Politiet angrepet av steinkastende ungdommer

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Ved minst tre anledninger har ungdommer i Oslo øst gått til angrep og kastet stein mot politiet. Voldelige barn og ungdommer er blitt en stor utfordring.

To av angrepene skjedde i bydelen Søndre Nordstrand. Den ene gangen kastet ungdommer stein mot en politibil, mens en uniformert betjent ble angrepet ved en annen anledning, skriver Dagbladet. Flere steiner var nær ved å treffe betjenten i hodet.

– Heldigvis ble ingen fysisk skadd. Verken politibetjenten som gikk i uniform, eller de som satt i bilen. Vi ser meget alvorlig på disse angrepene. Det er bare flaks at ingen ble alvorlig skadd, eller at liv gikk tapt. Foreløpig har vi ikke identifisert de som kastet stein. Men vi vet hvilket miljø de tilhører, sier John Roger Lund, som er sjef for politiet i Oslo øst.

Den tredje episoden avisen kjenner til, fant sted i Groruddalen, der en politikvinne og hennes mann ble utsatt for steinkasting. Det skjedde da kvinnen prøvde å tilkalle kolleger for å varsle dem om at noe var på gang med en stor ansamling ungdommer ved en hytte i skogen.

Lund vedgår overfor avisen at politiet har store utfordringer i fire av de sju bydelene han har ansvar for.

– Men det er ikke slik at politiet vegrer seg for å gå inn i enkelte områder. Vi har god oversikt og kunnskap om disse kriminelle miljøene. Men det er korrekt at vi også̊ er opptatt av våre mannskapers sikkerhet, sier han.

(©NTB)


Publisert: nov 20, 2017 @ 5:51 pm


Takk for at du leser Resett. For å kunne fortsette å produsere kvalitetsmateriale avhenger vi av din støtte. Klikk her for å finne ut hvordan du kan støtte oss.

 • DrD .

  Med disse miljøene burde politiet si det rett ut at det er det islamske miljøet.
  Steinkasting, angrep på politiet og den fremmedkulturelle kriminaliteten er soft-terror, trinn to i jihad.

  Dette er rett ut av muhammeds erobringsstrategi med å jage ut den opprinnelige befolkningen slik at muslimer kan overta.
  Den eneste måten å få stans på angrepene og steinkasting er å behandle angrepet som hva det er; angrip med dødelig våpen.
  Kun ved å skyte for å stanse steinkasterne vil muslimene forstå at nordmenn ikke vil la seg kolonisere.

 • StemmerBlankt

  Fortsetter vi å snakke om dette, så løser det seg sikkert.
  Konkrete tiltak og alvorlige konsekvenser for uønsket oppførsel blir liksom litt rasistisk, gjør det ikke?
  Sosionomene får heller fortsette sitt gode virke.
  Deres dype forståelse og medfølelse for disse barna og ungdommene vil gi disse et godt fundament for å unngå kriminalitet, fengsel, Nav og andre samfunnskostnader senere i livet.
  Keep up the good work.
  Dette fungerer kjempebra i Sverige.

 • invernes

  Ååååå nei vi har ikke svenske tilstander lyver politikerne og klamrer seg til løgnen så lenge de kan, off pressen later som ingenting og hyler om oktober barna.
  Fakta er at vi har begynt å få svenske tilstander allerede, man må til Polen nå for å kunne føle hvor trygt folk hadde det i gamle dager i Skandinavia.

  • Jon H

   Ja, øst-europeerne forstår å beskytte og ta vare på sin egen kultur og verdinormer. De har vært under hælen på en totalitær ideologi – kommunismen – inntil nylig og vil ikke la en annen totalitær ideologi – islamisme – få fotfeste i samfunnet. De setter pris på friheten de ganske nylig har fått, og er i stand til å hegne om og beskytte den. Det er kanskje til øst-Europa vi må søke tilflukt til slutt.

 • Jon H

  Dette er jo akkurat som beskrivelser fra Sverige, slik det har pågått i årevis der. Nå har samme elendigheten begynt i Norge. Dokumentasjon på at Norge er på vei inn i svenske tilstander. Hva skal til for å rydde opp, før det er for sent? I andre europeiske land, inkl. bl.a. Danmark, har man begynt å ta i bruk militærstyrker for å avlaste politiet i perioder.

  Siden våre politikere tydeligvis verken har noen vilje eller evne til å rydde opp, og nye tusenvis på tusenvis av ikke-vestlige innvandrere fra radikalt annerledes kulturer får strømme til landet vårt hvert eneste år, så vil den negative utviklingen bare fortsette og fortsette.

  Bør norske militærstyrker begynne å forberede seg på å gripe inn når situasjonen tilsier det? For siden samfunnet ikke klarer å få bukt med disse stadig økende sosiale problemene knyttet til innvandrerdominerte bydeler, så vil det bare være et tidsspørsmål før vi også må sette inn militærstyrker for å avlaste politiet, som allerede har mer enn nok å ta seg til? Hvilke militærstyrker er best egnet til dette formålet? Heimevernet? Eller vil spesialtrente styrker fra hæren være bedre?

 • Feliciano

  Slapp av. AP-Raymond løser dette med å premiere slik oppførsel, med å kaste våre skattepenger etter dem.

 • Profet1

  Vi må bygge flere fritidsklubber.
  #AP-logikk

 • Orsen330

  Det finnes sikkert noen som tror at vi aldri kommer til å få svenske tilstander her i landet.
  Hvor toskete og naivt kan et menneske bli?

 • Bjorn Ramstad

  «Vi ser meget alvorlig på disse angrepene.»
  Hva betyr det? Hva har man tenkt å gjøre med problemet?

 • Torgunn

  Hven er ungdommene? Etnisitet, alder generasjon migant, skolegang, boligforhold, foreldrenes situasjon mm.? Det er nødvednig med kartlegging av probleme, vi kan ikke begrense oss til kun direkte kostander knyttet til migrasjon. Skal tilbake til steinalderen, bokstavelig talt?

 • P54

  Israel beskyldes for å skyte mot steinkastende ungdommer. Israel skal boikottes av Norge. Politiet i Sverige har en liste med ca. 55 no go soner. Velkommen etter Norge. Nå må for all del ikke politiet ta igjen på pøbelen de har invitert til landet for da kan Norge risikere å bli boikottet av andre land. Kanskje Norge forstår problemene i Israel bedre nå.

 • Tor Anders Engen

  Det må være noe galt med de som støtter folk som blir foret og fått med morsmelken å hate andre for så å gjøre kvalme mot alle andre enn dem selv, for så å legge skyld på andre for sine egne handlinger.

  Fjern multikulturen, så er dette borte.