Både Aftonbladet og Expressen tar krafttig stilling mot Sverigedemokraterna på valgdagen. Begge avisene oppfordrer leserne sine til ikke å stemme på partiet. Foto: Pontus Lundahl / SCANPIX
Del saken
 • 5
 •  
 •  
 •  
 •  

Det tredje største partiet i den svenske Riksdagen, Sverigedemokratene, nektes å rykke inn annonser i den svenske avisen Aftonbladet foran neste riksdagsvalg, fordi redaktøren ikke er enig i partiets verdigrunnlag. Det kom frem gjennom et intervju med avisens sjefsredaktør Sofia Olsson Olsén i et svensk radioprogram lørdag.

«Jeg har ingen interesse av å fremme deres budskap på annonseplass. De står ikke for de verdiene som Aftonbladet står for,» sier hun i lørdagsintervjuet. Hun innrømmer at beslutningen er styrt av følelser. «Jeg som utgiver må tillates å ha følelser,» sier hun.

Selv om avisen ikke vil tillate det svenske partiet å fremføre sine meninger på annonseplass foran neste års valg, lover hun at avisen kritisk skal overvåke partiet og publisere debattartikler om partiet.

De siste ukene har det vært flere skandaleoppslag om medarbeidere i Aftonbladet, blant annet påstander om seksuell trakassering og voldtekter. Riksdagsmedlem for Sverigedemokratene Richard Jomshof kommer derfor med denne kommentaren på Facebook:

 

Vi trenger din hjelp. Gi en julegave til Resett i år!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 • 5
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]