Sverigedemokratene nektes annonseplass i svensk storavis

Både Aftonbladet og Expressen tok kraftig stilling mot Sverigedemokraterna på valgdagen i 2010. Begge avisene oppfordret leserne sine til ikke å stemme på partiet. Stockholm, Sverige, 19. september, 2010. Foto: Pontus Lundahl / SCANPIX

Det tredje største partiet i den svenske Riksdagen, Sverigedemokratene, nektes å rykke inn annonser i den svenske avisen Aftonbladet foran neste riksdagsvalg, fordi redaktøren ikke er enig i partiets verdigrunnlag. Det kom frem gjennom et intervju med avisens sjefsredaktør Sofia Olsson Olsén i et svensk radioprogram lørdag.

«Jeg har ingen interesse av å fremme deres budskap på annonseplass. De står ikke for de verdiene som Aftonbladet står for,» sier hun i lørdagsintervjuet. Hun innrømmer at beslutningen er styrt av følelser. «Jeg som utgiver må tillates å ha følelser,» sier hun.

Selv om avisen ikke vil tillate det svenske partiet å fremføre sine meninger på annonseplass foran neste års valg, lover hun at avisen kritisk skal overvåke partiet og publisere debattartikler om partiet.

De siste ukene har det vært flere skandaleoppslag om medarbeidere i Aftonbladet, blant annet påstander om seksuell trakassering og voldtekter. Riksdagsmedlem for Sverigedemokratene Richard Jomshof kommer derfor med denne kommentaren på Facebook:

 


Publisert: nov 20, 2017 @ 5:52 pm


Takk for at du leser Resett. For å kunne fortsette å produsere kvalitetsmateriale avhenger vi av din støtte. Klikk her for å finne ut hvordan du kan støtte oss.

The following two tabs change content below.
 • invernes

  Når offentlig media blander seg inn i hva folk skal stemme på burde det ringe en bjelle for folk flest, alternativ media må støttes og løgn off media må boikottes.

 • Nattuglen

  Er det ikke for dumt til å kalles humor?

 • MrFeyn

  Pk-media er helt avhengige av å vedlikeholde løgnene og illusjonene, men nå virker det som om de ikke lenger klarer å finne opp store nok løgner til å dekke over de gamle og da kommer grumset tilsyne.

  Alle partier har sine skjeletter i skapet (plo, hitler, hamas, mao. muhammed, polpot…dyrkere) og venstresidens perfide løgner, dobbeltmoral og antisemittisme kamuflert som Israelkritikk er skremmende eksempler på hvor galt det står til, men dessverre reagerer ikke folk flest på dette, da de allerede er påvirket av demoniseringen gjennom flere generasjoner.
  Automatisk brennemerking av høyresidens meningsmotstandere i legitime politiske partier, skal ikke kunne føre til utestengelse i et fungerende demokrati, uansett hvor uenig man er med dem. Fungerer ikke sperregrensa, så er det demokratiunderskuddet som vokser og det er som regel venstresiden som bidrar til dette.

 • densensurerte

  Fornuften foraktes og føleriet styrer alt nå.

 • Joakim Karlsen

  Når ble en avis gjenstand for en redaktørs personlige følelser? Helt på jordet stakkar. En offentlig person som undertrykker ytringsfriheten så åpenbart bør få sparken umiddelbart. Demokratiet forvitrer i høyt tempo. Venstresidens nestekjærlighet og omtanke for sine medmennesker viser seg nok en gang. Moralens forkrøplere..

 • erikb43

  Til helvete med all fornuft, mao.

 • Furusk

  Mao demokratiet har krasjet over kjølen.
  Dett var dett derborte.
  Da er det bare for svenskene å hilse mer no go soner velkommen.

 • Lur

  Det klinger dårlig i en demokrati.

 • bitten

  Det er jo en venstreradikal gruppe i Sverige ,
  som mener det svenske flagget må helt bort .
  Som der det svenske flagget konstant minner om , vår mørke og undertrykket fortid har
  det blitt ytret om , som har startet en kampanje på Twitter som er henvist til Løfven .

  Der immigranter kan tvinges til å leve under et kristent kors som var symbol for korsvarene ,
  som der immigranter kan føle seg utrygge og redde som kommer til Sverige .
  Sverige har gått av seg skoene fullstendig i sin PK verden som er ekstremt latterlig verden ,
  og som der den PK svenske storavisene som er boikottet SD i fra med annonseplass .

 • knut e. berger

  Scary…intet mindre. Dette blir bare mer og mer skummelt.

  ««Jeg har ingen interesse av å fremme deres budskap på annonseplass. De står ikke for de verdiene som Aftonbladet står for,» sier hun i lørdagsintervjuet. Hun innrømmer at beslutningen er styrt av følelser. «Jeg som utgiver må tillates å ha følelser,» sier hun.»
  Men det skal hun ha, selv om det sannsynligvis er ubevisst, det er et vågalt statement hun legger frem her.
  Hun impliserer faktisk at hun står inne for, i alle fall følelsesmessig, det samtlige av annonsørene hennes står for…..
  Nåja, jeg har aldri trodd at journalister er spesielt empatiske. Følelsesspekteret slås vel av og på, i takt med rampelys/deadline. At de føler med for eksempel barnearbeidere eller burhøns for den saks skyld, har jeg aldri trodd.
  Greit å vite dog, neste gang Hennes&Mauritz og liknende annonsører forteller oss om sine fortreffelige produkter.

 • Leif

  Jeg kan godt være personlig uenig med denne redaktøren, men hun gjør som hun vil.
  Avisene i Sverige og Norge er privateide, og har ingen pålegg om å være hverken balanserte eller ha spesielle meninger. De preges av holdningene til de som leder (og eier?) dem. Avisene er ikke statsdrevne, heldigvis.
  Derfor er beskyldningen om totalitarisme meningsløs. De som ikke liker den og den avisen, slutter naturligvis å lese den. Det finnes alternative medier. Så enkelt er det. Ingen grunn til å blåse dette opp til et stort samfunnsproblem.

  • Christian Andersen

   Hva med pressestøtte? Er det ikke skattebetalerne som faktisk betaler lønnen deres…

 • Astraios

  Er det håp for Sverige?

  En gang mente de at de befant seg på verdenstoppen i ditt datt og hint. De lo og gjorde narr av både Norge og Finland.

  Se på dem i dag……

 • Avatar

  Sum sumarum så tjener SD på dette. Mediadekningen de har fått i ettertid av dette er uvurderlig.
  Det er der PK eliten biter seg selv i halen men forstår det ikke selv.

 • Finn

  Verdigrunnlaget som alle dårene i Sverige viser til, uten å definere at det altså må omfatte aksept for vold og overgrep i industrialisert skala mot både menigmann og politi, er altså for dårlig hos de eneste som står opp mot dette!
  Det er hykleri og skinnhellighet av nye dimensjoner!

 • Morrison

  Media i Sverige har tonet flagg for lenge siden.

  Josef Goebbels hadde vært stolt.

 • Truls

  Objektiv presse? 😀

 • F M

  Problemet er vel kanskje at folk med lavere intelligens, som oftest ikke innser at de rett og slett er dumme!
  Jeg synes forøvrig at politikerforakten og MSM forakten som nå brer seg, er et sunnhetstegn i samfunnet!

 • KriKra

  Se på det slik: Bedre annonse kunne de ikke fått…..