Drammen 20171120. Mandag er den første pendlerdagen hvor togtunnelen mellom Drammen og Asker er stengt for vedlikehold i to uker. Alle reisende må ta buss på strekningen. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
annonse

Mandag morgen sto nesten alle parkeringsplassene på Høvik stasjon tomme. Likevel femdobles parkeringsavgiften på grunn av «sprengt kapasitet».

Fra og med 2. desember femdobler Bane Nor parkeringsavgiften på sju stasjoner i Oslo-regionen: Drammen, Asker, Stabekk, Strømmen, Lørenskog, Ski og Høvik.

Den offisielle begrunnelsen for den prisøkningen er sprengt kapasitet på stasjonene, melder Nettavisen. Ifølge Bane Nor er det kapasitetsutfordringer ved både pendlerparkering og dagparkering.

annonse

– Vi ser mange steder, særlig i byer og tettsteder, at ikke-reisende benytter dagparkeringen ved stasjonen fordi dette er det rimeligste parkeringsalternativet i nærheten. Dermed er det ved mange stasjoner et problem at dagparkeringen fylles opp svært tidlig om morgenen. Vi håper å redusere dette problemet nå som vi nærmer oss det lokale prisnivået noe, sier direktør Knut Ø. Ruud Johansen i Bane Nor Eiendom.

På Høvik stasjon sto imidlertid parkeringsplassene tomme mandag morgen.

– Det er virkelig ikke sprengt kapasitet her. Jeg parkerer her hver dag og har aldri hatt problemer med å finne parkeringsplass, sier Corey Proulx.

(©NTB)

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]