Frp bedt om å finne en annen Nobel-kandidat

Arbeiderpartiets leder Jonas Gahr Støre mener Fremskrittspartiet må finne en kandidat til Nobelkomiteen «som ikke har bindinger til Stortinget». Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Et klart flertall av de parlamentariske lederne på Stortinget ba mandag Fremskrittspartiet om å finne en annen kandidat enn Carl I. Hagen til Nobelkomiteen.

– Konklusjonen ble at partiene ga en ganske klar innstilling til Frp om å revurdere spørsmålet, sier Arbeiderpartiets leder Jonas Gahr Støre.

Han viser til at det er enighet om at Frp har en plass i Nobelkomiteen, og at det er opp til partiet selv å finne en kandidat.

– Men de bør søke å finne en annen løsning som ikke har bindinger til Stortinget, sier Støre.

Høyre sluttet imidlertid ikke opp om anmodningen fra Ap, SV, Senterpartiet, KrF og Venstre, men godtok likevel at Frp nå bes om å se på saken på nytt.

Skapte bruduljer

Frp nominerte nylig Hagen til en plass i Nobelkomiteen, men beslutningen har møtt hard kritikk fordi den tidligere partilederen er vararepresentant til Stortinget.

KrF-leder Knut Arild Hareide presiserer at saken ikke dreier seg om Hagens person.

– Vi har gitt en oppfordring til Frps stortingsgruppe om å ta en ny vurdering. Til det ligger ingen spørsmål om Carl I. Hagens person, men at han akkurat nå er første vara til Stortinget, sier han til NTB.

Samtidig er det ingen tvil om at Frp-nestoren er en omstridt person. Nobelkomiteens tidligere sekretær gjennom 25 år, Geir Lundestad, mener det er helt åpenbart at Hagen ikke egner seg i Nobelkomiteen.

Ny runde

Fremskrittspartiet må nå altså gå en ny runde med saken i sin stortingsgruppe og sine organer.

– Vi har gruppestyremøte tirsdag og gruppemøte på onsdag. Jeg ser ikke noen grunn til at vi ikke kan ta en runde på dette da, sier partiets parlamentariske leder Hans Andreas Limi til NTB.

Han viser til at partiet har god tid, siden spørsmålet ikke må avklares før om én måned.

Mandag ble det også kjent at Senterpartiet har oppnevnt Anne Enger til Nobelkomiteen. Partiets parlamentariske leder Marit Arnstad beskriver den tidligere Sp-lederen som en god kandidat med et godt skjønn og riktig bakgrunn.

– Hun har bred erfaring, ikke minst fra utenrikskomiteen og Stortinget. Hun har ikke vært aktiv i Sp på 17 år og er derfor godt unna all problematikk rundt aktive verv, sier hun til NTB.

(©NTB)


Publisert: nov 20, 2017 @ 7:49 pm


Takk for at du leser Resett. For å kunne fortsette å produsere kvalitetsmateriale avhenger vi av din støtte. Klikk her for å finne ut hvordan du kan støtte oss.

The following two tabs change content below.
 • Leif

  Noe så jæ…. smålig! Tenk å synke så dypt. Ren formalisme, med eneste formål å skade og såre og håne både FrP og Hagen. Skammelig.
  Les Tybring-Gjeddes gode artikkel i Aftenposten i dag.

  • Nattuglen

   Når Støre og hans medløpere ikke aksepterer Hagens kandidatur er det på grunn av klissete moralisme, som de forsøker å skjule bak en svært tynn, gjennomsiktig formalisme. Jagland satt som leder i Nobel-komiteen samtidig som han var Stortingspresident, og det var da greit. Generalsekretæren i Europarådet – Jagland igjen! – har fast plass i Den norske Nobelkomité, og dét er også greit. Men en sølle vararepresentant som muligens kan måtte møte på Stortinget en gang … se dét er aldeles uakseptabelt for den noble klasse … fordi han heter Carl I. Hagen.

   • selma

    Jeg synes FRP skal stå på sitt. De andre har en svak sak: de liker ikke Hagen, er kanskje redd for hva han skulle finne på å si og slik sette komiteen i vanry. Nå har jo komiteen selv sørget for dette ved noen av sine utnevnelser.
    Hagen kan derimot være et friskt pust i en ellers pompøs forsamling. Mannen er i tillegg intelligent og kunnskapsrik.

 • Jovlang

  «Frp nominerte nylig Hagen til en plass i Nobelkomiteen, men beslutningen har møtt hard kritikk fordi den tidligere partilederen er vararepresentant til Stortinget.»

  Er det derfor beslutningen har møtt hard kritikk?

 • Lur

  Ren og skjær hat mot Hagen som person.

 • Hvor inni granskauen smålig, hevngjerrig og ynkelig er det MULIG å gjøre seg selv, og fortsatt kalle seg leder??
  Slike ledere trenger ingen – særlig ikke Arbeiderpartiet, som med dette virkelig gjør nobel-komiteen politisk: De aksepterer ikke andre agendaer enn sin egen der inne.

  • Reidar S

   Vent et par uker og han setter nye rekorder

  • Ivar Systad

   Nok ett eksempel på marxistenes manipulering av de folkevalgte. De løper i lag som den saueflokken de i virkeligheten er, med Støre som en nyttig idiot i front.
   En stor skam for Norge som nasjon.

 • bitten

  AP Støre burde grave seg ned som strutsen som er en stor skam for landet ,
  så det er ikke så rart i at AP er en saga blott som et politisk parti snart .

  • Rahr Røre

   Mine tanker går til hans familie. Stakkars

  • Harald

   Støre er en støymaskin. Han lager bråk overalt der sjansen byr seg. Ynkelig mann.

