Parkeringsavgiften femdobles på sju pendlerparkeringer

Mandag var den første pendlerdagen hvor togtunnelen mellom Drammen og Asker er stengt for vedlikehold i to uker. Alle reisende må ta buss på strekningen. Om to uker øker avgiften på parkeringen ved stasjonen. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Mandag morgen sto nesten alle parkeringsplassene på Høvik stasjon tomme. Likevel femdobles parkeringsavgiften på grunn av «sprengt kapasitet».

Fra og med 2. desember femdobler Bane Nor parkeringsavgiften på sju stasjoner i Oslo-regionen: Drammen, Asker, Stabekk, Strømmen, Lørenskog, Ski og Høvik.

Den offisielle begrunnelsen for den prisøkningen er sprengt kapasitet på stasjonene, melder Nettavisen. Ifølge Bane Nor er det kapasitetsutfordringer ved både pendlerparkering og dagparkering.

– Vi ser mange steder, særlig i byer og tettsteder, at ikke-reisende benytter dagparkeringen ved stasjonen fordi dette er det rimeligste parkeringsalternativet i nærheten. Dermed er det ved mange stasjoner et problem at dagparkeringen fylles opp svært tidlig om morgenen. Vi håper å redusere dette problemet nå som vi nærmer oss det lokale prisnivået noe, sier direktør Knut Ø. Ruud Johansen i Bane Nor Eiendom.

På Høvik stasjon sto imidlertid parkeringsplassene tomme mandag morgen.

– Det er virkelig ikke sprengt kapasitet her. Jeg parkerer her hver dag og har aldri hatt problemer med å finne parkeringsplass, sier Corey Proulx.

(©NTB)


Publisert: nov 21, 2017 @ 7:17 am


Takk for at du leser Resett. For å kunne fortsette å produsere kvalitetsmateriale avhenger vi av din støtte. Klikk her for å finne ut hvordan du kan støtte oss.

The following two tabs change content below.
 • Truls

  Det skal koste skjorta å komme seg på jobb!

 • Murvegg

  Hvis det faktisk er sprengt kapasitet på pendlerparkeringen, så finnes det en naturlig løsning, og det er ikke å sette opp prisen, men å øke kapasiteten!

 • Nasjonalstaten

  Følg pengene. Det handler om å holde oppe eiendomsprisene i sentrale Oslo. Gutteklubben har blitt enige. Det handler om korrupsjon og gjenytelser.

 • Leif Arne Stople

  Løsning:Bli hjemme fra jobben med full lønn så mye som mulig eller ta mastergrad i Trygdekunnskap og sats på en karriere som NAV-klient.Den som ikke jobber behøver ikke betale for parkering og sparer også miljøet.

  • Pål Morten Lein

   Meget bra formulert…….

 • Astraios

  Hvem er det som har tatt styringen i dette landet?
  De gjør det verre og verre for folk å komme seg til jobb – og ikke motsatt. De bygger murer og økonomiske hinderløyper – fremfor å legge forholdene til rette.

  Våre politikere og byråkrater er ikke til for oss – vi er til for dem…..

 • LasseRon

  Jeg hadde vært opprørt og sint, hadde jeg ikke hatt så inderlig forakt for det byråkratveldet Oslo er.
  Jeg spør meg selv, hvor viktig er den jobben alle disse papirflytterne har egentlig? Om halvparten av disse pendlerne hadde holdt seg hjemme er jeg sikker på at vi ikke hadde merket noen ting ellers i landet.

  Jo før Oslo blir et eget land, jo bedre.

  • Pål Morten Lein

   Helt enig..

 • AugustPetersen

  Nok en kraftig lønnsnedgang for den arbeidene klasse.

 • Pål Morten Lein

  Norge på «avveier» her også……kåret til verdens beste land å bo i….
  Det er ihvertfall ikke alle som strever med å komme seg på arbeid som har stemt dette frem….eller de som frakter småunger på morran, med bil, for å få dagen til å gå opp…….eller de som ligger i en ensom seng på et aldershjem, glemt av omverden og ikke penger til aktiviteter…..eller de som bor i utkant Norge uten skikkelig kommunikasjon og mangel på skikkelig vei……
  Da er snart halve Norges befolkning unntatt denne kåringen…og igjen sitter Oslo juntaen, som prøver å slite hverdagsmennesket istykker.

 • Vidamorte