Kenyas høyesterett utroper Kenyatta til valgvinner

AP Photo/ Sayyid Abdul Azim

Kenyas høyesterett utroper president Uhuru Kenyatta til vinner av valget. Dommerne forkaster klagen fra opposisjonsleder Raila Odingas tilhengere.

Høyesterett i Kenya avviste mandag at det er grunnlag for å ugyldiggjøre valgresultatet fra 26. oktober.

– Retten har enstemmig slått fast at det ikke er grunnlag for klagene. Som følge av det, godkjennes herved resultatet av presidentvalget 26. oktober, heter det i en uttalelse fra retten.

Beslutningen er fattet etter å ha behandlet to klager fra henholdsvis aktivister og en politiker som mener at forrige måneds valg ikke ble gjennomført i samsvar med loven.

Valget i oktober fant sted etter at presidentvalget i august ble annullert som følge av uregelmessigheter. Høyesterett besluttet i september å ugyldiggjøre august-valget etter klager fra blant andre Odinga. Odinga krevde nyvalg, noe han fikk medhold i.

Men Odinga boikottet nyvalget som fant sted i forrige måned. Han begrunnet det med at nødvendige valgreformer ikke har blitt gjennomført. Nå ber Odinga verdenssamfunnet gripe inn.

Flere titall personer har blitt drept i sammenstøt etter at presidentvalget i august ble annullert.

Som følge av Odingas boikott av oktober-valget, fikk Kenyatta 98,2 prosent av stemmene.

I det annullerte august-valget fikk Kenyatta drøyt 54 prosent av stemmene.

(©NTB)


Publisert: nov 20, 2017 @ 2:48 pm


Takk for at du leser Resett. For å kunne fortsette å produsere kvalitetsmateriale avhenger vi av din støtte. Klikk her for å finne ut hvordan du kan støtte oss.

The following two tabs change content below.
  • Peter Johan Olavsen

    Uhuru er vel kanskje ikke noe passende navn på denne karen. Foregående ledere har vel ikke løftet landet noe særlig heller til tross for en pengestrøm uten like fra oss og andre land. Jeg har selv fraktet tusenvis av tonn med u-hjelp som ikke kom fram til de den var tiltenkt.