FILE - In this Wednesday, Nov. 8, 2017 photo, Zimbabwe's President Robert Mugabe, left, and his wife Grace chant the party's slogan during a solidarity rally in Harare. Zimbabwe's army has taken President Robert Mugabe and his wife into custody, triggering speculation of a military coup. Many foreign leaders have been ousted from power and detained as the result of interventions by foreign armies. The Mugabes, however, have joined the ranks of world leaders who were detained as a result of developments in their own countries. (AP Photo, File)
Del saken
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Zimbabwes mangeårige president Robert Mugabe går med på å trekke seg, opplyser en kilde med kjennskap til forhandlingene til CNN.

Ifølge kilden har Mugabe skrevet et brev der han ber om å bli avløst som president, og dette skal nå overleveres presidenten i landets nasjonalforsamling.

Zimbabwes generaler, som grep makten og satte Mugabe i husarrest i forrige uke, har ifølge CNNs kilde gått med på de fleste vilkårene den 93 år gamle presidenten har stilt.

Vilkårene inkluderer blant annet full immunitet for seg selv og kona Grace og at paret får beholde de private eiendommene sine.

Vi trenger din hjelp. Gi en julegave til Resett i år!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]