   • bitten

    Ja og en slik atal, simpel ,ynkelig, holdning som Støre er mot Hagen her ,
    er rett og slett hetsing på det aller høyeste plan som er .

  • Reidar S

   Nei, la han fortsette. Blir garantert kvitt AP som maktfaktor – Giske ble jo sent ut på ørkenvandring av Sylvi tidligereidag, så alternativer mangler i den hirden

 • tomnico

  APs nedrighet synes å være endeløs, god fulgt av Venstre og hatets parti KrF. Fy til rakkeren for en ufyslig gjeng.

  • Ole

   Jeg tenker alle som stemte taktisk på Venstre er fornøyde.

   • Anne-Grethe Christensen

    Var nok ikke mange av FrPs velgere, som stemte taktisk på Venstre, tipper det var Høyres velgere.

 • Lumix

  Og formannen i Europarådet, tidligere statsminister og stortingspresident i Norge er IKKE en politisk person.
  At det går an av den ynkelige mannen fra Risbekkveien!

 • Greyhound

  So what om Hagen har bindinger til Stortinget? Av hvilken relevans er det?

  • Ole

   Det samme gjelder Ågot Valla fra SV.

 • IdiAlpine

  Var ikke Jagland representant mens han satt?

 • Harald

  Jeg må igjen spørre: Hvorfor var det greit at Jagland og Valla hadde tilknytning til Stortinget og når Hagen nå er nominert så er det plutselig ugreit? Hagen er varamann på Stortinget. Det er flere varamenn i Nobelkomiteen også. Hva med å bruke varaene i Nobelkomitten når et fast medlem blir «kalt til tjeneste for folket»? Og hvorfor er dette plutselig ett problem når det ikke har vært det tidligere?

 • Ove Theodor Johannessen

  Bevare meg vel ! Støre , » den tungetalende politikeren med Janusansiktet » , kan umulig ha noen troverdighet lenger . Det er ganske så utrolig at han våger å komme med det ene absurde utspill etter det andre .Bunner dette i dumhet , kunnskapsløshet og mangelfulle historiekunnskaper eller alle nevnte faktorer ? Vel , vel AP , bare fortsett på denne måten , så faller dere godt under 20 % på meningsmålingene .

 • Finn

  Jaggu klarte de skinnhellige hyklerne å behandle Hagen som skitt nok en gang; etter 40 år med motbydelig adferd. Nok et bidrag til et ‘varmere’ samfunn fra Lucifer sjøl!

  • Reidar S

   Ikke fornerm Lucifer! Han styrer iflg teorien et udiskutabelt varmt samfunn……

 • Avatar

  Nok en gang beviser de hvordan ting henger sammen. Hagen er fienden selvfølgelig.
  Samme ut-frysningen når det var snakk om stortingspresident jobben.

 • Morrison

  Arbeiderpartiet viser seg som det bitre og smålige partiet det alltid har vært.

  Vi kan nok leve uten Hagen i Nobelkomiteen, men AP ser ikke ut til å klare å leve uten den manglende regjeringsmakten som de tok for gitt.

  Jeg tipper taburettene og makten var delt ut på forhånd =)

  Men makten, det er oss det!

  • oliver

   De fleste taburettene var nok avklart, men så tok de altså en Hillary…

 • Max Karl

  Carl I Hagen passer best som gruppeleder i et kommunestyre.

 • Hans Hansen

  Hehe, jeg må le. Tror Carl Ivar gjør en bedre jobb enn Torbjørn gjorde i Nobelkomiteen. Må jeg minne om tildelingen til Arafat, Obama, med flere? For en skam!

 • Ingolf Nilssen

  Kan ikke fatte at det er kamp om å sitte i den Norske Nobelkomite. De valg de har gjort de senere år en en skam og skandale. Det beste er om kandidater som foreslås til denne komitè trekker seg.

  Synes Hagen skal stå frem å si at han vil heller avslutte sin politiske karrière med å rydde opp i boligskandalen som Lippestad med AP har stelt i stand i Oslo. Det er en mye større sak å jobbe med enn å drive med internasjonale fornærmelser.

 • Kari Melbøe

  Jagland var den sterkeste forkjemperen for tildeling av Nobels fredspris til EU, og fikk et prestisjeverv som belønning. EU prosjektet har på kort tid forandret Europa fra en gruppe relativt harmoniske og velstående land til en tilstand hvor konflikt og økonomisk og sosial utrygghet er blitt den nye normen. Men Jagland anses som en verdig representant for Nobel komiteen, mens Carl I Hagen, som har kjempet for å bevare vårt gode norske samfunn, blir sjikanert og motarbeidet. Det er en merkelig verden vi lever i i dag.

 • oliver

  Det interessante her er APs arrogante «FRP må finne en annen kandidat». Det er greit å ha en mening om Nobelkomiteens kandidater, men å sette denne type betingelser viser bare partiets sanne ansikt. Tar de belastningen med å stemme imot Carl I bør det også få den oppmerksomhet det fortjener.

 • Nils_Svendsen

  Jagland satt som stortingsrepresentant, ikke vara som Hagen, og han er generalsekretær i Europarådet, hvis noen fabulerer om politisk uavhengighet….
  Dette handler om Hagen som person. EN plass i nobelkomiteen er en premiering av lang og tro tjeneste i politikken. Denne æren vil ikke AP og klakkørene gi til en mann som er selve legemliggjørelsen av en kritisk og rasjonell innvandringspolitikk. De har hatet av avskjydd han i alle år og historien har vist hvor feil de har tatt. Å ære en slik person, kan selvfølelig ikke maktpampene godta.