheter døde Manson av naturlige årsaker litt over klokka 20 søndag kveld.

Manson ble nylig lagt inn på sykehuset i Bakersfield dit han ble eskortert av fem uniformerte politimenn.

Han har sittet fengslet siden han ble pågrepet i desember 1969 for de mye omtalte Tate-LaBianca-drapene.

Charles Manson var ikke selv til stede da drapene skjedde, men han ble dømt for sju drap begått av medlemmer av den såkalte Manson-familien, en sektlignende gruppe, sommeren 1969. Blant ofrene var den høygravide skuespilleren Sharon Tate, som ble drept i sitt hjem i Beverly Hills der hun bodde med ektemannen regissøren Roman Polanski.

Mansons mål var å starte en rasekrig han kalte «Helter Skelter», en betegnelse han tok fra Beatles-sangen med samme navn. Den karismatiske figuren var kjent for å gjøre middelklasseungdom til massemordere. Han ble av sine tilhengere sammenlignet med Jesus. Sekten holdt til på en gård utenfor Los Angeles der de levde i et fellesskap, brukte narkotika og deltok i orgier.

Flere andre av Manson-familiens medlemmer sitter fortsatt fengslet, blant dem Leslie Van Houten. Hun soner en livstidsdom for medvirkning til drapene på ekteparet Leno og Rosemary LaBianca.

(©NTB)


Publisert: nov 20, 2017 @ 5:54 pm


Takk for at du leser Resett. For å kunne fortsette å produsere kvalitetsmateriale avhenger vi av din støtte. Klikk her for å finne ut hvordan du kan støtte oss.

The following two tabs change content below.