Islamsk Råd sender inn klage på kutt i støtten

Generalsekretær i Islamsk Råd Norge, Mehtab Afsar (th), leder av kvinnegruppen Smaira Iqbal og styreleder Zaeem Shaukat (t.v.) etter et møte mellom Islamsk Råd Norge og Kulturdepartementet om statsstøtten til organisasjonen i september. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix.

Islamsk Råd Norge (IRN) har valgt å klage på vedtaket fra Kulturdepartementet om å kutte i statsstøtten til organisasjonen.

Klagen ble ifølge Dagbladet sendt inn mandag, samme dag som fristen for å klage går ut.

– Islamsk Råd anser vedtaket som dårlig begrunnet og lite konkret når det kommer til hvilken måte IRN etter departementets syn ikke lenger oppfyller vilkårene, sier advokatfullmektig Lisa Eian, som representerer rådet.

Den årlige utbetalingen til Islamsk Råd Norge (IRN) er på 1,3 millioner kroner. Utbetalingen som Islamsk Råd skulle ha fått i juli, og som ble frosset av Kulturdepartementet, utgjør halvparten av disse pengene – og det er dette som nå er klaget inn.

Regjeringen har blant annet begrunnet kuttet i støtten med at Islamsk Råd ikke lenger har den nødvendige tilliten og at de ikke oppfyller vilkårene for støtte.

Kulturminister Linda Hofstad Helleland (H) sier til Dagbladet.at departementet har foretatt en grundig vurdering etter flere møter med organisasjonen og etter skriftlige innspill fra IRN.

– Tilliten til IRN som dialogpartner for Kulturdepartementet er også svekket. Vår vurdering er solid, sier Helleland.

(©NTB)


Publisert: nov 20, 2017 @ 7:36 pm


Takk for at du leser Resett. For å kunne fortsette å produsere kvalitetsmateriale avhenger vi av din støtte. Klikk her for å finne ut hvordan du kan støtte oss.

 • Lur

  Det blir interessant å se om terrororganisasjonen IRN får medhold. Håper de får kalde hånden.

  • Harald

   Det blir litt som kannibalen som kom for sent til middag. Det eneste han fikk var en kald skulder.

   • Harald Paulsen

    🙂

 • DrD .

  Da islamsk råd ikke tar avstand fra koranen som forbyr muslimer å bli venner med ikke-troende, og som krever at muslimer underlegger seg eller dreper alle som ikke er muslimer, så burde islamsk råd ikke bare miste sugerør ned i skattebetalernes pengebinge, men organisasjonen burde også forbys som en rasistisk og kutlurellfiendtlig institusjon.
  Koranen:
  5:51—O you who believe! do not take the Jews and the Christians for friends; they are friends of each other.
  9:29—Fight those who believe not in Allah nor the Last Day, nor hold that forbidden which hath been forbidden by Allah and His Messenger, nor acknowledge the Religion of Truth, from among the People of the Book, until they pay the Jizyah with willing submission, and feel themselves subdued.

 • Infowarrior

  De får vel nok penger fra utlandet eller?

 • bitten

  JA forundrer meg ikke det granne , om denne klagen går igjennom med advokat – hjelp ,
  så skattepengene våre havner i lomma til Islamsk Råd Norge igjen .

 • Gj

  Bra Linda!! Hun er deilig i tillegg!!

 • Rahr Røre

  Her gjelder det å bombardere regjeringen med eposter, La de få vite hva vi mener. Ring, skriv, send epost – alt hjelper.

 • StemmerBlankt

  NOAS stiller i samme klasse, eller i alle fall mellom Islamsk Råd og SSB?

 • Ingolf Nilssen

  Siden de ikke får støtte fra den Norske stat,.. regner med det skorter på penger snart, så kan de skifte navn til Islamsk dårlig råd. Navnet passer på alle måter så meget bedre.

 • Win Ston

  ferien er over…dra hjem og ta ansvar for deres egne land!